رئیس سازمان فضایی: ایران با «خیام» به قدرت تصویربرداری فضایی با دقت یک متر دست پیدا کرد
به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، حسن سالاریه رئیس سازمان فضای ایران در نشست خبری پس از پرتاب ماهواره خیام اظهار داشت: ماهواره خیام ماهواره کاربردی سنجش از راه دور است که نیاز کشور به دادههای با دقت بالا را رفع میکند.
وی گفت:این ماهواره برای مدیریت منابع، مدیریت شهری و محیط زیست مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان فضای ایران در توضیح کشور سازنده ماهواره گفت: ماهواره خیام در اواسط دهه 90 احساس نیاز شد در آن زمان متخصصان صنعت ماهوارهسازی کشور این نیاز را احساس کردند که باید تصاویری با دقت یک متر داشته باشیم و نیاز به ماهوارهای سنجشی با مشخصات مشخص داریم.
وی ادامه داد: این کار معمولاً یک کار مطالعاتی یک دو ساله است و در کشورهای دارای صنعت فضایی قوی معمولا یکسال طول میکشد.
سالاریه افزود: طراحی مفهومی سطح بالا (این عبارت را به صورت محتاطانه بیان میکنم) توسط متخصصان داخلی انجام شد و مشخصه فنی ماهواره تعیین شد.
وی توضیح داد:صنعت ماهواره این طور است که باید ماهواره سفارشگذاری شود و موضوعاتی از جمله توان، کنترل وضعیت، پایداری ماهواره و المانها مشخص شود که این کار در کشور انجام شده است.
رئیس سازمان فضای ایران ادامه داد: تا اوسط دهه 90 در این پروژه سازندههای ماهواره پیشرفته و حرفهای در جهان با دقت شناسایی شدند و یک شرکت خوشنام با سابقه مثبت در این زمینه انتخاب شد.
وی ادامه داد:در این چند سال نظارت بر پروژه به لحاظ فنی ادامه پیدا کرد و تیم متخصصان سازمان فضایی به عنوان ناظر و سفارشدهنده و تحویلگیرنده پروژه حضور داشتند.
سالاریه تأکید کرد:امروز نیاز کشور در حوزه سنجشی تصاویر یک متر و حتی دقیقتر است صنعت بومی فضایی در ایران از دو دهه پیش آغاز شده و این صنعت کار خود را از ماهوارههای ساده و با دقت 100 متر شروع کرد و به دقت 10 متر و 5 متر رسیده است در چند سال اخیر صنعت فضایی کند شده و توانایی نداشت که این سنجه را بسازد و نیاز کشور را رفع کند و نمیتوانستیم 5 سال یا 10 سال منتظر بمانیم که صنعت بومی به این مرحله برسد. در این شرایط هم وضعیت کشور به خاطر تحریمها بگونهای نیست که ارتباطات زیادی داشته باشیم که بتوانیم تصاویر مورد نیاز را بگیریم.
ادامه دارد...