یک‌شنبه 30 دی 1403

روایت طائب از ناگفته‌های «مبادله جیسون رضائیان با پول» / «تلفیق سیاست خارجی با سیاست امنیتی» بود

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
روایت طائب از ناگفته‌های «مبادله جیسون رضائیان با پول» / «تلفیق سیاست خارجی با سیاست امنیتی» بود

مشرق نوشت: حجت الاسلام طائب، رئیس سابق «اطلاعات سپاه» و مشاور عالی فرمانده کل سپاه با توضیح اینکه در ماجرای جیسون بحث خودمان بر سر این بود که اینها 400 میلیون دلار را می‌دهند یا همراه سودش حساب می‌کنند، گفت: چون توافق‌مان اصل و فرع بود، قرار بود در چند پرواز پول بیاید و ما گفتیم پس از راستی‌آزمایی بانک مرکزی تبادل انجام می‌شود، که همین‌طور هم شد و اصل و فرع پول برگشت و بعد جیسون را...

حجت‌الاسلام «حسین طائب» مشاور فرمانده کل سپاه، در برنامه «بدون توقف» که از شبکه سوم سیما پخش شد، در خصوص فعالیت شبکه نفوذ در ایران عنوان کرد: سال 72 وضعیت قدرت نفوذی‌ها در ایران به حدی بود که حتی قصد داشتند در وزارت نفت وزیر تعیین کنند، برنامه این بود که در حوزه شیمی یک نفر را مرد علمی سال معرفی کنند و همراه با نخبگانی که به کشور برمی‌گردند وی را داخل کشور کنند تا در وزارت نفت به بالاترین جایگاه دست پیدا کند، در واقع به این شکل نفوذ را برنامه‌ریزی کردند، تا حدود سال 2005 نفوذ، فردی و جاسوسی بود اما بعد از آن شروع کردند به شبکه‌سازی.

وی ادامه داد: حتی آن سال‌ها وزرا می‌رفتند با آقای هاشمی دعوا می‌کردند که وزارت اطلاعات نمی‌گذارد ما کارمان را بکنیم، من رفتم پیش آقای هاشمی گفتم اشکال ندارد ما به آنها اطلاع می‌دهیم که در پروژه‌های‌شان چه اتفاقی می‌افتد، پیشگیری کردند که هیچ نکردند صبر می‌کنیم بعد از پروژه، کار که تمام شد ما ورود پیدا می‌کنیم و موضوع را جمع می‌کنیم و دوباره پول را برمی‌گردانیم و شبکه‌ها را شناسایی می‌کنیم، آقای هاشمی قبول کردند، وارد پروژه‌ها شدیم اولی را زدیم، دومی را زدیم تا رسیدیم به بچه رئیس‌جمهور، در پروژه نفتی دعوای‌مان شد، رفتیم معاون ارزی بانک مرکزی را بگیریم که به خانه‌نشینی کشیده شد.

این کارشناس امنیتی با تأکید براینکه به عقیده من روند فساد کاهشی و روند مبارزه با فساد افزایشی است، گفت: اما تصویر جامعه این نیست و این را عکس می‌بیند، آن موقع اگر نیروهای امنیتی با مهره‌های مشکل‌دار برخورد می‌کردند با خودشان برخورد می‌شد، اما دیدید که در یک دوره‌ای با برادر رئیس‌جمهور و برادر معاون اول هم برخورد شد و هیچ اتفاقی نیفتاد، دادگاه برگزار شد و رسیدگی هم شد. در این دولت اولین کاری که آقای رئیسی کرد این بود که همه دستگاه‌های نظارتی را جمع کرد و گفت هر کجا فسادی بود نظارت کنید، اطلاع دهید و برخورد کنید.

طائب همچنین یادآور شد: نفوذ با پورسانت و آلوده‌سازی شروع شد تا جایی که مقام معظم رهبری به من که آن زمان، معاون ضدجاسوسی بودم فرمودند این مبارزه‌ای که در برخورد با مفسدان اقتصادی شروع کردی جدی بگیر و کوتاهی نکن، حضرت آقا علنا بحث ثروت‌های بادآورده را مطرح کردند و همه جا پشتیبان ما بودند.

وی در پاسخ به این سؤال که «این نمونه‌ها نشان‌دهنده این است که فساد در سیستم است یا نشانه فسادستیزی است» اظهار کرد: این نشان می‌دهد که ممکن است افرادی در جایگاه‌هایی قرار بگیرند که از آن سوءاستفاده کنند، فساد سیستمی مثل دوره شاه است که نفت و امکانات ما را می‌بردند اما یک موقع است که یک عنصر نفوذی باعث این فساد می‌شود. من در طول چندین سال فعالیتم در سرویس‌های امنیتی با فساد برخورد کرده و در 90 درصد موارد پول‌ها به بیت‌المال و بانک‌ها برگشته، اما افکار عمومی می‌گوید چرا اعدام نمی‌کنید و دیگر اینکه تصاویری که از دادگاه‌ها و صدور احکام پخش می‌شود افکار عمومی را اقناع نمی‌کند.

این مقام امنیتی در پاسخ به این سؤال که «چرا برخوردها گزینشی است و برخی با وجود فساد ثابت شده همچنان مسؤلیت می‌گیرند» گفت: اعتقاد من این است که ما در سیستم اطلاعاتی گزینشی نداشتیم، مثلا اتفاقی که در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی رخ داد گزینشی نبود، پس فرقی نمی‌کرد که رئیس‌جمهور باشی یا در مجلس باشی، ما همان زمان در مجلس هم دستگیری داشتیم.

