سه‌شنبه 16 بهمن 1403

رعایت پروتکل‌ها در خراسان جنوبی از میانگین کشوری کمتر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
رعایت پروتکل‌ها در خراسان جنوبی از میانگین کشوری کمتر است

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حالی به 47 درصد در سطح کشور رسیده که این رقم در استان خراسان جنوبی 44 درصد است.

حمید ملانوری روز شنبه در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا افزود: در زمینه فاصله‌گذاری اجتماعی هم میانگین در استان 43 درصد است و این میزان در کشور 46 درصد گزارش شده است.

وی گفت: براساس آخرین گزارش‌ها رعایت پروتکل‌های بهداشتی اخیرا در کشور و استان کاهش پیدا کرده که موضوعی نگران‌کننده است و از مردم و اصناف درخواست داریم همچنان دستورالعمل‌ها را رعایت کنند.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: مردم این موضوع را در دورهمی‌ها و شب‌نشینی‌ها جدی بگیرند تا عادی‌انگاری باعث افزایش آسیب‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا نشود.

وی رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی را مهمترین موضوع مدیریت بیماری در شرایط فعلی دانست و گفت: همیشه تاکید کرده‌ایم که با رعایت کامل پروتکل‌ها می‌توانیم محدودیت‌ها را کم کنیم و رونق را در بازار و فضای کسب و کار داشته باشیم.

وی افزود: در پیک پنجم هم شرایط مناسبی را در استان فراهم کردیم که بازار آسیب کمتری ببیند و در خیلی از مکان‌ها سعی شد محدودیت‌ها را کمتر کنیم تا آسیب کمتری متوجه حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و اشتغال شود.

ملانوری گفت: اما کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باعث می‌شود که دوباره محدودیت‌ها در استان افزایش یابد و حتما نیاز است رعایت‌ها افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نظارت و بازدید از بازار انجام می‌شود افزود: در بازدید اخیر از اصناف و بازاریان مرکز استان بر رعایت پروتکل‌ها توسط صاحبان صنوف و ارباب رجوع تاکید و اعلام کردیم که اگر صاحب واحد صنفی پروتکل‌ها را رعایت نکند باید با آن برخورد و واحد متخلف پلمب شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: در این جلسه مصوب شود که ضمن پلمب واحد صنفی متخلف در ورودی آن واحد با تابلو و پارچه نوشته‌ای به مردم اطلاع‌رسانی شود که این واحد به دلیل رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی بسته شده است.

وی با تاکید بر اینکه با افرادی که سلامت مردم را جدی نمی‌گیرند، برخورد قانونی شود اضافه کرد: در عین حال تا جایی که امکان دارد باید کمک کنیم فضای کسب و کار فعال باشد.

ملانوری درخصوص بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها گفت: تاکید ریس جمهوری در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا بر بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها از اول آذر بود و تاکید کردند که ارزش بازگشایی فضای آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه از بازگشایی فضای کسب و کار هم مهمتر است.

وی افزود: موضوع بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها به عنوان یک موضوع جدی ستاد ملی کرونا، دولت و نظام مورد بحث است اما تاکید رییس جمهوری هم این است که باید به گونه‌ای عمل کنیم تا به جامعه خسارتی وارد نشود.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: باید بازگشایی با رعایت پروتکل‌ها و انجام کامل واکسیناسیون جامعه هدف انجام شود و تا زمانی که این شرایط مهیا نشود، شرایط برای بازگشایی مدارس فراهم نیست و ما منتظر ابلاغی دستورالعمل کشوری برای بازگشایی مدارس استان هستیم.

وی گفت: تاکید شود که دستورالعمل‌های بهداشتی در مدارسی که دایر هستند، رعایت شود و نظارت مستمر هم صورت بگیرد البته در حال حاضر برخی مدارس با تعداد محدود دانش‌آموز برای رفع اشکال باز است.

ملانوری اظهار داشت: ما نیز علاقه‌مند به بازگشایی مدارس هستیم و فضای آموزشی را در این شرایط آسیب‌دیده و آسیب‌زا می‌بینیم ولی چاره ای هم نداریم که در شرایط مطلوب بازگشایی را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر انواع واکسن کرونا به اندازه کافی در خراسان جنوبی وجود دارد گفت: باید علاوه بر واکسیناسیون جمعیت بومی استان، واکسیناسیون اتباع بیگانه و مشکوک التابعین هم انجام شود و نباید هیچ کسی فاقد واکسن باشد و دستگاه‌های متولی در این زمینه کمک کنند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: مراقبت‌های مرزی را باید مانند گذشته جدی بگیریم و ویروس جهش یافته در برخی کشورهای همسایه به نام دلتا پلاس شناسایی شده که نگرانی جدی برای ورود این ویروس از مرزهای کشور وجود دارد.

وی تصریح کرد: مدیریت مرز در خراسان جنوبی درخصوص ویروس کرونا وضعیت مطلوبی دارد و تا الان از حوزه مرز آسیبی نداشتیم.

ملانوری گفت: ورود متجاوزین مرزی را به عمق خاک خراسان جنوبی نداریم و مراقبت‌ها در زمینه گروه‌های هفت‌گانه که از مرز ماهیرد انجام می‌شود، با جدیت در حال انجام است.

وی تاکید کرد: دستگاه‌های متولی و فرمانداران همچنان دقت لازم را داشته باشند تا درخصوص ویروس‌های جهش یافته آسیبی به استان و کشور وارد نشود.

براساس رنگ‌بندی جدید کشور از امروز هشتم آبان یک شهرستان دیگر خراسان جنوبی هم نارنجی شد و در حال حاضر شهرستان‌های بیرجند، قاینات، نهبندان و طبس به رنگ نارنجی (پرخطر)، خوسف آبی (کم‌خطر) و بقیه شهرستان‌ها زرد (متوسط خطر) هستند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*