رئیس دانشگاه تهران: هیچ استاد و دانشجوی اخراجی نداشتیم
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در این دوره سه ساله مدیریت دانشگاه تهران نه تنها هیچ استاد و دانشجویی اخراج نشده است، گفت: لیستهای موسوم به اساتید اخراجی که در فضای مجازی منتشر شده، فاقد اعتبار است؛ به گونهای که برخی از این اساتید سالهاست که بدرود حیات گفتهاند و برخی نیز در دوره مدیریت گذشته بازنشسته شدهاند.
سید محمد مقیمی در کتاب گزارش عملکرد سه ساله دانشگاه تهران (1403 -1400) تاکید کرد: پیرو فرمایشات اخیر رئیسجمهور در مراسم تودیع و معارفه در خصوص اساتید اخراجی و توجه به نظرات و دیدگاههای اساتید و دانشجویان به استحضار میرساند که در این دوره سه ساله مدیریت دانشگاه تهران نه تنها هیچ استاد و دانشجویی اخراج نشده است، بلکه برای اساتید و دانشجویان از طریق ایجاد خانه گفتگو، جلسات مناظره با حضور همه طیفهای فکری و سیاسی، کرسیهای آزاداندیشی، تجمعات قانونی و برنامههای تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران در یک فضای علمی و کارشناسانه، امکاناتی فراهم گردید تا بتوانند دیدگاهها و نقدهای خود را در یک فضای باز سیاسی و اجتماعی مطرح کنند.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه اظهار کرد: لیستهای موسوم به اساتید اخراجی که در فضای مجازی منتشر شده، فاقد اعتبار است؛ به گونهای که برخی از این اساتید سالهاست که بدرود حیات گفتهاند و برخی نیز در دوره مدیریت گذشته بازنشسته شدهاند.
مقیمی در ادامه آورده است: به کارگیری مدیران از طیفهای سیاسی مختلف و انتصاب مدیران با اتکا به استمزاج واقعی از تمامی ذینفعان دانشگاه (اساتید، کارکنان و دانشجویان) و به دور از دموکراسیهای نمایشی و دروغین، و تلاش بیوقفه مدیریت دانشگاه در زمینه ارتقای سطح رفاه تمامی ذینفعان دانشگاه و حفظ کرامت انسانی از جمله ویژگیهای منحصر به فرد این دوره مدیریت دانشگاه تهران است که کاملاً منطبق با تأکیدات جناب آقای دکتر پزشکیان و دولت وفاق ملی است.
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگر این نامه، از ارتقای رتبه دانشگاه تهران در اکثریت نظامهای رتبهبندی جهانی، توسعه زیرساختهای دانشگاه، توجه به مهارتورزی دانشجویان، طراحی و بازنگری رشتههای علمی و دروس، راهاندازی دانشکدهها و نهادهای علمی جدید بر اساس تقاضامحوری، حمایت ویژه از پژوهشگران و فعالیتهای پژوهشی، ارتقای رفاه دانشجویان در ساخت و بازسازی خوابگاههای دانشجویی مجردی و متاهلی، توسعه و ارتقای وضعیت تغذیه، برنامهها و اماکن ورزشی دانشجویان، تقویت انجمنهای علمی و تشکلهای دانشجویی، تلاشها برای توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی، توسعه زیرساختها و افزایش خدمات فناوریهای دیجیتال، افزایش چشمگیر واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان در پارک علم و فناوری، ایفای نقش مسئولیت اجتماعی دانشگاه در عرصههای مختلف فرهنگی و اجتماعی و... را از جمله اقدامات دوره سه ساله مدیریت جاری دانشگاه تهران نام برد که در کتاب گزارش عملکرد توضیح داده شده است.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه با تاکید بر حفظ استقلال دانشگاه، خاطرنشان کرد: «یکی از توافقاتی که با دانشمند فرهیخته جناب آقای دکتر زلفیگل حاصل شده بود و تا پایان دوره وزارت ایشان همچنان استمرار داشت، این بود که دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور از تصمیمات سیاسی خارج از دانشگاه مصون باشد و هیچ مرجع و نهادی حتی مقامات عالی دولت، دخالتی در امور دانشگاه تهران نداشته باشند. خوشبختانه این امر مهم به عنوان یکی از وجوه تمایز این دوره مدیریت دانشگاه در مقایسه با سایر ادوار، جامه عمل پوشانده شد و در موارد معدودی که دخالتهایی در حال شکلگیری بود با حمایت وزیر محترم سابق علوم و رئیسجمهور شهید به شدت مقابله شد و دانشگاه تهران به شکل واقعی به صورت مستقل و به دور از سیاسیکاری اداره شد؛ به گونهای که این امر زبانزد عام و خاص است. انتظار میرود که استقلال دانشگاهها بویژه دانشگاه تهران از تصمیمات سیاسی که مورد تاکید رئیسجمهور محترم جناب آقای دکتر پزشکیان است همانند رویهای که در این دوره مدیریت دانشگاه تهران محقق گردید، ادامه پیدا کند.»
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران؛ کتاب گزارش عملکرد سه ساله واحدهای ستادی دانشگاه تهران با عنوان «از ایده تا عمل» در شش فصل بر اساس شش کلان مسئله شناساییشده در چهارمین برنامه راهبردی دانشگاه تهران شامل «مدیریت یکپارچه تغییرات و انطباقپذیری»، «مدل ذهنی و ظرفیت رهبری تحولآفرین برای تقاضامحوری و جامعهپذیر شدن»، «معماری اکوسیستم پژوهشی»، «تعالیبخشی مدیریت و سازمان»، «بازطراحی مدل کسبوکار بویژه در بخش مدل درآمدی» و «همآفرینی اثربخش در تعریف خدمات فرهنگی و ایجاد بسترهای مشارکت ذینفعان» تدوین شده است.
چهارمین برنامه راهبردی دانشگاه با رویکرد مسئلهمحوری و با استفاده از مدل برنامهریزی «برایسون» تدوین شده است. سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در بخشی از مقدمه این کتاب نوشته است: «در نخستین نشست شورای دانشگاه تهران در دوره جاری مدیریتی بود که زنگ تدوین چهارمین برنامه راهبردی دانشگاه به صدا درآمد. متعاقب آن، با مطالعه تطبیقی برنامههای راهبردی دانشگاههای معتبر دنیا و همچنین با نگاه به اسناد بالادستی کشور و احصاء مسائل دانشگاه در حوزههای مختلف، چهارمین برنامه راهبردی دانشگاه مشتمل بر شش استراتژی که هر استراتژی دارای یک برنامه اقدام بود، با رویکرد «استراتژی به مثابه عمل» (Strategy as Practice) تدوین گشت و در ادامه به مرحله اجرا گذاشته شد. این رویکرد باعث شکلگیری نگاهی کاملاً متفاوت، عاری از انتزاع و عملگرا به برنامه راهبردی دانشگاه تهران شده است.
از میان اخبار