به گفته طائب، حتی ما در قوه قضائیه در جایگاه ویژه این برخوردها را داشتیم که نمونه آن آقای طبری است، مبارزه با فساد همیشه جزء مطالبات جدی حاکمیت در همه مقاطع بوده و حضرت آقا همیشه از این برخوردها حمایت کردند، اما تصویرسازی ما در این موارد موفق نبوده و اغلب تصویری که دشمن و دعواهای جناحی خواسته بیرون آمده است.

وی در بخش دیگری از برنامه یادآور شد: در حوزه نفوذ از بدنه انقلاب تا اینجا آمدیم تا جایی که نفوذ شبکه‌ای شده، شبکه نفوذ را در خبرنگاران ببینید، در دوره اوباما یکی از شبکه‌هایی که راه انداختند همین بود که در فضای مجازی یک سیستم امن ارتباطی نوشتند، نیرو استخدام می‌کردند و هر یک نفر دو نفر را دعوت می‌کرد، این شبکه بین‌المللی بود و کافه تیتر، کافه محتوا و کافه سؤال داشت که اگر امروز مسؤلی را دیدید چه سؤالی از او بکنید، به این وسیله می‌خواستند موضوعات مدنظرشان را روی آنتن نگه دارند.

طائب همچنین عنوان کرد: همین شبکه را در حوزه‌های مختلف راه انداختند و بودجه خاص خودش را در زمان اوباما داشت، به هر حال نفوذ پابه پای انقلاب پیش آمده و یکی از جنگ‌هاست و البته برای ما هم فرصتی پیش آورده که از این طرف هم به آن طرف در حوزه نفوذ اقداماتی انجام دهیم.

وی در پاسخ به این سؤال که «ماجرای آقای لوینسون چه بود» نیز توضیح داد: این ماجرا یک ادعا و دروغ است، مگر ما جیسون رضائیان را دستگیر نکردیم، مگر ما اعلام نکردیم؟ ما تعارف نداریم، اگر آمریکایی‌ها یا دو تابعیتی‌ها به قصد جاسوسی وارد کشور شوند و اخلال کنند برخورد می‌کنیم و تعارفی نداریم، اما اگر هم مثل توریست بیایند، مشکلی با آنها نداریم. مثلا جیسون حتی در زمینه برجام هم عملیات و شبکه‌سازی می‌کرد، حتی در جاهایی که تحریم‌ها شل‌تر بود به آمریکایی‌ها اطلاعات می‌داد که بعد دستگیر شد و آمد در تبادل‌ها.

مشاور عالی فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه در ماجرای تبادل جیسون، آمریکایی‌ها 16 زندانی ما را آزاد و چند بانک را از تحریم خارج کردند و در مقابل ما چهار زندانی آنها را آزاد کردیم، تصریح کرد: یکی از دوستان وزارت خارجه بعد از برجام گفت من می‌خواهم به آمریکا بروم، به نظر شما تا کجا برای سرمایه‌گذاری پیش بروم، گفتم اگر توانستی کسی را از آمریکا بیاوری که یا سرمایه‌گذاری کند یا تکنولوژی بیاورد که ما نداریم ما حمایت می‌کنیم، هنوز هیچ خبری نشده، چون آمریکایی‌ها برجام را درست نکردند به ما تکنولوژی و پول بدهند.

وی با توضیح اینکه در ماجرای جیسون بحث خودمان بر سر این بود که اینها 400 میلیون دلار را می‌دهند یا همراه سودش حساب می‌کنند، گفت: چون توافق‌مان اصل و فرع بود، قرار بود در چند پرواز پول بیاید و ما گفتیم پس از راستی‌آزمایی بانک مرکزی تبادل انجام می‌شود، که همین‌طور هم شد و اصل و فرع پول برگشت و بعد جیسون را تحویل نماینده سوئیس دادیم، و با قدرت ما به ازای خوبی هم گرفتیم، در این ماجرا سیاست خارجی با سیاست امنیتی تلفیق شد و مبادله خوبی هم انجام شد، چون علی‌رغم تهدیدات آمریکا برای لغو مذاکرات تا زمان مبادله جیسون، ما باز هم کوتاه نیامدیم و مذاکرات از سر گفته شد.

طائب در ادامه اضافه کرد: اینکه می‌گویند باید دشمن را بشناسیم برای همین است، ما از برجام بیرون آمدیم یا آنها؟، خوب یا بد عهد بستیم، اما دیدند که عهدی که بستند به ضررشان است از برجام بیرون آمدند، دوباره دموکرات‌ها فکر کردند به نفع‌شان است پیام مذاکره دادند، اما دوباره عقب انداختند، چراکه آنها به فکر منفعت خودشان هستند و هیچ زمان منفعت ما برای آمریکایی‌ها منفعت ایجاد نمی‌کند مگر اینکه بفهمند با توان خودمان حرکت می‌کنیم و به کسی گوش نمی‌دهیم.

وی در پایان گفت: مثلا در مورد انرژی اتمی چقدر گفتیم که انرژی اتمی صلح‌طلبانه می‌خواهیم، اینکه این‌قدر روی دانشمندان هسته‌ای ما کار کردند برای این بود که از هیچ هسته‌ای به دانشمند هسته‌ای رسیدیم، در نانو، زیست‌شناسی یا در حوزه علوم دیگر و پزشکی هم همین‌طور است.

بیشتر بخوانید:

21220 کد خبر 1736208
روایت طائب از ناگفته‌های «مبادله جیسون رضائیان با پول» / «تلفیق سیاست خارجی با سیاست امنیتی» بود 2