ربیعی: دولت از روز اول طرح فاصله گذاری را دنبال کرد / حفظ سلامت مردم اصل است / احتمال تداوم بحران کرونا تا یکسال آینده
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: کرونا همچنان مساله اول دولت و مردم است و تمام جلسات دولت معطوف به سیاست گذاری در مورد کرونا است. وی با تاکید بر اینکه زیست اقتصادی و اجتماعی با حفظ فاصله اجتماعی است، ادامه داد: همه ما باید بدانیم استراتژی اصلی ما حفظ جان انسانها و سلامت جامعه است. هر تصمیم میگیریم برای...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: کرونا همچنان مساله اول دولت و مردم است و تمام جلسات دولت معطوف به سیاست گذاری در مورد کرونا است.
وی با تاکید بر اینکه زیست اقتصادی و اجتماعی با حفظ فاصله اجتماعی است، ادامه داد: همه ما باید بدانیم استراتژی اصلی ما حفظ جان انسانها و سلامت جامعه است. هر تصمیم میگیریم برای بقا انسانها است. در همین زمینه از روز اول فاصله گذاری را انجام دادیم. اگر برخی از تعابیری اینچنین استفاده میکنند که اولویتها تغییر میکند به خطاست و هر تصمیمی میگیریم برای بقای درازمدت و حفظ جان انسانها و سلامت محور بودن تمام تصمیمات است.
*س_
*ما از روز اول فاصله گذاری را دنبال کردیم_س*
سخنگوی دولت اضافه کرد: ما از روز اول فاصله گذاری را دنبال کردیم هنوز این ترمولوژی خیلی بیان نمیشد ما در عمل فاصله گذاری را دنبال کردیم مدارس دانشگاهها مراکز آموزشی فرهنگی ورزشی مذهبی و حتی ترددها مباحث مهمی در دل طرح فاصله گذاری فیزیکی بود که دنبال کردیم.
وی ادامه داد: به عنوان سخنگوی دولت اعلام میکنم این استراتژی تعطیل بردار نیست؛ حفظ سلامت مردم اصل و اساس است حتی از لفظ اولویت استفاده نمیکنم، حفظ سلامت مردم اصل و اساس همه تلاشهای ماست.
ربیعی اضافه کرد: طرح فاصلهگذاری فیزیکی هم طرح دولت است و تا کاهش ملموس کرونا خواهد بود اگر در نوروز این طرح را تشدید کردیم برای این بود که احتمال شکستن فاصلهها بود و مایلم بر اساس مطالب شنیده اعلام کنم تصمیمگیری تاکنون بر اساس نظر کارشناس و در کانون آنها کارشناسان حوزه سلامت و بهداشت بوده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: من مایل هستم بر اساس مطالبی که شنیدم یا خواندم بگویم تصمیم گیریهایی که انجامش شده بر اساس نظر کارشناسان بویژه کارشناسان حوزه سلامت و بهداشت بوده است. کارشناسان دیدگاههای متفاوتی دارند که از نظر همه بهره گرفتهایم. نظر ما آن چیزی است که وزیر بهداشت گفت.
*س_
*تناقض بین سلامت و تصمیمات وجود ندارد_س*
ربیعی اضافه کرد: اساس سلامت بودن مردم به علاوه حفظ زندگی و معیشت مردم یعنی زیست اقتصادی و اجتماعی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی است. حفظ جان مردم کانون اصلی و در کنار آن حفظ زندگی اجتماعی با پروتکل فاصله گذاری است. تناقض بین سلامت و تصمیمات وجود ندارد. هر تصمیمی که میگیریم اولویتش سلامت است.
*س_
*هنوز هم شعار ما «در خانه بمانید» است_س*
ربیعی گفت: ستاد ملی کرونا که از اسفند ماه با حضور رئیس جمهور، رئیس کل نیروهای مصلح، دادستان کشور و وزرا تشکیل شده همه جوانب فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و اقتصادی را در نظر گرفته است. دو سوم وقت هیات وزرا به موضوع کرونا اختصاص دارد و تصمیمات خوبی هم اتخاذ شده است.
وی گفت: با همراهی که مردم خواهند کرد از این مشکل عبور میکنیم. هنوز هم شعار ما در خانه بمانید است و تلاشمان برای اقناع مردم جهت در خانه ماندن است. هرجا تناقضی به وجود بیاید این تناقض به نفع سلامت باید حل شود امیدوار هستیم با کمک هم به مدد ماههای شعبان و رمضان و با استعانت از خداوند متعال بتوانیم جزو کشورهای موفقی باشیم که بر این بیماری غلبه کردیم.
