ردپای فغانی در حذف اروگوئه از جام جهانی
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو. عقربههای ساعت در استادیوم لوسیل، از عدد 90 عبور کرده بود و 88 هزار و 668 تماشاگری که در ورزشگاه حضور داشتند، با حساسیت فوق العاده ای، 9 دقیقه زمان تلف شده را دنبال میکردند. پرتغال در اندیشه حفظ برتری یک بر صفر خود بود. برونو فرناندز پشت محوطه جریمه صاحب توپ بود و قصد داشت مدافع اروگوئه را از پیش روی بردارد و تیر خلاص را بر پیکر سلسته وارد کند. ستاره...
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو. عقربههای ساعت در استادیوم لوسیل، از عدد 90 عبور کرده بود و 88 هزار و 668 تماشاگری که در ورزشگاه حضور داشتند، با حساسیت فوق العاده ای، 9 دقیقه زمان تلف شده را دنبال میکردند. پرتغال در اندیشه حفظ برتری یک بر صفر خود بود. برونو فرناندز پشت محوطه جریمه صاحب توپ بود و قصد داشت مدافع اروگوئه را از پیش روی بردارد و تیر خلاص را بر پیکر سلسته وارد کند.
ستاره منچستر ضربهای را به توپ وارد کرد و قصد داشت تا از سد خوزه ماریا خیمنز عبور کند. مدافع اتلتیکو مادرید نیز به صورت همزمان برای زدن توپ، روی پای فرناندز تکل زد، ولی توپ از او عبور کرد و به دست خیمنزی خورد که در حال افتادن روی زمین بود و دستش را به عنوان تکیه گاه قرار داده بود.
علیرضا فغانی با دیدن این صحنه، خطای پنالتی را تشخیص نداد. بارها و بارها در فصول اخیر فوتبال اروپا این صحنه تکرار شده بود و طبق قوانین جدید داوری، اگر توپ به دست تکیه گاه مدافعی که روی زمین افتاده برخورد کند، خطای هند نیست. همه چیز تا به اینجا درست پیش رفته بود و فغانی نیز بازی را ادامه داد که طبیعتا اعتراض بازیکنان پرتغال را به دنبال داشت.
پس از گذشت لحظاتی، ناگهان اتاق VAR به فغانی اعلام کرد برای بازبینی صحنه، پای مانیتور برود. او پس از چند ثانیه، برخورد توپ به دست خیمنز را خطای پنالتی تشخیص داد. توضیحات مدافع اتلتیکو و سایر بازیکنان اروگوئه از جمله سوارز بی فایده بود. فغانی یک پنالتی را در دقیقه 90+3 به سود پرتغال اعلام کرد که برونو فرناندز آن را به تور دروازه اروگوئه چسباند تا بازی با نتیجه 2 بر صفر به پایان برسد.
این خطای پنالتی و گلی که وارد دروازه سرخیو روشه شد، امشب اثر بزرگ خود را نشان داد. اروگوئه و کره جنوبی در دقایق پایانی دیدارهای امروز رقابت سختی برای صعود داشتند. کره در دقیقه 91 از پرتغال قدرتمند پیش افتاده بود و اروگوئه نیز 2 گل وارد دروازه غنا کرده بود. امتیاز و تفاضل گلها برابر بود. اما کره 4 گل زده و 4 گل خورده داشت و اروگوئه 2 گل زده و 2 گل خورده.
طبق قوانین فیفا، در این شرایط، هر تیمی که گلهای زده بیشتری داشته باشد، در رتبه بالاتری قرار میگیرد. در نتیجه، اروگوئه برای صعود باید در وقتهای اضافه یک گل دیگر وارد دروازه غنا میکرد. اما دیهگو آلونسو مهرههای تهاجمی تیمش از جمله داروین نونیز، لوئیس سوارز و جورجیان آراسکائتا را تعویض کرده بود و تیم او زهر لازم را در حملات نداشت.
تلاشهای سلسته برای رسیدن به گل سوم بی فایده بود و بازی با همان نتیجه 2 بر صفر به سود اروگوئه به پایان رسید. کره جنوبی فقط به دلیل گل زده بیشتر و نه بخاطر تفاضل بهتر راهی دور بعد شد. این نتیجه، داغ دل اروگوئه را بیشتر کرد. اگر اتاق VAR در بازی با پرتغال، علیرضا فغانی را مجبور نکرده بود که برای بازبینی صحنه پای مانیتور برود و پنالتی اشتباه را به سود پرتغال اعلام کند، اکنون اروگوئه با 2 گل زده، یک گل خورده و تفاضل مثبت یک، بالاتر از کره جنوبی راهی مرحله یک هشتم نهایی شده بود.
«ادواردو آچه» یکی از اعضای کمیته اجرایی اتحادیه فوتبال اروگوئه پس از بازی با پرتغال گفت که پیرلوئیجی کولینا رئیس کمیته داوران فیفا اذعان کرد که اعلام پنالتی برای پرتغال در دیدار با اروگوئه اشتباه بوده است. کولینا گفته بود که این یک حرکت طبیعی است و کار دیگری نمیتوان انجام داد، زیرا این یک حرکت غریزی بود. داور به خوبی اعلام ادامه بازی کرد، ولی داور VAR او را صدا زد و تصمیم بدی گرفت.
به هر شکل، پای علیرضا فغانی به صورت ناخواسته در حذف اروگوئه دیده میشود. پنالتی که برای پرتغال گرفته شد، تفاضل تیم سوارز، نونیز و والورده را بدتر کرد. پنالتی که اگر اعلام نشده بود، اروگوئه میتوانست راهی مرحله بعد شود. باید دید که این اتفاق چه تأثیری روی تصمیمات کمیته داوران فدراسیون جهانی فوتبال برای انتخاب علیرضا فغانی به عنوان داور دیدارهای مراحل حذفی خواهد گرفت.
انتهای پیام /