چهارشنبه 16 آبان 1403

رانش زمین و فرونشست در کمین راه‌های خراسان شمالی /1410 میلیارد تومان مصوبه رییس جمهور برای راه های روستایی و فرعی استان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
رانش زمین و فرونشست در کمین راه‌های خراسان شمالی /1410 میلیارد تومان مصوبه رییس جمهور برای راه های روستایی و فرعی استان

محمد مشتری با اشاره به تخریب بخشی از جاده محور خندقلو متاثر از رانش زمین گفت: وقوع پدیده های رانش زمین و فرونشست برخی از جاده های روستایی و اصلی استان را تهدید می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد مشتری، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک درباره رانش زمین در محور جاده ای خندقلو اظهار کرد: وقوع رانش زمین در این محور تحت تاثیر اتفاق رانش در پهنه روستای خندقلو تا روستای گلی قرار گرفته است.

مشتری گفت: این اداره کل و یک شرکت مشاوره ای، مطالعات درباره اتفاق رانش زمین در این پهنه را انجام داده که گزارش های آن تهیه شده است.

وی عنوان کرد: طی سال های اخیر، تاثیر رانش زمین در این پهنه موجب شد تا بخشی از محور جاده ای خندقلو تحت تاثیر این اتفاق تخریب شود که عملیات بازسازی بابت ساماندهی این محور جاده ای انجام شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی افزود: با این وجود، دوباره این محور بازسازی شده تحت تاثیر رانش زمین قرار گرفت و تخریب شد که عملیات بازسازی دوباره آن در دستور کار قرار گرفته است.

وی اعلام کرد: از هفته گذشته عملیات بازسازی ضلع جنوبی این محور که متوقف شده بود، آغاز شده است.

مشتری همچنین افزود: در این عملیات خاک جدیدی جایگزین می شود و پل واقع در این نقطه نیز مرمت خواهد شد.

وی افزود: متاثر از شرایط آب و هوایی این عملیات فنی بین یک تا سه ماه به طول می انجامد.

احتمال تکرار رانش زمین در محور خندقلو  مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی در ادامه با تصریح بر این مطلب که در آینده نیز این محور جاده ای به علت وجود رانش زمین در این پهنه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: مطالعات انجام شده از رانش زمین در پهنه یاد شده به دفتر مدیریت بحران استانداری ارائه و تقاضا شده است که تدبیر و ساماندهی وضعیت این پهنه را در دستور کار قرار دهند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز محور جاده روستایی چناران شهر، جاده روستایی اردوغان در شهرستان اسفراین و چند روستا در شهرستان فاروج در معرض رانش زمین قرار گرفته اند.

مشتری افزود: محور جاده ای جاجرم - امیرآباد نیز در معرض تهدید پدیده فرونشست قرار دارد.

وی در بخش دیگری از سخن خود درباره وضعیت آسفالت راه های روستایی استان نیز بیان کرد: در حال حاضر شاخص برخورداری استان از وجود راه های روستایی آسفالته 46.1 درصد است درحالیکه شاخص میانگین کشوری در زمینه برخورداری از وجود راه های روستایی آسفالته 53 درصد است.

1410 میلیارد تومان مصوبه رییس جمهوربرای راه های روستایی و فرعی استان این مسئول در ادامه به سفر سال جاری رییس جمهور به خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: با توجه به وضعیتی که راه های روستایی استان دارا است، در این سفر مصوب شد که طی سه سال (از سال مالی 1401 تا پایان سال مالی 1403) 800 میلیارد تومان اعتبار برای احداث راه های روستایی، 210 میلیارد تومان برای رفع نقاط پر حادثه جاده ای و 400 میلیارد تومان نیز بابت بهسازی و روکش راه های فرعی به خراسان شمالی اختصاص داده شوند.

وی خاطرنشان کرد: درباره اختصاص 800 میلیارد تومان به احداث راه های روستایی در استان تعریف شده است که 210 میلیارد تومان آن به صورت تحویل قیر باشد که وزارت راه و شهرسازی برای خراسان شمالی تامین کند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی همچنین یادآور شد: با توجه به اینکه در حال حاضر در سطح استان هنوز 105 روستای بالای 50 خانوار فاقد راه آسفالته هستند، اولویت هزینه کرد این اعتباری که اختصاص داده شود برای روستاهای بالای 50 خانواری است که جاده در دست ساخت آنها به 80 درصد پیشرفت فیزیکی رسیده اند، خواهد بود.

علاوه بر این، وی به اعتبارات مصوب محرومیت زدایی برای احداث و آسفالت راه های روستایی استان نیز اشاره و اظهار کرد: این اداره کل برای بهره مندی از این اعتبار مبلغ 65 میلیارد تومان طرح راهسازی روستایی ارائه داده است.

مشتری گفت: این طرح های ارائه شده، طرح ناتمام راهسازی روستایی هستند که در مسیر روستاهای بالای 50 خانوار استان قرار دارند.

وی تصریح کرد: هنوز از این مصوبه هیچ اعتباری به استان اختصاص نیافته است.

 100 میلیارد تومان مطالبات پیمانکاران  مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی درباره مطالبات پیمانکاران اجرای طرح های راهسازی روستایی و فرعی در استان از این اداره کل نیز بیان کرد: در حال حاضر مبلغ این مطالبات 100 میلیارد تومان است.

وی در خاتمه درباره اجرای عملیات راهداری زمستانه در فصل سرمای سال جاری در استان نیز عنوان کرد: محموله های شن و نمک در حال انتقال به استان هستند.

مشتری گفت: ماسه های مورد نیاز در انبار راهدار خانه های استان ذخیره شده اند.

وی همچنین افزود: بیل های برف روب نیز در حال تعمیر هستند که تا پایان آبان ماه به پایان می رسند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ساماندهی راهدارخانه ها برای استقرار راهداران در حال انجام است.

وی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر 268 دستگاه ماشین آلات راهداری سبک، سنگین و نیمه سنگین تحت مالکیت این اداره کل هستند، عنوان کرد: عمر آنها به 22.5 سال و به بالا رسیده اند.

مشتری گفت: این ماشین آلات به طور مستمر در دست تعمیر هستند و این در حالی است که قطعات اصل برای تعمیر آنها یافت نمی شود و این وضعیت هزینه کرد تعمیرات این ماشین آلات را افزایش داده است.

انتهای پیام /