رابطه ویژه چین با این استان ایران / پکن چراغ سبز نشان داد
حریری با اشاره به تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در سال 2000 یادآور شد: این اتاق هماکنون بزرگترین، فعالترین و مؤثرین اتاق بازرگانی در بین اتاقهای مشترک است که در تمامی دولتها جایگاه خود را حفظ کند.
در همایش بررسی ظرفیتهای صادراتی و وارداتی کشور چین با چهارمحال و بختیاری، مجیدرضا حریری تاکید کرد که چین به عنوان شریک تجاری اصلی برای 26 کشور دیگر شناخته میشود. همچنین، واردات ایران از چین شامل انواع ماشینآلات، فناوری و سایر کالاها است.
وی با اشاره به تشکیل اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در سال 2000 یادآور شد: این اتاق هماکنون بزرگترین، فعالترین و مؤثرین اتاق بازرگانی در بین اتاقهای مشترک است که در تمامی دولتها جایگاه خود را حفظ کند.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین اظهار داشت: قبل از شیوع ویروس کرونا هر هفته 18 پرواز فعال از ایران به چین وجود داشت اما این پروازها هماکنون به هشت مورد کاهش پیدا کرده است.
وی گفت: قرار شده تورهای سرمایهگذاری از کشور چین در حوزههای سرمایهگذاری و گردشگری به ایران سفر و از جاذبههای گردشگری و سرمایهگذاری استانهای مختلف بازدید کنند.
حریری مساحت نمایشگاه واردات چین را 560 هزار مترمربع سالن پوشیده اعلام و تاکید کرد: دولت چین فرصتی را برای معرفی محصولات وارداتی در اختیار تاجران کشورها قرار میدهد که ایران سال گذشته توانست 2 هزار متر مربع از این فضا را در اختیار داشته باشد.
وی 82.5 درصد صادرات چهار محال و بختیاری را بر پایه محصولات نفتی، پتروشیمی، قیر و موادمعدنی دانست و افزود: هماکنون فقط 20 درصد این محصولات و بیشتر به کشورهای عراق و افغانستان صادر میشود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: بهبود وضعیت کسبوکار از مهمترین اولویتهای این اتاق بهشمار میرود که در این راستا از توان و تجربه مشاوران اقتصادی بهرهگیری میشود.
شهرام زارع فارسانی تاکید کرد: گز بلداجی با کیفیت بسیار بالا در چهارمحال و بختیاری تولید میشود اما متاسفانه به هیچ کشوری صادرات ندارد که برای تقویت بازرگانی این حوزه باید چارهاندیشی شود.
وی تولیدات پتروشیمی، فولاد، بادام، گز، ماهیان سردآبی، خوراک آبزیان و نساجی چهارمحال و بختیاری را دارای ظرفیت صادرات به چین دانست و یادآور شد: بههمین منظور این همایش برگزار شد تا پتانسیلهای صادراتی این استان به چین معرفی شود.
زارع همکاریهای اقتصادی ایران و چین را مطلوب اعلام و نصریح کرد: برخی محصولات تولیدی در چهارمحال و بختیاری بیشتر از سایر تولیدات قابلیت صادرات را دارد.
وی یادآور شد: بیشتر بادام مامایی تولیدی در بادامستانهای چهارمحال و بختیاری به هند و از آنجا به آمریکا و اروپا صادر میشود.
زارع اظهار داشت: در همین راستا پیشنهاد میشود بادام مامایی چهارمحال و بختیاری به چین صادر شود.
چهارمحال و بختیاری 12 شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
پنج مقصد اصلی صادرات ایران در سال 1402
از جمع 5 کشور اول مقصد صادراتی کشورمان در این مدت، چین به عنوان کشور نخست معرفی شده است. بدین ترتیب، 12 میلیارد و 700 میلیون دلار کالا به چین، 8 میلیارد و 600 میلیون دلار به عراق، 5 میلیارد و 900 میلیون دلار به امارات، 3 میلیارد و 800 میلیون دلار به ترکیه و 2 میلیارد دلار به هند صادر شد. در نتیجه، 75 درصد از وزن و 73 درصد از ارزش کل صادرات کشور تا پایان سال به این 5 کشور فوق الذکر صادر شد.