رضا پهلوی
رضا پهلوی
آخوندی گفت: اگر فهم روشنی از تغییر سبک زندگی مردم در حوزه دینی و نهاد حکومت وجود نداشته باشد، همه تدابیر امنیتی، توجیهی و مقابلهای تبدیل به ضد خود میشود و نتیجه معکوس میدهد. اما اگر قبول کنند که یک تحول ساختاری و نهادی رخ داده، متوجه میشوند که پای یک تحول تاریخی در میان است.
روزنامه اعتماد با عباس آخوندی گفتگویی در باره تعارض شرع و قانون انجام داده است.
اقتصادنیوز: روزنامه اعتماد در گفت وگویی مفصل با عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی دولت حسن روحانی دیدگاههای او را در باره مسائل مختلف پرسیده است.
شاه میخواست بگوید در مبارزه با فساد جدی است، اما مشخص نشد اگر قصد باز کردن فضای سیاسی را دارد چرا حکومت نظامی اعلام کرده و اگر قصد سرکوب دارد چرا از انتصاب ارتشبد غلامعلی اویسی فرماندار نظامی تهران در دقیقه 90 منصرف شد و ارتشبد ازهاری را مأمور تشکیل دولت کرد؟
«اگر مادر رضا پهلوی در پیام نقش داشته و دست کم روشن است که کار مشاوران او بوده و پیام هم متضمن به رسمیت شناختن انقلاب 57 و قبول ظلم و فساد در آن دوره و نبود انتخابات آزاد بوده چرا به انتقاد از جمهوری اسلامی بسنده نمیکنند و اصل انقلاب را هم زیر سؤال میبرند؛ در حالی که پیام 14 آبان بهترین گواه است بر اینکه شاه هم اصل انقلاب و خطاکردن خود را پذیرفته بود.»
همانگونه که داریوش همایون توضیح داده بعد از پیام مشهور "صدای انقلاب شما راشنیدم" شماری از رجال مشهور عصر پهلوی دستگیر شدند تا کاسه کوزهها را سر آنها بشکنند و فضا آرام شود و مشهورترین آنان امیرعباس هویدا بود با سابقه 13 سال نخستوزیری از 1343 تا 1356 و شماری دیگر از جمله همین داریوش همایون و نیکپی شهردار سابق تهران نیز در میان آنان بود.
هوشنگ نهاوندی در کتاب «محمد رضا پهلوی آخرین شاهنشاه ایران» - منتشره در خارج از کشور - نویسنده متن را رضا قطبی و سید حسین نصر و فرح پهلوی را از آن مطلع میداند و یادآور میشود: " تا آن موقع کلمه انقلاب هرگز به صورت رسمی گفته نشده بود و شاه چند بار آن را تکرار کرد و عدم رعایت قانون اساسی را پذیرفت. حال آنکه قبول همین مطلب - عدم رعایت قانون اساسی - به مجلس شورای ملی امکان میداد که وی...
رضا پهلوی چندی پس از آغاز آشوبهای شهریور 1401 و مشاهده علائمی از عبور براندازان از سلطنت، با دستپاچگی به برگزاری یک نشست خبری دست زد. حالات او در این جلسه، خود نمادی از سردرگمی و ناتوانیهای شخصی وی قلمداد میشود.
روزنامه جوان نوشت: رضا پهلوی وارد 62 سالگی شد. میتوان گفت که او در منتظرالسلطنه بودن، به مظفرالدین شاه قاجار یا در میان نمونههای معاصر به چارلز سوم پادشاه کنونی انگلستان شباهت میبرد!
هر روز گروهی ناشناس گزینهای را دعوت به رهبری مبارزه! و انقلاب میکنند. چهرهای مظلوم بهخود میگیرند و از مردم ایران و حمایت از آنان دممیزنند. دعوت به اعتراض و آشوبهای خیابانی میکنند و هر بار که فضای کشور به سمت آرام شدن حرکت میکند، خطابه میکنند که «به خیابان بیایید و حقتان را بگیرید.
همشهری نوشت: کمی بیش از یک ماه از آغاز آنچه اعتراض به فوت «مهسا امینی» خوانده میشود، گذشته است؛ روزهایی که با تلاش شبانهروزی جریانهای برانداز و بازوهای رسانهای وابسته به آن با دمیده شدن به «روایتهای دروغ»، برخی را در خیابان بهنام «اعتراض» نگه داشته است تا بعضی اپوزیسیوننشینان کمکم باور کنند که «انقلاب ماهوارهای» که ساختهاند، واقعی است
روزنامه شرق نوشت: نماینده ولیفقیه در استان خراسان، روز جمعه به جای آنکه تلاش کند جامعه را از فضای دوقطبی یا چندقطبیای که این روزها در آن گیر افتاده است برهاند، معترضان خیابانی را «ستونپنجم دشمن» توصیف کرد تا مشخص شود نگاهش به اتفاقات اخیر چیست.
توئیت مداخلهجویانه رابرت مالی درباره تجمعات ایرانیان در خارج کشور، به مذاق اپوزیسیون و شبکههای معاند فارسیزبان خوش نیامد و آنها خواستار موضعگیری شدیدتر و دخالت بیشتر آمریکا درباره ایران شدند.
ایسنا نوشت: اولین پرواز مسافری خارجی ایران که حامل نظامیان کشورمان بود، پنج ماه بعد از سفر 38 روزه پهلویِ پدر به ترکیه، در پاییز 1313 به مقصد آنکارا انجام شد در حالی که نخست وزیر تازه شاه شده ایران، هفت سال قبلتر در مهر 1306 گرفتار بدگمانی و رفتار غیردوستانه مصطفی کمال آتاترک رهبر جمهوری ترکیه شده بود.
ورود اولین هواپیما به ایران که آن زمان «طیاره» خوانده میشد، در دوره حکومت پسرِ محمدعلی شاه قاجار اتفاق افتاد. قضیه از این قرار بود که 11 سال بعد از اختراع اولین هواپیمای جهان توسط ویلبر و اورویل رایت برادران آمریکایی، اولین هواپیمای تک ملخه فرانسوی در سال چهارم سلطنت احمد شاه قاجار در دی 1292 وارد ایران شد.
یک خبرنگار با پرسیدن سؤالی درخصوص کودتای امریکایی انگلیسی 28مرداد که پدر وی را برای سالها به تخت دیکتاتوری و سلطنت رسانده بود از حمایت خارجیها از اغتشاشات در ایران گفت که ربع پهلوی از آن عصبانی شد.