رشد تولید گندم در کهگیلویه و بویراحمد / رکورد خرید تضمینی شکسته شد
یاسوج - خوشههای طلایی گندم در کهگیلویه و بویراحمد با رشد محسوس تولید نشان از عزم این دیار برای غنا بخشیدن به خاک با دستان پر برکت کشاورزانش دارد.
یاسوج - خوشههای طلایی گندم در کهگیلویه و بویراحمد با رشد محسوس تولید نشان از عزم این دیار برای غنا بخشیدن به خاک با دستان پر برکت کشاورزانش دارد.
خبرگزاری مهر، گروه استانها - حمیده تابش نژاد: کهگیلویه و بویراحمد را به غنای خاکش، مهر مردمان مهمان نوازش و رشادتهای ثبت شده در تاریخش میشناسند.
استانی که مردمان سخت کوشش از دل خاک نعمت درو میکنند و بی آلایش بر سفرهای حلال ارتزاق میکنند، فصل برداشت را سپری میکند.
کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد این روزها خوشههای طلایی را از قلب زمینهای حاصل خیز منطقه درو میکنند تا قوت غالبی با دستان سختی کشیده خود برداشت شود.
بخش زیادی از گندم کهگیلویه و بویراحمد از مناطق گرمسیری برداشت شده و کار برداشت در مناطق سردسیری نیز ادامه دارد.
با توجه به بارشهای مطلوب سال زراعی، رشد محسوس تولید گندم استان را شاهد هستیم.
پیش بینی برداشت 100 هزار تن گندم
رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در این راستا گفت: پیش بینی میشود در سراسر استان بیش از 100 هزار تن گندم برداشت شود که نسبت به سالهای گذشته افزایش مطلوبی دارد.
سید علی معتمدی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: استان در توزیع کود شیمیایی رتبه سوم، در کشت قراردادی رتبه اول و در طرح جهش تولید در دیمزارها رتبه سوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
معتمدی پور با بیان اینکه 91 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان امسال به کشت گندم اختصاص یافته است، تصریح کرد: از این مقدار 70 هزار هکتار دیم و مابقی به صورت آبی بوده و سطح زیر کشت جو نیز 28 هزار هکتار است.
وی میزان کشت کلزا را 500 هکتار عنوان کرد و گفت: سالانه 750 تن برداشت از این محصول در استان انجام گیرد.
تولید بذر دیم 13 استان
معتمدی پور افزود: در تولید بذر گندم دیم، تاکنون بیش از 12 هزار تن بذر توسط استان تولید شده که بذر مورد نیاز 13 استان کشور را تأمین میکند.
وی فعالسازی مراکز خرید، آمادگی و تجهیز کامل چندین مرکز خرید گندم و 2 مرکز خرید کلزا بصورت شبانه روزی در استان را یکی از هماهنگیهای مهم جهاد کشاورزی استان خواند و ابراز داشت: در گام نخست استفاده از همه کمباینهای موجود در استان و در گام دوم بستن قرارداد با کمباینهای مهاجر باعث شد تا برداشت محصولات غله با کمترین خسارت روبرو شوند.
وی همچنین برنامه ریزی بموقع جهت مدیریت و نگهداری کمباینها تا پایان فصل برداشت، پلاک گذاری، تأمین سوخت و هزینه حمل و همچنین ابلاغ نرخ برداشت را از اقدامات محقق شده دانست.
فعال سازی 10 مرکز خرید
مدیرکل غله کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: دریافت گندم در مراکز خرید تضمینی مناطق سردسیری و گرمسیری استان ادامه دارد.
ابوالحسن صداقت کیش در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: بهبود خرید گندم در استان را شاهدیم و خرید تضمینی گندم در استان رشد 114 درصدی را نشان میدهد.
صداقت کیش تصریح کرد: تاکنون در 10 مرکز خرید استان، بیش از 63 هزار و 500 تن گندم دریافت شده است.
صداقت کیش گفت: طی ایام برداشت سال جاری 720 تن «کلزا» نیز در استان خرید شد.
صداقت کیش با بیان اینکه پیش بینی میشود خرید گندم ما رشد محسوسی داشته باشد، تصریح کرد: در بحث پرداخت، تاکنون بیش از 164 میلیارد تومان به کشاورزان پرداخت شده و در روزهای آتی نیز پرداخت به سایر کشاورزان در نوبت را خواهیم داشت.
رکورد برداشت شکسته شد
مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه نیز گفت: رشد 300 درصدی خرید گندم در شهرستان رقم خورد.
کیومرث روزیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در سال زراعی جاری تاکنون، بیش از 32 هزار تن گندم بذری و سیلویی مازاد بر مصرف کشاورزان در شهرستان کهگیلویه خریداری شده که در چند دهه اخیر بی سابقه بوده و رشد 300 درصدی داشته که رکورد خرید گندم مازاد بر مصرف نیز شکسته شده است.
وی میزان برداشت در هر هکتار را بین 2 تا 2.5 تن عنوان کرد و گفت: برداشت گندم در بخشهای چاروسا و دیشموک ادامه دارد.
روزیان تصریح کرد: با توجه به همکاری شرکت غله هزینه خرید گندم مازاد بر مصرف تا تاریخ سوم خرداد به کشاورزان پرداخت شده است.
روزیان با اشاره به شکسته شدن رکورد در تولید، برداشت و سطح زیر کشت گندم در کهگیلویه افزود: جهت خدمت رسانی بهتر و نظارت بر مکانهای تنش زا و مستعد آتش سوزی در شهرستان 121 کمباین مهاجر در کنار 25 کمباین بومی کار برداشت گندم را پوشش دادند.
مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه کل سطح زیر کشت گندم شهرستان را 44 هزار و 500 هکتار عنوان کرد و گفت: 550 تن دانه روغنی کلزا از سطح 350 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان برداشت شد.
روزیان تصریح کرد: دو طرح عمده ی کشت قراردادی اراضی آبی و جهش تولید دیمزارها در اراضی دیمی کهگیلویه در سطح استان اول است.
وی ادامه داد: همچنین یکهزار و 250 تن بذر اصلاح شده و 10 هزارو 200 تن کود بین بهره برداران در سال زراعی جاری توزیع شد.
بهبود تولید گندم در کهگیلویه و بویراحمد که از محصولات استراتژیک بوده میتواند نوید بخش آیندهای مطلوبتر در بحث کشاورزی استان بوده و حمایت و پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان نیز انگیزهای برای تکرار چنین ظرفیت برداشتی در سالهای آینده است.