*س_
*جامعه علمی آمریکا بر اثر دارویی که ترامپ بر آن اصرار داشتند، نظر منفی داشت_س*
ربیعی در ارتباط با داروهایی که برای بیماری حاصل از ویروس کرونا تجویز میشود گفت: جامعه علمی آمریکا بر اثر داروی مصرفی که آقای ترامپ بر آن اصرار داشتند، نظر منفی داشت. داروها باید بر اساس مستندات باشند.
وی تصریح کرد: باید آزمایشات داشته باشیم تا نتایجی را اعلام کنیم. من فکر میکنم اقداماتی که صورت دادیم تا کنون موثر بوده است؛ اما قطعا نتیجهاش منوط به این است که به توصیهی در خانه بمانیم توجه کنیم. شاخصهایمان آمار بدی نیست؛ اما نباید مغرور شویم باید با این ویروس و این هیولا با برنامه ریزی و مراعات و زندگی همراه با پروتکلهای بهداشتی زندگی کنیم.
ربیعی با تاکید بر اینکه هیچ اختلافی بین نظر دولت با وزارت بهداشت نیست گفت: توجه کنید ما یک وزارت بهداشت، یک ستاد سلامت و یک نظر کارشناس داریم. هیچ تعارضی بین وزارت بهداشت و تصمیمات دولت وجود ندارد. ما فقط برای تحصیلات تکمیلی تصمیم گرفتیم آن هم برای دوره دکتری با نظر وزارت علوم. مطمئن باشید هرجا احساس کنیم نظام سلامت ما تصمیمی که گرفتیم را آسیبزا میداند، ما بر آن نظر تجدید نظر خواهیم کرد. باید کاری کنیم که با سه میلیون بیکار مواجهه نشویم؛ اگر به این موضوع کلان نگاه کنیم اینجا هم جان مردم در خطر است.
*س_
*50 درصد GDP در خدمات است_س*
وی درباره ارزیابی دولت از ضرر و زیانهای اقتصادی ناشی از بیماری کرونا گفت: دولت محاسبهای در مورد وضعیت اقتصادی 10 رسته انجام داده است که در دل هر رسته، هشت و 10 عنوان شغلی وجود داشت. این حوزههای شغلی مشاغلی هستند که در مرحله اول آسیب دیده اند. این حوزه 15 درصد اشتغال جامعه هستند و سهم 15 درصدی در تولید ناخالص ملی دارند که اگر یک سال کار نکنند، 15 درصد سهم ایران در GDP کاهش مییابد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: چهار درصد نرخ تولید ناخالص ملی نیز آسیب خواهد دید. در ستاد ملی کرونا تلاش داریم تا هرچه سریعتر به قطع زنجیره بیماری برسیم و اولویت ما این موضوع است. قطع شدن زنجیره انتقال و شیوع این ویروس منجر به پیوستن زنجیرههای تولیدی به یکدیگر میشود. هنوز آثار ثانویه این تعطیلیها بررسی نشده است.
ربیعی با تاکید بر اینکه 50 درصد GDP و 50 درصد اشتغال کشور در خدمات است، اظهار داشت: بخشهای خدمات، تولید کوچک و کشاورزی بیشترین آسیب را در این مدت دیده اند، 3 میلیون 265 هزار نفر کارگران رسمی هستند، اما یک میلیون و 192 هزار نفر کارگران غیر رسمی هستند که آسیب بیشتری به علت بیکاری دیده اند.
سخنگوی دولت بیان داشت: اگر سیاست و برنامه ریزی دقیقی برای احیای واحدهای اقتصادی آسیب دیده نداشته باشیم، این آسیبها به صورت زنجیره وار ادامه خواهد یافت. حل شدن مشکل ویروس در کوتاه مدت نیست. تا ساخت واکسن، این ویروس وجود دارد، کارشناسان سلامت میگویند ساخت واکسن 18 ماه زمان خواهد برد. اقداماتی که انجام دادیم موثر بوده، اما توصیه در خانه ماندن است.
*س_
*در قم و تهران تست افزایش سرعت اینترنت به چهار برابر انجام شده است_س*
دستیار ارتباطات اجتماعی رییسجمهور درباره دادن اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا برای معلمان گفت: ما دو کار را درباره اینترنت خانگی دنبال میکنیم. صبح امروز با آقای آذری جهرمی صحبت کردم، بنا به اظهار ایشان، ظرفیتهای ما در شبکهها تکمیل شده است. ما برای افزایش این ظرفیت ناچاریم سراغ فرکانسهای صداوسیما که کار نکرده یا کم کار میکنند، برویم. به شرکتهای اینترنتی ابلاغ شده با حداکثر سرعت، سرعت را به 16 مگا بایت افزایش دهند.
