شنبه 29 دی 1403

رای دیوان به انتصاب غیرقانونی فدراسیون سوارکاری

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
رای دیوان به انتصاب غیرقانونی فدراسیون سوارکاری

پرونده انتخابات پرحاشیه فدراسیون سوارکاری در خردادماه سال 1401 هنوز بسته نشده و در تازه‌ترین رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری، انتصاب سرپرست برای این فدراسیون توسط حمید سجادی، وزیر اسبق ورزش و جوانان، غیرقانونی اعلام شد!

به گزارش "ورزش سه" و ئبه نقل از ایسنا، در تازه‌ترین رای صادر شده از سوی شعبه 26 تجدید نظر دیوان عدالت اداری در مورد پرونده پر کش و قوس انتخابات فدراسیون سوارکاری، ابطال ابلاغیه انتصاب سرپرست فدراسیون سوارکاری تایید شد به این معنا که انتصاب مذکور (رضا زندی خواری) از سوی وزارت ورزش و جوانان (در دوران حمید سجادی) فاقد مبنا و وجاهت قانونی اعلام و رای به نفع شاکی (مسعود خلیلی، رییس سابق فدراسیون سوارکاری)، صادر شد.

در این خصوص لیلا بخشی‌وند، وکیل رییس پیشین فدراسیون سوارکاری به ایسنا، اعلام کرد: «رای صادر شده حاکی از این است که پس از برگزاری مجمع فدراسیون سوارکاری، انتصاب سرپرست از سوی وزیر وقت ورزش و جوانان، غیرقانونی بوده است و آقای مسعود خلیلی باید به عنوان سرپرست به فعالیت خود را ادامه می‌داد.»

با این وجود اما کماکان تغییری در مورد ریاست فدراسیون سوارکاری رخ نداده است و در حال حاضر حضور محمد کاظمیان به عنوان رییس این فدراسیون غیرقانونی نیست و تغییر در این خصوص نیازمند اقدامی تحت عنوان «طرق اعتراض فوق‌العاده» نسبت به رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری در پی شکایت و خواسته «درخواست ابطال انتخابات غیر قانونی مورخ 1401/03/21 فدراسیون سوارکاری» توسط محمد کاظمیان و محمداسد مسجدی در شعبه 35 دیوان عدالت اداری است که اگر مسعود خلیلی موفق به اخذ چنین رایی شود آن زمان اتفاقی عجیب در ورزش ایران رخ داده و باید در انتظار تغییر رییس فدراسیون سوارکاری بود.

صفر تا 100 اتفاقات فدراسیون سوارکاری

به گزارش ایسنا، با این وجود اما این پایان کار نیست و رای صادر شده به این معنا نخواهد بود که مسعود خلیلی رییس فدراسیون سوارکاری است چرا که پس از برگزاری انتخابات فدراسیون سوارکاری، محمد کاظمیان و محمداسد مسجدی در شعبه 35 دیوان عدالت اداری با موضوع شکایت و خواسته «درخواست ابطال انتخابات غیر قانونی مورخ 1401/03/21 فدراسیون سوارکاری» خواستار ابطال انتخابات فدراسیون سوارکاری شدند و در نهایت پس از صدور رای اولیه از سوی شعبه دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال انتخابات مورخ 1401/03/21 فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران از سوی مسعود خلیلی به دلیل اعتراض به رای صادره، درخواست تجدیدنظرخواهی شد و شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری در این رابطه تصمیم‌گیری کرد و پس از تجدیدنظرخواهی و اعتراض ثالث مسعود خلیلی نسبت به دادنامه بدوی شعبه 35 دیوان عدالت اداری برای تایید انتخابات فدراسیون سوارکاری با دفاعیات حقوقی به‌عمل‌آمده توسط اداره کل حقوقی و املاک وزارت ورزش و جوانان، شعبه 26 تجدید نظر دیوان عدالت اداری، رای ابطال مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری را تایید کرد تا مجددا تشریفات اداری و قانونی برای برگزاری مجدد مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون سوارکاری، برگزار شود.

به گزارش ایسنا، پنجم آذرماه سال گذشته بود که شعبه 45 دیوان عدالت اداری رای خود را در خصوص شکایت و خواسته ابطال ابلاغیه با موضوع انتصاب سرپرست فدراسیون سوارکاری که شاکی آن مسعود خلیلی، رییس سابق فدراسیون سوارکاری و طرف شکایت آن وزارت ورزش و جوانان بود صادر کرد که در این رای آمده بود:

با توجه به جمیع اوراق و محتویات پرونده خواسته خواهان و لایحه دفاعیه خوانده اولا مطابق ماده 13 اساسنامه، مجمع عمومی به عنوان عالی ترین رکن تصمیم‌گیری فدراسیون تعیین شده و برابر بند 1 ماده 10 اساسنامه مقرر شد که مجمع با حضور دو سوم اعضاء رسمیت یافته و تصمیمات آن با رای اکثریت مطلق اعضای حاضر معتبر است.

