روایت بچههای مسجد از مقاومت زنان ایزدی مقابل داعش
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان ویژه گروههای نمایشی کانونهای فرهنگی هنری برگزار شد و 18 اسفندماه همزمان با سالروز تأسیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد برترینهای خود را شناخت. در ادامه مروری داریم بر نمایش «انوا» که در بخشها مختلف این جشنواره موفق به کسب رتبه برتر و جایزه شده است. سحر محسنی، کارگردان نمایش «انوا» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان ویژه گروههای نمایشی کانونهای فرهنگی هنری برگزار شد و 18 اسفندماه همزمان با سالروز تأسیس ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد برترینهای خود را شناخت.
در ادامه مروری داریم بر نمایش «انوا» که در بخشها مختلف این جشنواره موفق به کسب رتبه برتر و جایزه شده است.
سحر محسنی، کارگردان نمایش «انوا» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانونهای خبرگزاری شبستان، بیان کرد: متولد 1370 و فارغ التحصیل رشته معماری از شهرستان ساری هستم، گروه ما از کانون فرهنگی هنری «شهبند» مسجد امام حسن مجتبی (ع) با دو کار در این جشنواره شرکت کردیم؛ یکی در بخش عمومی مختص آقایان و یک کار هم در بخش مهر به نام «انوا».
محسنی با اشاره به داستان «انوا» افزود: قصه نمایش مربوط به مقاومت بانوان در مقابله با داعش را روایت میکند. داستان «انوا» برگرفته از حقیقت تلخ زندگی «نادیا مراد» دختر ایزدی است که بعد از حمله داعش به سرزمین شان در لحظه انتخاب قرار میگیرد بدین صورت یا باید خودش را بکشد که بعد از او داعش خانوادهاش را میکشند یا باید به نکاح 40 داعشی درآید، در ادامه او موفق به فرار میشود و اکنون توانسته جایزه جهانی صلح نوبل را کسب کند.
وی تصریح کرد: این نمایش تلاش دارد مقاومت بانوانی را ترسیم کند که جنگ، خشونت و داعش آنها را از پا درنیاورد بلکه مقاومت و تلاش کردند تا دختران و زنانی را که با نکاح با داعشیها مجبور شده بودند به جمع ایزدیها بازگردانند.
وی ادامه داد: از چندین ماه پیش که فراخوان نخستین جشنواره تئاتر شبستان اعلام شد، تمرینها را آغاز کردیم؛ خوشبختانه، هر دو کار در مرحله بازبینی مورد قبول واقع شد.
کارگردان نمایش مسجدی «انوا» افزود: نویسنده نمایش استاد حسین ذوالفقاری است و بازیگری آن نیز توسط خانم مهدیس رجبی انجام شده است.
وی با اشاره به سوابق فعالیتهای خود در زمینه تئاتر و نمایش گفت: در مازندران چندین بار در جشنواره بچههای مسجد شرکت کردیم و با فضا آشنایی داشتیم؛ ولی پیش از این دایره حضور ما در جشنوارهها در سطح استان مازندران بود، وقتی فراخوان جشنواره اعلام شد و با حمایت بالای کانون هم مواجه شدیم خود را برای نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان آماده کردیم.
محسنی اضافه کرد: اگرچه جشنوارههای مسجدی با روحیه جهادی و انگیزههای شخصی برگزار میشود، اما این بدان معنی نیست که حتما بچهها برای رسیدن به اجرا باید سختی بسیار بکشند، القای چنین فضایی بچهها را از کار نمایشی در مسجد دلزده میکند، اما اگر شرایط برای تمرین و اجرای کارهای فاخر در مساجد فراهم شود، ظرفیتها و استعدادهای نمایشی در مساجد شکوفا میشود.
وی تأکید کرد: برای جذب فعالان نمایشی به مساجد باید شرایط فعالیت و نوع برخورد با هنرمندان در مساجد همچون دیگر مکانها باشد.
وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر شبستان فضای خوبی را برای فعالیت نمایشی در مساجد ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: قشر مسجدی پیشتر نسبت به تئاتر و نمایش گارد داشتند، اما در طول چند روز اجرا استقبال خوب آنها را شاهد بودیم و نمازگزاران برای مشاهده پیشقدم بودند و نسبت به ثبتنام بچهها در در کلاس آموزش تئاتر اقبال داشتند.