دوشنبه 1 بهمن 1403

رشد 7 درصدی درآمد حقوق گمرکی ترانزیت کالا در منطقه ویژه اقتصادی سرخس

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
رشد 7 درصدی درآمد حقوق گمرکی ترانزیت کالا در منطقه ویژه اقتصادی سرخس

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه تجاری در منطقه ویژه اقتصادی سرخس امشب با حضور نماینده مردم سرخس در مجلس و تجار و بازرگانان و سفرای خارجی در تهران برگزار شد.

در این مراسم حسن نوری‌زاده، فرماندر سرخس گفت: این شهرستان از نظر جغرافیایی شمال شرقی‌ترین شهر کشور است که هم مرز با ترکمنستان و افغانستان است و به عنوان هاب ترانزیت کالا در نقطه صفر مرزی با کشورهای آسیای میانه محسوب می‌شود.

وی افزود: کالاهای مختلف از روسیه و ترکمنستان از طریق سرخص ترانزیت شده و از طریق آب‌های گرم در خلیج فارس و بندرعباس به مقصد هند و پاکستان و سایر کشورها ترانزیت می‌شود.

به گفته نوری‌زاده، در چشم‌انداز 10 سال آینده حجم کالاهای ترانزیتی از طریق منطقه ویژه اقتصادی سرخس به 300 میلیون تن در سال می‌رسد.

وی وسعت منطقه ویژه اقتصادی سرخس را 15 هزار هکتار عنوان کرد و گفت: امسال در زمینه ترانزیت با 80 درصد رشد و در زمینه صادرات با 18 درصد افزایش همراه شده‌ایم. در 8 ماه امسال 2 میلیون تن کالا از طریق منطقه ویژه سرخس به کشورهای آسیای میانه ترانزیت شده است که نسبت به مشابه سال قبل از افزایش 53 درصدی برخوردار است و در صادرات 13 درصد و در وارات 29 درصد افزایش نسبت به مشابه سال قبل وجود دارد.

فرماندار سرخس گفت: مدت زمان توقف کامیون‌ها در مرز به 5 شب رسیده و در نظر داریم تا بهمن امسال این عدد را به صفر برسانیم.

همچنین محمدمهدی رضایی مدیر پایانه مرزی سرخس اظهار داشت: تردد ناوگان کامیونی امسال نسبت به سال گذشته 42 درصد افزایش داشته و روزانه 230 دستگاه تریلی در مرز تردد دارند.

همچنین احسان قاضی‌زاده هاشمی نماینده فریمان و سرخس در مجلس گفت: منطقه ویژه اقتصادی سرخس به عنوان مرزبان اقتصادی کشور به شمار می‌رود که نقش مهمی در ترانزیت کالا از کشورهای روسیه و ترکمنستان به هند و سایر کشورهای جهان دارد.

وی افزود: سرخس در مسیر کریدور اصلی شمال و جنوب کشور و در بخشی از جاده ابریشم قرار دارد. این منطقه از طریق ریل، جاده و هواپیما به سایر مناطق کشور متصل است و در آینده ترانزیت از طریق هوایی و فرودگاه نیز در منطقه راه‌اندازی می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: حجم کالاهای ترانزیت شده از طریق منطقه آزاد سرخس امسال به 4 میلیون تن رسیده است.

وی ادامه داد: کالاها عمدتاً از ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان و روسیه از طریق کریدور شمال جنوب به هند منتقل می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی مهم‌ترین کالاهای ترانزیتی از طریق منطقه آزاد سرخس را زغال سنگ، کود شیمیایی و گوگرد عنوان کرد که این کالاها از طریق مرز منطقه ویژه اقتصادی سرخس به هند ترانزیت می‌شود.

به گفته وی، 67 درصد حجم ترانزیت ریلی کشور از مرز سرخس انجام می‌شود. همچنین کالاهای ترانزیتی از طریق جاده و فرودگاه هم منتقل می‌شوند.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: منطقه ویژه اقتصادی سرخس از سال 1374 فعال شده و در حال حاضر رونق جدی گرفته و درآمد ناشی از حقوق گمرکی که از محل ترانزیت کالاها گرفته می‌شود امسال نسبت به سال قبل 7 درصد رشد کرده است.

نماینده مردم سرخس در مجلس اظهار داشت: این شهر یکی از میدان‌های مهم گازی در منطقه خانگیران سرخس دارد که گاز همه شهرها، روستاها و صنایع سه استان خراسان را تأمین می‌کند. جمعیت سرخس 110 هزار نفر و فاصله آن تا مشهد 175 کیلومتر است، پالایشگاه گاز خانگیران و سد دوستی در این شهر قرار دارد. این شهر از نظر کشاورزی و دامپروری فعال است و محصولات اساسی آن شامل گندم، پنبه، علوفه و پسته است.

وی ادامه داد: کل منطقه ویژه اقتصادی سرخس متعلق به آستان قدس رضوی و وقف امام رضا (ع) است که برای رونق تجارت و تزانزیت در اختیار بازرگانان و مردم قرار گرفته است.

به گزارش فارس امشب تفاهم‌نامه‌هایی بین تجار و بازرگانان ایرانی و کشورهای همسایه و مشترک‌المنافع در این مراسم منعقد شد که زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های تجاری بیشتر با منطقه ویژه اقتصادی سرخس خواهد شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید منطقه ویژه اقتصادی سرخس صادرات واردات درآمد گمرکی ترانزیت کالا این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است