رعایت فضیلت مدنی اصل مهم در انتخابات 1400
تهران - ایرنا - همواره در طول رقابتهای گذشته انتخاباتی، رعایت اخلاق انتخاباتی به وسیله نامزدها برای حضور یکپارچه در عرصه رقابت یکی از مهمترین اولویتهای منافع ملی بوده است. از اینرو فردی که کاندیدای ریاست جمهوری میشود، باید در بالاترین حد فضیلت مدنی باشد و به مفهوم جمهوری و شهروندی باور داشته باشد و بپذیرد که تمام افرادی که در این جامعه پای صندوق های رأی میآیند، شهروند کشور هستند.
یکی از موضوعات بسیار مهم در انتخابات بحث امنیت است که همواره مورد تاکید رهبری و دیگر مسوولان نظام بوده است و باید همگان نسبت به این موضوع حساسیت لازم را داشته باشند و در ایجاد آن تلاش کنند. امنیت در صدر منافع ملی قرار دارد و در هر کشوری از اولویت اول برخوردار است. از اینرو در انتخابات 1400 آنچه اهمیت دارد، کارآمدی افراد است. بررسی روزنامهها، تارنماها و برگزاریهای داخلی نشان میدهد که رسانههای داخلی به بررسی این انتخابات پرداخته اند.
رسانه های اصلاح طلب
بهار 1400 و خزان رفاقت؟!
روزنامه اعتماد در گزارشی آورده است: یک رسانه عربزبان به تازگی مدعی شده که محمود احمدینژاد رایزنیهای خود با شورای نگهبان را جهت حضور در انتخابات سال 1400 آغاز کرده است. یک منبع نزدیک به احمدینژاد در گفتوگو با «عربیپست»، تاکید کرده که «مذاکره با شورای نگهبان به صورت مستقیم انجام شده و احمدینژاد که شخصا با تعدادی از اعضای شورای نگهبان دیدار کرده، تصمیم جدی برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری دارد.» بنابر گزارشی که پایگاه خبری - تحلیلی «انتخاب» به نقل از این سایت عربیزبان منتشر کرده، این منبع نزدیک به رییس دولت نهم و دهم همچنین گفته است: «احمدینژاد از طریق راههای مختلف تلاش میکند از مانع شورای نگهبان عبور کند.» جالب آنکه پیش از این، وقتی هنوز صحبت از بازگشت احمدینژاد و رایزنی با شورای نگهبان مطرح نبود، برخی ناظران معتقد بودند که به احمدینژاد گفته شده باید دور نام 2 رفیق شفیق سیاسیاش را خط بکشد؛ اسفندیار رحیممشایی که گفته میشود در زندان به سر میبرد و حمید بقایی که دوران محکومیت خود را میگذراند و حالا ظاهرا مدتی است برای درمان به مرخصی آمده است. حال مشخص نیست احمدینژاد برای بازگشت به قدرت، حاضر خواهد شد نزدیکانش را تغییر دهد و «بهار 1400» برای این مرد بهاری، در «خزان رفاقت» رقم خواهد خورد یا همان کاری را که در حق محمدرضا رحیمی انجام داد، در حق مشایی و بقایی نیز انجام خواهد داد.
تخریب دولت برای پیروزی در انتخابات 1400
روزنامه آرمان ملی با درج گزارشی آورده است: در ابلاغی که دولت به استانداران داشته از آنها خواسته است که علاوه بر توضیح مشکلات و فشاری که دولت در انجام مسئولیتهای خود با آنها مواجه است خدمات و دستاوردهای استانی، منطقهای و ملی را به صورت مستند و بدون هیچگونه مبالغه و اغراق و بر اساس واقعیت برای مردم ایران و جهان تبیین کنند. برای ارزیابی کارنامه دولت باید این عمل انجام شود و آمار و ارقام بهخوبی در اختیار مردم قرار گیرد. باید خدماتی که در این قرن انجام شده و بخشی از آن مربوط به رژیم گذشته است و بخشی مربوط به جمهوری اسلامی ایران به صورت مقایسهای برای مردم بیان شود تا موجب افزایش روحیه و نشاط مردم شود. باید واقعیتهایی که مردم بتوانند ببینند و لمس کنند بازگو شود تا روحیه امید برای ورود به قرن آینده ایجاد شود. دولت از استانداران خواسته در فرصت باقیمانده از عمر دولت در وحدت و تواضع با مردم از اتخاذ هرگونه تصمیم سیاسی و جناحی بپرهیزند و با شریک کردن همه مردم و جناحها و با تاکید بر حضور جوانان، زنان، اقوام و مذاهب مختلف تمرکز خود را بر حرکت سریعتر و پربارتر به سوی تامین منافع مشترک قرار دهند. آنچه اهمیت دارد این است که دولت روحانی در 7 سال گذشته خدمات خوبی انجام داده است و نباید با سیاهنمایی به نقد دولت پرداخت. نباید دستاوردهای دولت روحانی نادیده گرفته شود.
تبلیغات زودهنگام
به گزارش خبرگزاری ایسنا، عباسعلی کدخدایی در توییتر خود نوشته است: برخی، انتخابات ریاستجمهوری را خیلی زود شروع کردهاند و هرازگاهی با اخبار خودساخته، ملاقات های فرضی افراد را با شورای نگهبان مطرح میکنند! شورای نگهبان تاکنون هیچ ملاقات رسمی و غیررسمی با داوطلبان احتمالی نداشته و به این زودیها نیز نخواهد داشت. شورای نگهبان تاکنون هیچ ملاقات رسمی و غیررسمی با داوطلبان احتمالی انتخابات نداشته و به این زودیها نیز نخواهد داشت.