وی تاکید کرد: در قم و تهران تست افزایش سرعت به چهار برابر انجام شده است. ابلاغ هم شده که اینترنت مراکز دانشگاهی و پژوهشی رایگان باشد و وزارت علوم هم به سرعت زیرساختهای خود را برای آموزش از راه دور تکمیل کردهاند.
وی تاکید کرد: در بحث درمان مسئله خاصی نداریم اگر چند عامل را برای موفقیت کنار هم بگذاریم، یک عامل این است که زیرساخت مناسب داشتیم. آمادگی کادر درمان ما مثل پزشکان، پرستاران و حتی کارگران نظافتی بالا بود و روح ایثارگری جامعه ایران را نشان داد.
*س_
*در یک مغازه سه نفر نباید باشند_س*
ربیعی اظهار داشت: اینها مهمترین علتهای موفق ما بوده است. اقدامات و اثرات مثبت طرح تحول هم اثرگذار بود. در برخی از کشورها پرستاران و پزشکان را تهدید کرده یا اخراج کردند. در مورد پیشگیری و ماندن افراد در خانه و توزیع غذا در کشور ما ممکن نبود. در روزهای اول اجرای طرح فاصلهگذاری بود که در ایام عید، تشدید شد. اکنون هم مدل فاصلهگذاری اجتماعی همراه با سیاست تداوم زندگی است.
وی اضافه کرد: مهمترین مسئله مدل بهداشتی افراد است. در یک مغازه سه نفر نباید باشند. وزارت بهداشت پروتکلهای زیادی تولید کرده و مراکز تولیدی و صنعتی متناسب با وضعیت خودشان دارای پروتکل شدند.
*س_
* چشماندازی برای از بین رفتن این ویروس در کوتاهمدت وجود ندارد_س*
ربیعی اظهار داشت: دیدگاه کارشناسان سلامت در کشور و در فضای بینالمللی این است که چشماندازی برای از بین رفتن این ویروس در کوتاهمدت وجود ندارد. پیشبینی میشود تا یک سال آینده احتمال تداوم بحران کرونا وجود دارد.
سخنگوی دولت اظهار داشت: ما باید بر اصل حفظ فاصلهگذاری و سلامت بر سبکهای زندگی مبتنی بر بهداشت را اجرا کنیم. ادارات را نمیتوان یک سال تعطیل کرد. به افرادی که بیماران زمینهای دارند، گفتهایم نیایند. گفتهایم ساعت کاری هفت تا دو بعدازظهر باشد و افرادی که امکان دورکاری دارند، حاضر نشوند.
ربیعی ادامه داد: یک کشور اروپایی وقتی میخواست محدودیت ایجاد کند، رییس جمهور آنها گفت افراد به شرط حضور در سرکار از خانه خارج شوند. اصل بر حضور در خانه و سرکار است. ما این تصمیمات را ارزیابی میکنیم. رسانهها مسئولیت دارند. باید بگویم ما باقی خواهیم ماند و ما در خانه خواهیم ماند مگر برای کاری باشد و بخواهیم خریدی بکنیم. نمیشود که بانکها و ادارات را تعطیل کرد.
*س_
*در مورد اینستکس پیشرفتهایی داشتیم_س*
وی درباره پاسخ صندوق بینالمللی پول به درخواست وام ایران برای مقابله با کرونا و اجرایی شدن اینستکس اظهار داشت: در مورد اینستکس پیشرفتهایی داشتیم که آغاز شده هرچند کافی نیست. کار اروپا فراتر از کاری است که از طریق اینستکس شروع شده است. قلدرمابی آمریکا در دوران کرونا بیشتر به نمایش گذاشته شده و دولت آمریکا اعتنایی به سیاستهای اخلاقمدارانه ندارد.
ربیعی با بیان اینکه پیشرفتهایی برای آزادسازی پولهایمان داشتهایم که از تلاشهای وزیر خارجه و رئیس کل بانک مرکزی قدردانی میکنم، گفت: خبرهای خوبی هست که باید نهایی شود تا بخشی از دارایی و اموال خود را آزاد کنیم که برای تامین دارو و معیشت مردم کارساز خواهد بود. پاسخ صندوق بینالمللی پول را بانک مرکزی دقیق باید اعلام کند. هنوز پاسخ منفی و رسمی صندوق بینالمللی نشنیده و دریافت نکردهایم.