سه‌شنبه 2 بهمن 1403

رئیسی باید در نیویورک با بایدن گفتگوی مستقیم کند! / عضو جبهه اصلاحات: اختلاف سلیقه داشتیم بهزاد حذف شد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
رئیسی باید در نیویورک با بایدن گفتگوی مستقیم کند! / عضو جبهه اصلاحات: اختلاف سلیقه داشتیم بهزاد حذف شد

هم‌زمان با نزدیک شدن روزهای منتهی به سفر رئیس‌جمهور به آمریکا رسانه‌های اصلاح‌طلب بازار شایعات درباره دیدار رئیسی با بایدن را داغ می‌کنند.

سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز چهارشنبه یکم شهریورماه در حالی چاپ و منتشر شد که بررسی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از کیفیت اینترنت در ایران، رونمایی از پهپاد مهاجر 10 با مداومت پروازی 24 ساعته و چشم انداز بازار خودرو در سایه افت و خیز قیمت‌ها در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

هم‌زمان با نزدیک شدن روزهای منتهی به سفر رئیس‌جمهور به آمریکا رسانه‌های اصلاح‌طلب بازار شایعات درباره دیدار رئیسی با بایدن را داغ می‌کنند.

روزنامه آرمان امروز خبر از احیای برجام با مشارکت چینی‌ها داده و نوشته است:

اظهارات وزیر خارجه چین در رابطه با برجام در ادامه کنشگری چین برای بهبود و تنش زدایی در سطح منطقه است که در گذشته نیز شاهد بودیم، این اقدامات را در رابطه با ایران و عربستان انجام داده بود. این که وزیرخارجه چین به این صراحت خواستار احیای برجام می شود، حاکی از این است که چین در حوزه احیای برجام و ادامه مذاکرات میان ایران و پنج به اضافه یک مصمم است. پیش از این چین محافظه کارترین عضو پنج به اضافه یک بود که در مورد برجام اظهارنظر می کرد و معمولا نیز چین موضع گیری خود را با روسیه و برخی دیگر از طرف ها هماهنگ می کرد اما در این روزها چین به صورت مستقل در این رابطه اظهارنظر می کند.

در ادامه این گزارش آمده است:

وزیرخارجه چین از ایران انتظار دارد که همان طور که در رابطه با عربستان، به نرمی برخورد کرد، همین سیاست را نیز در قبال برجام داشته باشد و در یک تعامل خاص با غرب، شرایط احیای برجام را فراهم کند. این اظهارات مقامات چینی زمانی مطرح شده است که ایران و آمریکا گام های مثبتی برای کاهش تنش ها برداشته اند و اقدامات خوبی برای تبادل زندانیان صورت گرفته است.

روزنامه اعتماد نیز نگاه به شرق و راهبردهایی چون شانگاهای و بریکس را بی‌فایده خوانده و نوشته است:

در درون خود بریکس، دیدگاه‌ها نسبت به گسترش این بلوک متفاوت است. هرچند یک مدل وجود دارد که می‌تواند مفید واقع شود. سازمان همکاری شانگهای یک گروه غیرغربی دیگر، با همان کشورهای مشارکت‌کننده مساله گسترش خود را بدون کاهش اثربخشی مدیریت کرد. با گذشت زمان، این سازمان یک فرمول برای طبقه‌بندی کشورهای عضو و فرآیندهای معیارسنجی برای پذیرش عضو کامل جدید ایجاد کرد. این سازمان با اعطای عضویت کامل به کشورهای هند، پاکستان، ازبکستان و ایران قادر به گسترش خود شده و تعدادی دیگر در صف پذیرش هستند. اگر رویکرد سازمان همکاری شانگهای از سوی بریکس اتخاذ شود، می‌تواند یک راه‌حل باشد.

روزنامه آرمان ملی نیز به رئیسی توصیه کرده است که در سفر به آمریکا با بایدن دیدار کند؛ در بخشی از این یادداشت آمده است:

درخواست‌های مذاکره‌ای از طرف کشورهای اروپایی مطرح می‌شود که به نظر این قسمت از درخواست را حداقل طرف ایرانی باید بپذیرد و در سطح سران شائبه‌هایی که مطرح شده و آسیب‌های مابه‌ازایی که به ایران به دلیل موضوع اوکراین وارد شده مرتفع شود و تلاش گردد تا تنش‌های شکل گرفته در موضوع هسته‌ای کاهش پیدا کند. اینها واقعیت‌هایی است که آقای رئیسی باید دنبال کند. این یک فرصت اساسی است که بسته به اینکه کماکان سیاست خارجی یک سیاست خارجی سخنرانی محور است یا اینکه جنبه مساله محوری و واقع گرایی در آن عمده شده می‌تواند دومین سفر آقای رئیسی را سامان دهد.