استعفای عارف در روزهای اخیر
علی صوفی دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات و فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرگزاری نگار ایلنا درخصوص مطرح شدن استعفای عارف در روزهای اخیر و تکذیب آن در ماههای گذشته علیرغم اینکه گفته میشود این استعفا پیش از استعفای موسویلاری ارائه شده و همچنین چرایی این استعفا در شرایط کنونی، گفت: اساسنامه شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در دوره سوم، نسبت به دو دوره قبلی تغییرات و اصلاحات اساسی داشته است، یکی از تغییرات مهم این بود که شورا از حالت موقت بودن درآمد و دائمی شد، همچنین دیگر تنها نهادی معطوف به انتخابات نبود بلکه تمام مسائل اجتماعی را در بر میگرفت. همچنین مشکلاتی که با وزارت کشور درخصوص تشکیل شورا و شبهات قانونی که وجود داشت و هر از گاهی گفته میشد که شورا قانونی نیست، برطرف شد. در انتخابات ریاست جمهوری 1400 گزینه اصلاحطلبان، یک فرد غیراصلاحطلب نخواهد بود، این راهبردی است که شورایعالی در اسفند ماه تصویب کرد و بعد از آن هم بیانیه مرتبط با انتخابات منتشر شد که با توکه به نداشتن کاندیدا در انتخابات مجلس قادر به ارائه فهرست نیستیم.
شانس و اقبال احمدی نژاد در انتخابات 1400
به گزارش خبرگزاری برنا، احمد خورشیدی آزاد، چهره نزدیک به رئیس دولت نهم و دهم، همه مراجع نظرسنجی، شانس و اقبال احمدینژاد را 70 درصد اعلام کرده و میکنند. خود احمدینژاد نه رسما اعلام نکرده و نه در جایی اظهار نکرده میخواهد کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 1400 شود. سخنگوی وی هم در این باره، چیزی نگفته است. احمدینژاد پیشروتر از افراد دیگر است؛ یعنی حداقل 50 درصد جلوتر از بقیه است. به این دلیل که مشکلات را از نزدیک مشاهده کرده و با آن آشناست. او افراد را میشناسد و اینکه چگونه باید این افراد را برای حل این مشکلات سازماندهی کند میشناسد. احمدینژاد هم مثل بقیه باید اکشن پلن داشته باشد. فساد مالی دولت احمدینژاد را قبول ندارم. خدمات احمدینژاد را نمیتوانیم نادیده بگیریم، همانگونه که خدمات خاتمی را نمیتوانیم نادیده بگیریم.
رسانه های اصولگرا
انتخابات ریاست جمهوری و مشکلات کنونی کشور
روزنامه جوان در گزارشی آورده است: محمدرضا عارف از کسانی است که اصلاحطلبان از او به عنوان یکی از کاندیداهای انتخابات سال آینده نام میبرند. رسانههای اصلاحطلب در ماههای اخیر، دهها گفتگو و یادداشت و گزارش پیرامون انتخابات 1400 منتشر کردهاند و عملا فضای ذهنی جامعه را با بحثهای سیاسی بی فایده سرگرم میکنند. آنها حتی در مورد کاندیدای جناح دیگر هم گمانه زنی میکنند و از قالیباف و رئیسی و جلیلی با تحلیلهای توهمی به عنوان کاندیدا یاد میکنند. در حالی که اولا اکنون وقت انتخابات 1400 نیست؛ این در حالی است که برخی اصلاحطلبان هم همزمان از تحریم انتخابات سخن میگویند!
دیدار احمدی نژاد با آیت الله جنتی
سایت جمهوریت در گزارشی نوشت: خبری به نقل از یکی رسانههای عربی (عربی پست) منتشر شد که در آن به دیدار محمود احمدی نژاد با آیت الله جنتی در راستای مذاکره برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 اشاره شده بود. برخی چهره ها نیز طی روزهای اخیر خبر از رایزنی احمدی نژاد با شورای نگهبان داده بودند. در همین راستا عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در توئیتی نوشت؛ «برخی انتخابات ریاست جمهوری را خیلی زود شروع کرده اند و هر از گاهی با اخبار خود ساخته، ملاقات های فرضی افراد را با شورای نگهبان مطرح می کنند! شورای نگهبان تا کنون هیچ ملاقات رسمی و غیر رسمی با داوطلبان احتمالی نداشته و به این زودی ها نیز نخواهد داشت.»
رخوت فعلی بین مردم
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت وگو با خبرآنلاین با تاکید براینکه فضای رخوت فعلی بین مردم اگر تا انتخابات 1400 ادامه پیدا کند، احتمال کاهش مشارکت وجود دارد، گفت: آمارها نشان میدهد که تنها 40 درصد از مردم در اسفندماه سال گذشته به پای صندوقهای رأی رفتند و این عدد برای شهرهای بزرگی همچون تهران عددی در حدود 20 درصد را نشان میدهد. باید به این نکته توجه کنیم که در انتخابات مجلس شورای اسلامی، رقابتهای «قومیتی»، «طایفهای»، «منطقهای» و حتی «محلهای» بسیار مؤثر است و باعث میشود که مردم به همین دلایل هم که شده نسبت به انتخابات بی تفاوت نباشند. با این وجود در اسفندماه سال گذشته شاهد بودیم آمار مشارکت کنندگان در انتخابات از عدد 60 تا 70 درصد همیشگی بسیار پایینتر بود. معتقدم روند کاهش مشارکت مردم در انتخابات، به سال آینده نیز کشیده خواهد شد و بعید است که حتی 40 درصد مردم نیز به پای صندوقهای رأی بروند. بنده معتقدم حتی اگر فردی همچون سید محمد خاتمی بنا به یک تکلیف «شرعی»، «ملی» و «عرفی» وارد عرصه انتخابات شود، هیچ اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.
*س_برچسبها_س*