یک‌شنبه 7 بهمن 1403

رفع نگرانی شغلی نفرات برتر کنکور و المپیادی‌ها

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
رفع نگرانی شغلی نفرات برتر کنکور و المپیادی‌ها

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جزئیات طرح حمایت از جذب رتبه‌های برتر کنکور در رشته‌های اولویت دار را تشریح کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جزئیات طرح حمایت از جذب رتبه‌های برتر کنکور در رشته‌های اولویت دار را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای هدایت استعدادهای درخشان با حضور محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با موضوع حمایت از جذب رتبه‌های برتر در رشته‌های اولویت دار در وزارت علوم برگزار شد.

محمد علی زلفی گل با تشریح طرح ویژه حمایت از جذب رتبه‌های برتر در رشته‌های اولویت دار کنکور گفت: برای اجرای طرح مذکور مقداری با مشکل مواجه بودیم مبنی بر اینکه دانش آموزانی که افتخار کسب کرده و مدال‌های طلا، نقره و برنز کسب می‌کردند اغلب در رشته‌های دیگر ادامه تحصیل می‌دادند، البته این امتیاز را داشتند که در دو رشته تحصیل کنند و این موضوع تا حدودی مشکل را برطرف می‌کرد اما چون به این مشکل توجه ویژه ای کرده باشیم با دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور وارد مذاکره شدیم که برای استعدادهای برتر کنکور، مدال آوران و المپیادی‌ها برنامه داشته باشیم.

وی ادامه داد: بر اساس این برنامه اگر این دانش آموزان و نفرات برتر در رشته‌هایی که مدال کسب می‌کنند ادامه تحصیل دهند، به دانشمندانی مؤثر برای جامعه بشری و کشورمان تبدیل می‌شوند بنابراین جلسه‌ای تشکیل شد و موافقت نامه‌ای توسط وزیر علوم و رئیس بنیاد ملی نخبگان تحت عنوان حمایت از جذب رتبه‌های برتر در رشته‌های اولویت دار کنکور به امضا رسید.

وزیر علوم ادامه داد: بر اساس این موافقت نامه چتر حمایتی از مدال آوران المپیادهای دانش آموزی و رتبه‌های برتر کنکور سراسری در رشته‌های علوم تجربی، علوم ریاضی و علوم انسانی گسترده شد.

زلفی گل ادامه داد: صد نفر اول برتر گروه‌های علوم تجربی، علوم ریاضی و علوم انسانی و 50 نفر اول گروه هنر و زبان‌های خارجی بر اساس این موافقت نامه حمایت ویژه می‌شوند.

وزیر علوم افزود: اما شرط این است که این افراد طی مدت تحصیل پویایی و نخبگی خود را حفظ کنند که البته اکثریت این چنین هستند.

وزیر علوم افزود: شاید یکی از دلایلی که این افراد در رشته‌های خود ادامه تحصیل نمی‌دهند به دلیل نگرانی‌های شغلی است که در آینده دارند بر همین اساس برای برطرف کردن این موضوع نیز در این طرح آورده ایم این افراد وقتی مدرک دکتری می‌گیرند در صورتی که بخواهند پسادکتری هم بگیرند حمایت ویژه خواهند شد.

وی ادامه داد: همچنین اگر این افراد بخواهند به عنوان عضو هیأت علمی استخدام شوند، هیأت اجرایی جذب وزارت علوم زمینه بورس و استخدام آنها را فراهم می‌کند. بنابراین استعدادهای برتر و مدال آوران ما نگران آینده شغلی خود نباشند.

وزیر علوم تصریح کرد: همچنین صد نفر اول کنکور و 50 نفر گروه هنر و زبان‌های خارجی طی تحصیل خود از یک بورسیه استفاده می‌کنند که مبلغ آن به اندازه حداقل مبلغی است که اداره کار تعیین کرده است.

وی ادامه داد: این توافق نامه آغازی است برای اینکه قدردان نخبگان و استعدادهای برتر کشورمان بوده و بستر نرم افزاری و سخت افزاری لازم را برای رشد آنها به کارگیریم.