پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ربیعی: پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده احتمال تداوم بحران کرونا وجود دارد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
ربیعی: پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده احتمال تداوم بحران کرونا وجود دارد

سخنگوی دولت با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده احتمال تداوم بحران کرونا وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما باید بر اصل حفظ فاصله‌گذاری و سلامت بر سبک‌های زندگی مبتنی بر بهداشت را اجرا کنیم.

به گزارش ایرنا، «علی ربیعی» روز دوشنبه در دومین نشست خبری با خبرنگاران در سال 99 که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، درباره نظریه دولت و کرونا گفت: استراتژی اصلی ما همچنان اصل و اساس بودن حفظ سلامت و جان انسانهاست و هیچ جایگزینی برای سلامت جامعه و جان مردم وجود ندارد. اگر برخی از تعابیری اینچنین استفاده می‌کنند که اولویت‌ها تغییر می‌کند به خطاست و هر تصمیمی می‌گیریم برای بقای درازمدت و حفظ جان انسان‌ها و سلامت محور بودن تمام تصمیمات است.

سخنگوی دولت اضافه کرد: ما از روز اول فاصله گذاری را دنبال کردیم هنوز این ترمولوژی خیلی بیان نمی شد ما در عمل فاصله گذاری را دنبال کردیم مدارس دانشگاهها مراکز آموزشی فرهنگی ورزشی مذهبی و حتی ترددها مباحث مهمی در دل طرح فاصله گذاری فیزیکی بود که دنبال کردیم.

وی ادامه داد: به عنوان سخنگوی دولت اعلام می کنم این استراتژی تعطیل بردار نیست؛ حفظ سلامت مردم اصل و اساس است حتی از لفظ اولویت استفاده نمی کنم، حفظ سلامت مردم اصل و اساس همه تلاش‌های ماست. طرح فاصله گذاری فیزیکی هم طرح دولت تا کاهش بسیار ملموس کرونا و تمام شدن آن ادامه خواهد داشت. اگر در نوروز هم این طرح تشدید کردیم، احتمال شکستن فاصله ها وجود داشت.

سخنگوی دولت تصریح کرد: براساس مطالب شنیده یا خوانده، اعلام میکنم تصمیم گیری که تاکنون انجام شد و هرگونه تصمیم گیری جدید، براساس نظر کارشناسان به ویژه کارشناسان حوزه سلامت و بهداشت بوده است. به طور طبیعی کارشناسان در یک دستگاه دیدگاه‌های متنوع دارند و نظر نهایی ما دیدگاهی بود که توسط وزیر بهداشت بوده و ستاد بر آن تاکید داشتند. برخلاف نظر کارشناسان سلامت تصمیمی اتخاذ نخواهیم کرد.

وی ادامه داد: هر تصمیمی که مختل جان انسان‌ها و سلامت جامعه شود، شاخص ارزیابی ما خواهد بود و تصمیم اصلاحی و رو به جلو اتخاذ خواهیم کرد. مدل ما اساس بودن سلامت به اضافه حفظ معیشت و زندگی مردم یعنی زیست اجتماعی و اقتصادی با رعایت فاصله گذاری است.

ربیعی گفت: کانون سیاستگذاری ما سلامت و حفظ جان مردم و در کنار آن جاری کردن زندگی اقتصادی و اجتماعی مردم با رعایت پروتکل و توصیه های بهداشت محور است. تناقض بین سلامت و تصمیمات نداریم، اساس تصمیمات بحث سلامت است و لذا دوگانه ای در این تصمیمات وجود ندارد.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ستاد ملی کرونا که از اسفند ماه پی در پی جلساتی با حضور رئیس جمهور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و وزرای ذیربط و دادستان کل کشور داشته همه جوانب اقتصادی اجتماعی فرهنگی و سلامت را مورد توجه قرار داده است. هیئت وزیران هم تقریبا دو سوم وقت خود را به کرونا اختصاص داده و با محور قرار دادن این سیاست‌ها تاکنون تصمیماتی اتخاذ کرده است.

