رضا مقدسی دنبال رسانه طراز انقلاب بود
علیرضا معزی گفت: رضا مقدسی یک انقلابی و معتقد بود انقلاب نیازمند روزنامه نگار، روزنامه و رسانه حرفه ای دارد. به همین دلیل او در رساله دکتری به دنبال موضوع طراز رسانه انقلاب اسلامی رفت.
علیرضا معزی گفت: رضا مقدسی یک انقلابی و معتقد بود انقلاب نیازمند روزنامه نگار، روزنامه و رسانه حرفه ای دارد. به همین دلیل او در رساله دکتری به دنبال موضوع طراز رسانه انقلاب اسلامی رفت.
به گزارش خبرنگار مهر، آئین نکواشت مرحوم رضا مقدسی و رونمایی از نشان قلم مقدس برای روزنامهنگاران تراز انقلاب اسلامی بعد از ظهر امروز چهارشنبه 12 بهمن با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدیپور معاون مطبوعات وزیر ارشاد، همسر و پسر مرحوم مقدسی و جمعی از مدیران و سردبیران و اصحاب رسانه در مجموعه تالار وحدت برگزار شد.
علیرضا معزی رئیس اسبق شورای اطلاع رسانی دولت و یکی از همکاران سابق مقدسی در اینمراسم گفت: بیش از دو دهه با رضا رفاقت داشتیم و روزنامه جام جم مقدمه آشنایی مان بود که رضا دبیر اجتماعی و من دبیر فرهنگی بودم. پس از جام جم، رسانه هایی همچون همشهری و خبر رفتیم و پس از آن دوستان صمیمی شدیم و معتقدم دوست از جایی به بعد یار و یاور می شود و رضا مقدسی برای من یار و یاور می شد. حتی اگر در بخش هایی اختلاف سلیقه پیدا می کردیم با شوخی و صمیمیت و آداب، آن را می گذراندیم. سفرهای بسیاری با هم داشتیم و آخرین سفر خاطره انگیزه مان در خرداد سال 96 سفر به عتبات بود که در آن سفر با روزنامه نگاران عراقی دیدار داشتیم.
وی افزود: رضا مقدسی روزنامه نگار بسیار حرفه ای بود و امروز از همه نحله های شخصیتی روزنامه نگاری اینجا هستند شاهد هستند و این کلام من را تایید می کنند. مقدسی یک انقلابی بود و معتقد بود که انقلاب نیازمند روزنامه نگار، روزنامه و رسانه حرفه ای دارد. به همین دلیل او در رساله دکتری به دنبال موضوع طراز رسانه انقلاب اسلامی رفت. رسانه برای رضا ابزار نبود بلکه هدف بود و معتقد بود اگر انقلاب روزنامه و رسانه حرفه ای نداشته باشد ضرر خواهد کرد. اگر مرجعیت از رسانه انقلابی گرفته شود این امر به ضد انقلاب کمک می کند. به همین دلیل ایجاد رسانه طراز امری ضروری است و امروز یکی از دلایلی که زمین میخوردیم همین است. در واقع مرجعیت رسانه اصل اساسی اش چیزی بود که مقدسی به دنبالش بود و در واقع گمشدهاش همان رسانه طراز بود.
رئیس اسبق شورای اطلاع رسانی دولت در ادامه گفت: مقدسی مراتب روزنامه نگاری را پله پله طی کرد. یعنی خبرنگاری، دبیری، سردبیری و مدیرعاملی را طی چند دهه به تجربه رساند و این گونه نبود که مدت ارتقا این پله ها یک سال و دو سال باشد. مقدسی اخلاقی داشت که معتقد بود در این تراز انقلاب اسلامی ابتدا روزنامه نگار باید روزنامه نگار باشد و همزمان تعهد به انقلاب داشته باشد. حتی خاطرم هست که خانمی متعهد به انقلاب بود اما کار روزنامه نگاری نکرده بود و قرار بود بیاید با ما کار کند که مقدسی او را نپذیرفت و گفت اول باید روزنامه نگار باشد سپس به انقلاب خدمت کند. در واقع بزرگترین حرف رضا این بود که به تراز انقلاب اسلامی برسد.
معزی گفت: وقتی خبر و خبرآنلاین را راه اندازی کردیم بزرگترین دغدغه مان مرامنامه بود و حتی تعریف کردیم که چگونه اصولگرا باشیم و در جلسات مختلف این مباحث را مطرح کردیم چرا که برای رضا مقدسی مهم بود که مرجعیت رسانه انقلاب حفظ شود و رسانه انقلاب، صدای مردم و با زبان مردم با مردم صحبت کند و در واقع حلقه واسط بین مردم و مسئولان باشد. مقدسی هیچ گاه خود را معیار انقلاب نمی دانست و این تعریف را به جایی نمی برد که موجب قضاوت همکارانش باشد. او عمیقا می دانست که انقلاب نیازمند دایره گسترده تری است. همچنین او در مجموعه همکارانش کسی داشت که در چارچوب اصولی او قرار می گرفت اما با مقدسی اختلاف سلیقه داشت رضا با او کار می کرد. نگاه او عمیقا اخلاقی بود.
دوست و همکار زندهیاد مقدسی گفت: رضا مقدسی اخلاق محمدی وار داشت و همیشه خنده رو بود حتی زمانی که تازه از عمل خارج شده بود مثل همیشه با او شوخی می کردیم و می خندید و یک لحظه گفت که دردم گرفت به طوری که در آن لحظه هم خنده را فراموش نمی کرد. رضا مقدسی رابطه گرمی با همکارانش داشت و نگاهش انسانی بود و سخت ترین لحظه برای او زمانی بود که می خواست به همکاری بگوید نمی تواند با او ادامه فعالیت داشته باشد. او معتقد بود اگر به عنوان یک انقلابی و انسان متعهد به انقلاب، اخلاق دقیق کاری نداشته باشد اولین ضربه اش به خود انقلاب خواهد خورد. حتی اخلاق فردی جدا از اخلاق حرفه رضا در چارچوب یک انسان انقلابی تراز تعریف می شد. دایره گسترده رفقایش در همه رسانه ها گویای این مسائل است. همچنین اخلاق او نشان دهنده رفتار و اخلاق حرفه ای و ترازی بود که به آن اعتقاد داشت.