این روزنامه اصلاح‌طلب نوشته است:

اگر کماکان این سفر سخنرانی محور باشد خواهیم دید که آقای رئیسی صرفا یک سخنرانی را انجام خواهد داد و هیچ یک از چالش‌های بین‌المللی ایران حل نمی‌شود و کماکان نتیجه آن را می‌بینیم. مثلا ایران و عربستان پر سر و صداترین روند تنش زدایی را در سالیان اخیر در پیش گرفتند ولی بهره‌ای که عربستانی‌ها از این تنش زدایی بردند بسیار بیشتر از بهره ایران است به دلیل اینکه عربستانی‌ها کمترین موانع بین‌المللی و ایران بیش‌ترین موانع بین‌المللی را دارد و آقای رئیسی باید این موانع را به حداقل برساند.

در جبهه اصلاحات هیچ دودستگی‌ای نیست!

کمتر از هشت ماه مانده به زمان برگزاری انتخابات مجلس دوازدهم آن چه این روزها به یکی از چالش های جدی این جریان تبدیل شده احتمال مشارکت نکردن اصلاح طلبان در این دوره از انتخابات است موضوعی که در روزهای گذشته به گونه ای دیگر توسط برخی از اصلاح طلبان از جمله سعید حجاریان، جلائی‌پور، آذر منصوری و افراد شناخته شده دیگری مطرح شد و با واکنشهایی از سوی چهره‌های برجسته اصول گرا نسبت به شرط و شروط اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات روبه رو گردید.

روزنامه شرق به نقل از جوادامام از اعضای جبهه اصلاحات درباره اختلاف میان اصلاح‌طلبان درباره شرکت یا تحریم انتخابات نوشته است:

قاعدتاً اصل تشکیل جبهه یکی از اهدافش این است که ما به یک نقطه مشترک برسیم و با هم تفاهیم بکنیم. این اختلافاتی که گفته می شود به نظرم می رسد که این اختلافات بیرون نمود بیشتری دارد تا درون جبهه. خب الان درون جبهه نماینده کارگزاران، چه اشخاص حقیقی چه اشخاص حقوقی اش، حضور دارند و در تصمیمات مشارکت دارند و اینکه دائما تلاش می کنند که این را پررنگ کنند بین کارگزاران و جبهه و احزاب دیگر، من فکر می کنم اینها در همان مسیری دارد حرکت می کند که آن پمپاژ ناامیدی هست. اینکه هزینه جریان اصلاحات را کلاً بالا ببرند، وقتی این هزینه به هرحال بالا می رود، تحمیل می شود، به نسبت بین همه توزیع می شود. این طور نیست که هزینه ای متوجه مثلاً کارگزاران نشود یا هزینه ای متوجه حزب اتحاد یا احزاب دیگری نشود. من فکر می کنم که ما یک مقداری باید هوشیارتر و دقیق تر عمل بکنیم تا خناسان برای رسیدن به اهداف شان راه به جایی نبرند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اساساً جبهه اصلاحات ایران با بازنشسته ساختن بهزاد نبوی و فاصله گذاری های مشخص با طیف کارگزاران سازندگی در کنار فعال سازی محمد خاتمی در حوزه حقوق اجتماعی به طور واضح برنامه مشخص خود را در قبال انتخابات اسفندماه آغاز کرده است. اگرچه بسیاری از احزاب اصلاح طلب خواهان حضور در انتخابات هستند اما دخالت حزب اتحاد ملت بر تصمیم گیری های جبهه اصلاحات روند مذکور ائتلاف همگانی اصلاح طلبان را به محاق برده است. این در حالی بوده که برخی گزارشات منتشر شده هفته اخیر مبنی بر دخالت مصطفی تاج زاده بر سازوکارهای سیاسی جبهه اصلاحات ایران نشان میدهد که تشکیلات اصلی جبهه اصلاحات در ریل تحریم در حال حرکت است؛ اما برخی تشکیلات منزوی شده اصلاح طلب خواهان نقش آفرینی هرچند کم اثر در انتخابات هستند.

رئیسی باید در نیویورک با بایدن گفتگوی مستقیم کند! / عضو جبهه اصلاحات: اختلاف سلیقه داشتیم بهزاد حذف شد 2
رئیسی باید در نیویورک با بایدن گفتگوی مستقیم کند! / عضو جبهه اصلاحات: اختلاف سلیقه داشتیم بهزاد حذف شد 3
رئیسی باید در نیویورک با بایدن گفتگوی مستقیم کند! / عضو جبهه اصلاحات: اختلاف سلیقه داشتیم بهزاد حذف شد 4
رئیسی باید در نیویورک با بایدن گفتگوی مستقیم کند! / عضو جبهه اصلاحات: اختلاف سلیقه داشتیم بهزاد حذف شد 5