 هرجا تناقضی ایجاد شود باید به نفع سلامت حل شود

ربیعی افزود: ما معتقد هستیم با سیاست گذاری‌هایی که مدام در حال کارشناسی و اتخاذ آنها هستیم و با همراهی که مردم می‌کنند هنوز هم شعار ما "در خانه بمانید" و اقناع جامعه برای در خانه ماندن و آمدن بیرون برای کار در محدوده‌ای خاص است.

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری تصریح کرد: هرجا تناقضی به وجود بیاید این تناقض به نفع سلامت باید حل شود امیدوار هستیم با کمک هم به مدد شعبان و رمضان و با استعانت از خداوند متعال بتوانیم جزو کشورهای موفقی باشیم که بر این بیماری غلبه کردیم.

ناچاریم سراغ فرکانس‌های صدا و سیما برویم / شرکت‌های اینترنتی باید سرعت خود را به 16 مگابایت افزایش دهند

دستیار ارتباطات اجتماعی رییس‌جمهور درباره دادن اینترنت پرسرعت با پهنای باند بالا برای معلمان گفت: ما دو کار را درباره اینترنت خانگی دنبال می‌کنیم. صبح امروز با آقای آذری جهرمی صحبت کردم. بنا به اظهار ایشان، ظرفیت‌های ما در شبکه‌ها تکمیل شده است. ما برای افزایش این ظرفیت ناچاریم سراغ فرکانس‌های صداوسیما که کار نکرده یا کم کار می‌کنند، برویم.

ربیعی با بیان اینکه به شرکت‌های اینترنتی ابلاغ شده با حداکثر سرعت، سرعت را به 16 مگا بایت افزایش دهند، اظهار داشت: در قم و تهران تست افزایش سرعت به چهار برابر انجام شده است. ابلاغ هم شده که اینترنت مراکز دانشگاهی و پژوهشی رایگان باشد و وزارت علوم هم به سرعت زیرساخت‌های خود را برای آموزش از راه دور تکمیل کرده‌اند.

 چشم اندازی برای از بین رفتن کرونا در کوتاه مدت وجود ندارد 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دورکاری کارمندان و کاهش رفت و آمدهای مردمی تصریح کرد: ارزیابی از سیاست‌ها خواهیم داشت و نسبت به سیاست‌ها و تکمیل آنها براساس ارزیابی تجدیدنظر خواهیم کرد. دیدگاه کارشناسان سلامت در کشور و در فضای بین‌المللی این است که چشم‌اندازی برای از بین رفتن این ویروس در کوتاه‌مدت وجود ندارد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تا یک سال آینده احتمال تداوم بحران کرونا وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما باید بر اصل حفظ فاصله‌گذاری و سلامت بر سبک‌های زندگی مبتنی بر بهداشت را اجرا کنیم. ادارات را نمی‌توان یک سال تعطیل کرد. به افرادی که بیماران زمینه‌ای دارند، گفته‌ایم نیایند. گفته‌ایم ساعت کاری هفت تا دو بعدازظهر باشد و افرادی که امکان دورکاری دارند، حاضر نشوند.

ربیعی ادامه داد: یک کشور اروپایی وقتی می‌خواست محدودیت ایجاد کند، رییس جمهور آنها گفت افراد به شرط حضور در سرکار از خانه خارج شوند. اصل بر حضور در خانه و سرکار است. ما این تصمیمات را ارزیابی می‌کنیم.

وی ابراز داشت: رسانه‌ها مسئولیت دارند. باید بگویم ما باقی خواهیم ماند و ما در خانه خواهیم ماند مگر به خاطر امور ضروری باشد و بخواهیم خریدی بکنیم. نمی‌شود که بانک‌ها و ادارات را تعطیل کرد اما تصمیمات ما نسبتا صحیح بوده و ارزیابی هم خواهیم کرد.

ادامه دارد...