رشد ناامیدکننده سهماهه دوم اقتصاد چین

دنیای اقتصاد: اقتصاد چین در سهماهه دوم سال، کندتر از آنچه انتظار میرفت رشد کرد که نشانهای از تابآوری آن در برابر تعرفههای ایالات متحده است. با این وجود، تحلیلگران هشدار میدهند که ضعف تقاضای داخلی و افزایش خطرات در تجارت جهانی، فشار بر پکن را برای ارائه محرکهای اقتصادی بیشتر افزایش خواهد داد.
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، اقتصاد چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، تاکنون توانسته است از یک افت شدید جلوگیری کند. این مقاومت تا حدی به حمایتهای سیاستی دولت و استفاده کارخانهها از آتشبس تجاری با آمریکا برای سرعت بخشیدن به صادرات برمیگردد. با این حال، سرمایهگذاران نگران نیمه دوم سال هستند.
پیشبینی میشود که صادرات شتاب خود را از دست بدهد، قیمتها همچنان کاهش یابند و اعتماد مصرفکننده پایین بماند که همگی به یک دوره اقتصادی ضعیفتر اشاره دارند.
سیاستگذاران چینی برای دستیابی به هدف رشد سالانه حدود 5 درصد با چالش بزرگی روبه رو هستند. بسیاری از تحلیلگران این هدف را بهویژه با توجه به تورم منفی (کاهش عمومی قیمتها) و تقاضای ضعیف در داخل کشور، بلند پروازانه می دانند.
دادههای منتشر شده در روز سهشنبه نشان داد که تولید ناخالص داخلی چین در سهماهه آوریل تا ژوئن، 5.2 درصد رشد داشته است. این میزان، کمتر از رشد 5.4 درصدی سهماهه اول بود، اما کمی از پیشبینی تحلیلگران رویترز که رشد 5.1 درصدی را انتظار داشتند، فراتر رفت.
«وی یائو»، اقتصاددان سوسیته جنرال، هشدار میدهد: «با وجود نیمه اول قوی، چشمانداز در نیمه دوم با کمرنگ شدن تأثیر تسریع صادرات و نمایانتر شدن اثرات تعرفههای ایالات متحده، تیرهتر خواهد شد.» او همچنین افزود که بروز دوباره ضعف در قیمت مسکن و کاهش تأثیر یارانههای دولتی، پایداری بهبود مصرف را زیر سؤال میبرد.