رئیس سازمان انرژی اتمی: درصدد پررنگ کردن نقش فناوری هسته ای در اقتصاد کشور هستیم
تبریز - ایرنا - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه فناوری هستهای را بیش از پیش در خدمت اقتصاد جامعه به کار خواهیم بست، خاطرنشان کرد: صنعت هستهای، حوزه بسیار وسیعی است که میتواند نیازهای مردم را رفع کند.
محمد اسلامی روز سه شنبه پس از بازدید از مجتمع پرتوفرآیند شمالغرب کشور در شهرستان بناب در نشستی با اشاره به اینکه اطمینانبخشی بر کیفیت و دوام و قوام محصولات تولیدی یکی از اهداف فناوری پرتوی است، گفت: با ایجاد تجهیزات لازم می توان هزنیه تولید را کاهش و زمان ماندگاری محصولات را افزایش داد تا فرصت بهتری برای بخش کشاورزی فراهم شود. وی با اشاره به اهتمام ویژه و تلاش گسترده سازمان انرژی اتمی و حرکت بر اساس یک برنامه مدون در حوزه فناوریهای هستهای و پرتوی، گفت: مطالعات جامعی برگرفته از اسناد انجام شده و اطلس پرتودهی را تهیه و ابلاغ کردهایم. اسلامی اظهار کرد: بیش از 80 درصد فعالیت این سازمان تامین نیاز مردم در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی، درمانی و تشخیصی است که پرتودهی در این میان نقش مهمی دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین از استاندار آذربایجان شرقی خواست تا موانع ارضی و اداری شهرک پرتودهی را مرتفع کرده و معماری نوینی برای این شهرک طراحی شود. استاندار آذربایجان شرقی هم با ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت مجتمع پرتوفرآیند شمالغرب کشور، گفت: باید از ظرفیت این مجتمع برای افزایش بهرهوری در بخش صنعت و کشاورزی استفاده کنیم. عابدین خرم با اشاره به کاربردهای فناوری پرتوی در ارتقای کیفیت محصولات تولیدی، گفت: توانمندی این مجتمع برای فعالان اقتصادی به اندازه کافی معرفی نشده و اگر کاربردهای این فناوری در صنعت و کشاورزی عملیاتی شود، درصد بهرهوری ما به صورت جهشی افزایش خواهد یافت. وی اعلام کرد: فناوری پرتودهی را ارتقا میبخشیم و شهرک تازه تاسیسشده پرتودهی را توسعه داده و با همکاری و حمایت سازمان انرژی اتمی، موانع موجود را رفع خواهیم کرد. رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین از واحد بستهبندی لپه در شهرک صنعتی شهید سلیمی آذرشهر که با فناوری پرتودهی اجرا میشود و عمر نگهداری محصولات را تا بیش از دو سال افزایش میدهد، بازدید کرد.
مجتمع پرتوفرآیند شمالغرب کشور در حوزه پژوهش و بهکارگیری فناوری هستهای در بخشهای مختلف از جمله ساخت و توسعه سامانههای تخصصی، قطعات شتابدهنده، صنایع هایتک، فناوری اتصال قطعات به یکدیگر، اصلاح پلیمری، تولید سطوح مقاوم، میکروبیولوژی و کشاورزی هستهای، بیوتکنولوژی، ایجاد مصونیت در براب آفتپذیری محصولات و بررسی تولید گرافیت از قیر طبیعی فعالیت دارد و موفق به طراحی و ساخت اولین سامانه پرتابل گاما بومی در کشور شده است.