ثانیا وزیر ورزش و جوانان در ابلاغیه مورخ 1401/9/15 به دادنامه 35 بدوی که قطعیت نیافته است استناد کرده و ضمن ابطال انتخابات فدراسیون اقدام به تعیین سرپرست کرده است که این اقدام به دلیل عدم قطعیت رای و استناد به رای غیرقطعی فاقد وجاهت قانونی است.

ثالثا پس از برگزاری مجمع عمومی انتخاباتی، خواهان به عنوان رئیس فدراسیون سوارکاری شناخته شده به تایید وزارت ورزش و جوانان رسیده است که تصاویر برخی از مکاتبات که حاکی از به رسمیت شناختن وی به عنوان رئیس فدراسیون مذکور است.

رابعا بر اساس قوانین و مقررات، ماهیت فدراسیون‌های ورزشی به عنوان نهادی عمومی غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل بوده و عالی‌ترین رکن تصمیم گیری به موجب اساسنامه، مجمع عمومی است که در ما نحن فیه دخالت ورزات ورزش در امر ابطال انتخابات با مفاد مندرج در تبصره یک ماده 13 اساسنامه مغایرت داشته است چرا که در تبصره ماده مذکور مقرر شده صرفا جهت جلوگیری از ورود فدراسیون‌ها به دوره‌های سرپرستی در غیر موارد مندرج و اعتبار بخشیدن به آراء اعضاء مجمع است.

از این رو و با عنایت به مراتب مذکور، اقدامات طرف شکایت را فاقد مبنا و وجاهت قانونی تشخیص و مستندا به مواد 10 و 11 و 65 قانون دیوان عدالت اداری، حکم به ورود شکایت صادر و اعلام می‌کند این رای ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب، تجدید نظر است.

پس از صدور این رای، وزارت ورزش و جوانان به عنوان تجدید نظر خواه (تجدیدنظر خوانده: مسعود خلیلی) اعتراض خود را به دادنامه فوق وارد در شعبه 26 تجدیدنظر دیوان عدالت اداری وارد کرده که رای این شعبه به شرح ذیل است:

با مداقه در اوراق و محتوای پرونده نظر به این که دادنامه صادره از شعبه بدوی دیوان با رعایت مقررات قانونی اصدار یافته و دلیل قانونی بر نقض آن وجود نداشته و از ناحیه تجدید نظر خواه هم ایرادی بر مخدوش بودن رأی معترض عنه ابرازی نشده است، لذا شعبه 26 تجدید نظر دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان به استناد به مواد 1، 3، 10، 71 قانون دیوان عدالت اداری، ضمن رد تجدید نظر خواهی دادنامه تجدید نظر خواسته را تأیید و ابرام می‌کند، رای صادره قطعی است.

برگزاری مجمع و عدم حضور نمایندگان وزارت ورزش

مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری ایران، 21 خرداد سال 1401 در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد و 47 نفر از اعضای حاضر در مجمع، برگ رای خود را به صندوق انداختند و در پایان مسعود خلیلی با 45 رای به عنوان رییس فدراسیون سوارکاری انتخاب و دو مورد از آرای ماخوذه به دلیل مخدوش‌بودن باطل اعلام شد. محمد کاظمیان، محمداسد مسجدی و مسعود خلیلی نامزدهای واجد شرایط شرکت در انتخابات فدراسیون سوارکاری بودند که مسجدی و کاظمیان، دو نامزد انتخابات ریاست این فدراسیون، در مجمع غایب بودند و غیبتشان به منزله انصراف آن‌ها تلقی شد.

نکته قابل تامل اینکه در شرایطی که قرار بود محمد پولاگر، معاون وقت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان، مجید شهیدی مدیر کل وقت حراست وزارت ورزش و جوانان، پریچهره، سرپرست وقت دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی وزارت ورزش و جوانان و سیاوشانی، معاون وقت امور مجامع فدراسیون‌های ورزشی در مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری حضور پیدا کنند، همگی غایب بودند و ناصر رزاقیان، رییس هیات استان گلستان در غیاب پولادگر به عنوان رییس مجمع انتخاب شد.

شکایت و شکایت‌کشی و انتصاب سرپرست توسط وزیر قبلی

23 شهریور سال 1401 بود که از سوی حمید سجادی، وزیر اسبق ورزش و جوانان، محمود حیدری، به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری معرفی شد اما طولی نکشید که پس از شکایت مسعود خلیلی از وزارت ورزش و جوانان و دستور موقت دیوان عدالت اداری مبنی بر توقف اجرای ابلاغیه با موضوع انتصاب سرپرست فدراسیون سوارکاری، حمید سجادی، 15 آذر سال 1401 در حکمی رضا زندی خواری را به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری منصوب کرد.

