رهاسازی چند گونه پرنده شکاری دارای اهمیت حفاظتی بالا
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، محمد کرمی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی حفاظت محیطزیست استان تهران در تشریح این خبر با اشاره به اینکه برخی از این پرند ها جوجه بودند که در فصل بهار به محیطزیست تحویل داده شدند، افزود: تعدادی دیگر از این پرندهها نیز از متخلفان شکار و صید کشف و ضبط شده و یا به دلیل آسیب دیدگی توسط شهروندان به محیطزیست استان تهران تحویل داده شدند.
وی با بیان اینکه این پرندگان برای بازپروری و انجام اقدامات درمانی مدتی در باغ پرندگان لویزان و کلینیک حیات وحش پارک طبیعت پردیسان نگهداری شده اند، اظهار داشت: این پرندگان پس از اطمینان از وضعیت سلامت، امروز رهاسازی شده و به آغوش طبیعت بازگشتند.
کرمی با بیان اینکه این پرندگان شامل 2 بالابان، سه عقاب طلایی، 10 سارگپه، یک دلیجه کوچک، 2 پیغو و یک جغد بودند، تصریح کرد: با توجه به اینکه حلقهگذاری پرندگان، متداولترین و رایجترین شیوه شناخت وضعیت پرندگان است، این پرندگان قبل از رهاسازی در محل حلقهگذاری شدند. رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی حفاظت محیطزیست استان تهران با اشاره به اینکه ضرر و زیان ناشی از شکار و صید این پرندگان در مجموع در حدود 600 میلیون تومان است، تصریح کرد: بالابان با ضرر و زیان 200 میلیون تومان با ارزشترین این گونهها است.
وی در پایان با بیان اینکه این پرندگان عمدتاً دارای ارزش حفاظتی بالا بوده و مانند بالابان مورد علاقه و طمع قاچاقچیان حیات وحش هستند و ارزش ذاتی آنها در طبیعت حتی با جرایم شکار و صید آنها قابل قیاس نیست از شهروندان خواست در صورت هرگونه نگهداری غیرمجاز، شکار و صید حیات وحش از جمله پرندگان شکاری موضوع را در اسرع وقت به سامانه 1540 و یا نزدیکترین اداره و یا پاسگاه محیطبانی اطلاع دهند.
پایان پیام /