روایت رشیدی کوچی از آسیب های فیلترینگ در ایام جنگ / چرا تلگرام هنوز رفع فیلتر نشده است؟

اقتصادنیوز: رشیدی کوچی گفت: آسیبی که ما در جنگ از فیلترینگ خوردیم، از همین فیلترشکنها بود. پیشتر هم گفتم، بسیاری از افرادی که بهعنوان سرپنجههای عملیاتهای تروریستی در کشور دست داشتند، به واسطه تبلیغاتی که در فیلترشکنها بود، جذب شده بودند.
به گزارش اقتصادنیوز، جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در مجلس یازدهم، در گفت و گویی با اقتصادنیوز به بیان نکات مهمی درباره فیلترینگ و آسیب های فیلترشکن به کشور پرداخته است. بخشی از اظهارات رشیدی کوچی را در ادامه می خوانید؛
* میگویند واتساپ شبکهای صهیونیستی است. خب، قبول! مردم هم قبول کردهاند. پس چرا تلگرامی که با شما همکاری داشته و حتی گفته شده که خیلی مستقلتر از واتساپ است، هنوز رفع فیلتر نشده؟ یا اینکه اگر میخواهید فیلتر باقی بماند من متوجه نمیشوم که مردم عادی چه گناهی دارند؟ مگر امنیت فرماندههای ما به خطر نیفتاده بود؟ ممنوعیت را برای مسئولین قرار دهید، نه برای مردم.
* در حالیکه حالا شرایط دقیقاً برعکس شده: مردم عادی دسترسیشان محدودتر شده و مسئولین به شبکههای مختلف متصل هستند.
* ما دیدیم در جنگ 12 روزه تحمیلی، مردم در اینستاگرام و توییتر جانانه از میهنشان حمایت میکردند. آنجا هم در جنگی جنگ نظامی و هم در فضای مجازی (جنگ روانی) حمایتکردند و اتحاد و همبستگیشان را به جهانیان نشان دادند. اما دیدیم کسانی که ادعایشان این است که اگر فیلتر کنیم، مردم میآیند از شبکههای اجتماعی داخلی استفاده میکنند، اشتباه کردند. در بزنگاه و بحران، همین مردم در همان شبکههای فیلترشده ماندند اما جانانه هم حمایت کردند.
* واقعیت این است که ما به عنوان شهروند نمیتوانیم از حق و حقوق خودمان در برابر جهانیان در «ایتا» و «بله» دفاع کنیم. در حوزه بینالملل اصلاً دیده نخواهیم شد. اما در توییتر، اینستاگرام و حتی تلگرام، این فضا برای دیده شدن وجود دارد. به نظر من، استمرار این فیلترینگ دیگر هیچ محلی از اعراب ندارد، جز لجبازی با مردم.
* وگرنه همه خوب میدانند که فیلتر کردن نهتنها کمکی نکرده، بلکه دردهای بیشتری را هم ایجاد کرده است؛ از فشار اقتصادی و افزودن هزینه به مردم، تا آسیبهای دیگر که گفته شد.
* چند روز پیش دوستان نزدیک به دولت تأکید کردند که آقای رئیسجمهور خیلی نگاه مثبتی دارند به برداشته شدن فیلترینگ. حتی اشاره کردند که به وزیر ارتباطات هم در این زمینه تأکید شده، اما بهنظر میرسد هنوز جریانات یا ارگانهایی هستند که مخالفت میکنند. دلیلش را هم ما نمیدانیم. من خطابم به آقایانی است که در شورای عالی امنیت ملی هستند: خب، شما از فیلترینگ چه دستاوردی داشتهاید که همچنان بر استمرارش پافشاری میکنید؟
* به نظر من، ما باید از دولت بخواهیم که رئیسجمهور محکم ایستادگی کند و نشان دهد که واقعاً این فیلترینگ آسیبزا بوده است. بله، یکوقتی مثل چند روزی که در جریان حمله اخیر بود، مردم هم میپذیرند که جنگ شده، یکی دو روز اینترنت بینالملل قطع شود. اما این نباید به یک روال مستمر و طولانی تبدیل شود.
* آسیبی که ما در جنگ از فیلترینگ خوردیم، از همین فیلترشکنها بود. پیشتر هم گفتم، بسیاری از افرادی که بهعنوان سرپنجههای عملیاتهای تروریستی در کشور دست داشتند، به واسطه تبلیغاتی که در فیلترشکنها بود، جذب شده بودند. همین حالا هم اخباری آمده که یکی از پرکاربردترین فیلترشکنهایی که در ایران استفاده میشود، سال 1400 (یعنی چهار سال پیش)، توسط یک میلیاردر اسرائیلی خریداری شده. آنها برای این موضوع برنامهریزی دارند، با اهداف مشخص. خب، وقتی همه چیز فیلتر بود و این همه آسیب دیدیم، حداقل فیلتر را بردارید تا مردم ناراضی نباشند، رضایت مردم خودمان را داشته باشیم.
همچنین بخوانید- شوک 120 نماینده به موافقان طرح صیانت / رشیدی کوچی: بازگشت طرح صیانت به صحن از فیلترینگ جلوگیری می کند
- رشیدی کوچی: ادامه فیلترینگ یعنی لجبازی با مردم نه سیاست امنیتی / ممنوعیت را برای مسئولان بگذارید نه مردم!
- ابطحی: پزشکیان باید شجاعت رفع فیلترینگ را داشته باشد / اکثر مسئولان، اینترنت بدون فیلتر دارند
- پاسخ عجیب قائمپناه درباره آخرین وضعیت فیلترینگ + فیلم