همان زمان بر اساس اعلام وزارت ورزش و جوانان به ایسنا اعلام شد: با توجه به عدم حضور رییس مجمع به عنوان ناظر بر فدراسیون‌های ورزشی در انتخابات، مجمع ابطال و سرپرست فدراسیون منصوب شد و در ادامه با توجه حکم دیوان عدالت اداری، حکم سرپرست فدراسیون بدون اعتبار و سرپرست جدید فدراسیون (رضا زندی) منصوب شد.

انتخابات ابطال شد!

پس از برگزاری انتخابات فدراسیون سوارکاری، محمد کاظمیان و محمداسد مسجدی در شعبه 35 دیوان عدالت اداری با موضوع شکایت و خواسته «درخواست ابطال انتخابات غیر قانونی مورخ 1401/03/21 فدراسیون سوارکاری» خواستار ابطال انتخابات فدراسیون سوارکاری شدند که در نهایت پس از صدور رای اولیه از سوی شعبه دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال انتخابات مورخ 1401/03/21 فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران از سوی مسعود خلیلی به دلیل اعتراض به رای صادره، درخواست تجدیدنظرخواهی شد و شعبه تجدید نظر دیوان عدالت اداری در این رابطه تصمیم‌گیری کرد.

پس از تجدیدنظرخواهی و اعتراض ثالث مسعود خلیلی نسبت به دادنامه بدوی شعبه 35 دیوان عدالت اداری برای تایید انتخابات فدراسیون سوارکاری با دفاعیات حقوقی به‌عمل‌آمده توسط اداره کل حقوقی و املاک وزارت ورزش و جوانان، شعبه 26 تجدید نظر دیوان عدالت اداری، رای ابطال مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری را تایید کرد تا مجددا تشریفات اداری و قانونی برای برگزاری مجدد مجمع انتخاباتی ریاست فدراسیون سوارکاری، برگزار شود.

ثبت‌نام پنج نامزد انتخابات فدراسیون سوارکاری

بازه زمانی 10 روزه ثبت نام نامزدهای ریاست فدراسیون سوارکاری از چهارم اردیبهشت سال جاری آغاز شد و در مجموع 10 روز کاری به طول انجامید و از 12 کاندیدای انتخابات ریاست فدراسیون، پنج نفر از نظر مدیریتی تأیید صلاحیت شدند که شامل محمداسد مسجدی، محمد کاظمیان، فیض‌الله پیری شرفوندی، رضا زندی خواری و سیدرضا میرابوطالبی است.

انتصاب سرپرستی دیگر برای فدراسیون

هفتم آذرماه سال 1402 بود که کیومرث هاشمی، وزیر سابق ورزش و جوانان در حکمی عباسعلی اکبری را به عنوان سرپرست فدراسیون سوارکاری منصوب کرد. این انتصاب در پی اعتراض برخی نامزدهای انتخاباتی به دلیل حضور همزمان زندی خواری به عنوان سرپرست و نامزد انتخاباتی فدراسیون سوارکاری مد نظر قرار گرفت تا از هر گونه شائبه انتخاباتی جلوگیری به عمل آید و مکانیزم عدالت‌محوری مد نظر قرار گیرد.

تعویق یکباره مجمع و اعلام زمان جدید انتخابات پس از پنج‌ماه

مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری در شرایطی که قرار بود بر اساس اعلام آرش فرهادیان، مدیر کل دفتر امور مشترک فدراسیون‌های ورزشی وزارت ورزش و جوانان، هفتم شهریورماه 1402 برگزار شود به‌یکباره و در نزدیکی زمان برگزاری مجمع به تعویق افتاد و تقریبا پنج ماه طول کشید تا در نهایت با تصویب هیات‌رئیسه مجمع عمومی انتخاباتی فدراسیون با دستور جلسه انتخاب رییس و سایر اعضای هیات‌رئیسه فدراسیون روز پنجشنبه 24 اسفندماه 1402 در محل سالن فارسی آکادمی ملی المپیک برگزار شود.

انتخاب رییس جدید

در نهایت پس از حدود 21 ماه مجمع انتخاباتی فدراسیون سوارکاری برگزار شد. شمارش آرا در دور اول به گونه‌ای پیش رفت که با توجه به کسب نشدن 24 رای به عنوان رای مطلق توسط هیچ‌کدام از نامزدها، انتخابات به دور دوم کشیده شد. در دور اول محمد کاظمیان 22 رای، محمد اسدمسجدی 17 رای و فیض‌الله پیری 4 رای کسب کردند تا طبق اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی هر کدام که رای بیشتری کسب کنند به عنوان رییس انتخاب شود. در نهایت محمد کاظمیان با کسب 32 رای به عنوان رییس فدراسیون سوارکاری به مدت چهار سال انتخاب شد و محمد اسدمسجدی 11 رای کسب کرد و 2 رای هم مخدوش بود. همچنین با رای اعضای مجمع، انتخاب اعضای هیات رییسه به مجمع عمومی آتی این فدراسیون، موکول شد.