راه رهوار «سندتحول بنیادین» و مَرکب لَنگ مافیای کنکور!/ تغییرات در جزئیات کنکور قوزبالاقوز نظامآموزشی است
کارشناس نظام آموزشی گفت: در سند تحول بنیادین منظرهایی برای نظام آموزشی ترسیم شده که هر آدم عاقلی میتواند درک کند که با مرکب لنگ و پراز اشکال کنکور نمی توان به چنین جایگاه رفیع و عظیمی دست یافت و از راهی اشتباه به هدفی درست رسید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ صبح امروز عبدالرسول پور عباس رئیس سازمان سنجش در نشست خبری خود پیرامون تصمیم گیری برای شرایط و ضوابط برگزاری کنکور از سال 1401 گفته بود: تغییرات کنکور از سالهای آینده در جهت حفظ امنیت، ایجاد آرامش و روحیه بخشی و از بین بردن استرس داوطلبان کنکوری است و در سال 1401 تاثیر مثبت معدل برای کنکور سراسری از 30 به 40 درصد خواهد رسید.
وی در ادامه به یکی دیگر از تغییرات اشاره و گفته بود: کنکور برای سال 1401 به این صورت است که دفترچه و پاسخنامه به 3 برابر ارتقا مییابند؛ یعنی یک دفترچه عمومی و دو دفترچه تخصصی به همراه پاسخ نامههای جداگانه در دسترس داوطلبان قرار خواهند گرفت.
این در حالی است که منتقدان کنکور بر این عقیده اند که اساسا کنکور راه اشتباهی در بهگزینی دانشجو است و این روش مافیای غیرقابل نفوذی برای استحصال ثروت است ضمن آنکه زمان 4ساعته کنکور موجب خستگی جسم و فرسودگی روح داوطلبان می شود و خواستار تجدید نظر و کاهش زمان کنکور بوده اند. اما جای تعجب است که رئیس جدید سازمان سنجش که قاطبه افرادی که دغدغه غنای بنیه علمی کشور را داشته و دارند، امروز از لسان وی شنیده اند که نه تنها دو دفترچه پیشین کم و کسر نشده، بلکه دفترچه ثالثی نیز اضافه شده است.
حمیدرضا جعفری منتقد فرهنگی و دبیربازنشسته آموزش و پرورش در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در رابطه با اظهارات پیش از ظهر رئیس جدید سازمان سنجش گفت: سالهاست که در دولتی که وزیر به مجلس معرفی می کند، قول و دعده برچیده کردن بساط مافیای کنکور و ساماندهی این حوزه و جایگزینی نظام گزینش دانشجو براساس استعدادها و توانمندی های دانش آموزان را می دهد. اما جای سوال است که پس از خاتمه عمر دولت ها می بینیم مافیای کنکور همچنان به کار خود قوی تر از سالیان پیش ادامه می دهد.
وی در ادامه افزود: بارها مسئولان وزارت آموزش و پرورش گفته اند که در امر کنکور هیچ کاره اند. در ظاهر امر هم دخالتی این وزارتخانه و مسئولانش در مسائل مربوط به کنکور قدرت عملی ندارند اما به نظر بنده تنها مواضع این وزارتخانه و شخص وزیر می تواند به تنهای ارکان رکین کنکور و این مافیای گردن کلفت را برچیده کند. با این حال من با اینکه پاسخ مسئولان آموزش و پرورش را می دانم و بارها شنیده ام اما از آنها و از سایر متولیان نظام آموزشی این سوال را مطرح می کنم آیا تعهدی که در اجرای سند تحول بنایدن در وزارت آموزش و پرورش دارند و به اجرای آن پایبندند را مد نظر قرار داده اند؟ آیا این راهی که در پیش گرفته شده تا سال 1404 که باید تمام ارکان کشور از جمله وزارت آموزش و پرورش و نظام آموزشی با تحولی که در این سند پیش بینی شده میتواند به آموزش و پرورشی پویا تبدیل شود؟
این منتقد نظام آموزشی اضافه کرد: آموزش و پرورش شاید در امر کنکور نتواند راسا و شخصا ورود کند اما آیا نمی تواند در مقابل برخی از ابهامات معترض شده و به طرح سوال بپردازد؟ عجیب است برای کسی چون یک معلم ساده که صرفاً یک ناظر است و در رصد اخبار می بیند که مثلاً چند ماه گذشته عزمی راسخی برای از میان بردن کنکور وجود داشت و در رسانه ها مدام منعکس می شد و یکی از شاخص های انتخاب وزیر ساماندهی به وضع کنکور بو؛ چرا که مافیای کنکور سبب می شود استعداد بسیاری از جوانان مملکت هرز برود؛ صرفاً به خاطر عایدات مالی که در جیب عدهای خاص ریخته میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: با این وجود در کمال تعجب می بینیم که در اخبار امروز گفته شده که در سال 1401 تاثیر مثبت معدل برای کنکور سراسری از 30 به 40 درصد خواهد رسید! این یعنی یک حرکت بینابینی؛ یعنی مسئولان هم نمی خواهند با مافیای کنکور درگیر شوند؛ ضمن آنکه با افزایش 10 درصدی تاثیر مثبت معدل از سال جدید دل کسانی که مخالف کنکور هستند را به جا بیاورند و نشان دهند در این حوزه گام های اساسی برداشته شده است! در حالی که در سند تحول بنیادین منظرهایی برای نظام آموزشی ترسیم شده که هر آدم عاقلی میتواند درک کند که با مرکب لنگ و پراز اشکال کنکور نمی توان به چنین جایگاه رفیع و عظیمی که همواره مورد توصیه و تاکید مقام معظم رهبری بوده دست یافت.
اظهارنظر وزیر پیشین آموزش و پرورش در دولت حسن روحانی در مورد مافیای کنکور
این آموزگار و دبیر بازنشسته آموزش و پرورش با بیان اینکه در پایان توصیه من به مسئولان نظام آموزشی این است که خود یا زنگی زنگ باشند یا رومی روم، ادامه داد: اگر وزارت آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین راسخ عمل کند بی تردید شیوه انتخاب دانش آموزان نیز ناخودآگاه سازوکار دیگری می طلبد که قطعا کنکور و سردمداران کنکور در این سازوکار نخواهند بود. لذا توصیه می کنم وزارت آموزش و پرورش در این رهگذر رویکرد خود را به روشنی معین کند؛ ضمن آنکه در اجرای سند تحول بنیادین نهاین اهتمام خود را بکار بگیرد تا انشاءالله در آینده کشورمان کماکان در حوزه علوم مختلف پیش قراول و پیشگام جهانیان باشد.
انتهای پیام /