یک‌شنبه 30 دی 1403

روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
روزنامه‌های امروز در سرمقاله‌های خود چه نوشتند؟

با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ورود اروپا به تونل تاریک، حماقت و درماندگی، سناریوی سوخته به چشم می‌خورد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با مرور سرمقاله و یادداشت‌های روز روزنامه‌های کثیرالانتشار کشور، مطالبی از جمله ورود اروپا به تونل تاریک، حماقت و درماندگی، سناریوی سوخته به چشم می‌خورد.

کیهان: در یادداشت روز خود با عنوان «ورود اروپا به تونل تاریک!» نوشت: برودت هوا و سرمای استخوان سوزی که در نیمه های شب به منفی 7 درجه می رسد، در کنار خسارت هایی که زلزله 4/5 ریشتری به بار آورده، غم سنگینی بر دل اهل خانه انداخته است. پدر و مادرم از اینکه زلزله آمد و به کسی آسیبی نرسید، مدام الحمدلله می گویند و خدا را شکر می کنند، اما همزمان پدر نگران است و مادر نیز دلش مثل سیر و سرکه می جوشد. می دانم که دلشوره اصلی پدر و مادرم، برای من و 3 خواهر کوچک ترم است. سکوت سنگینی بر خانه حکمفرما شده است. من پسری 16 ساله هستم و باید کاری کنم. اما از من چه کاری ساخته است؟! در همین فکرها بودم که صدایی از کوچه بلند شد، زنگ خانه به صدا درآمد، مثل فنر از جا پریدم و با پدرم به سمت در حیاط رفتیم، چند نفر به گرمی با ما احوالپرسی کرده و یاالله گویان وارد خانه شدند. آن طور که پدرم بعد از آن توضیح داد، آمده بودند برای برآورد خسارت برای باز سازی منزل و در اختیار قرار دادن اقلام ضروری و هماهنگی جهت اسکان موقت در اماکن امن. پدرم آرام تر شده بود و مادرم نیز، پدر گفت خدا خیر بدهد به بچه های سپاه و بسیج که همیشه در صف اول کمک رسانی و همدلی هستند.

وطن امروز: در مطلبی با عنوان «حماقت و درماندگی» چنین نوشت: پارلمان اروپا پنجشنبه گذشته در اقدامی مداخله جویانه، قطعنامه ای ضدایرانی با عنوان پاسخ به اعتراضات و اعدام ها در ایران را به تصویب رساند. متمم پیشنهادی مربوط به درج سپاه پاسداران در فهرست سازمان های اصطلاحا تروریستی اتحادیه اروپایی که چهارشنبه پس از رای گیری به این قطعنامه اضافه شده بود نیز در قالب این قطعنامه به تصویب رسید. قطعنامه مذکور علاوه بر این شامل بندهای دیگری است که خواستار تحریم رئیس جمهور و دادستان کل ایران است.

اطلاعات: علیرضا خانی در یادداشتی با عنوان «نقد اوضاع» نوشت: در هفته و هفته های پیش اتفاقات چندی در کشور رخ داد که بد نیست فهرست وار و کوتاه، برخی از آنها را محک بزنیم. اول ماجرای افشای فیش حقوقی 33 میلیون تومانی دختر 20 ساله یکی از اعضای شورای شهر تهران که دیپلمه بود و دفتردار مادرش شده بود جنجال برانگیخت. هر کس چیزی گفت و رئیس شورای شهر هم گفتند اعضای شورای شهر می توانند افراد امین را به کار بگیرند و این خانم نیز چنین کرده. گویی بقیه کارمندان کشور نامطمئن یا ناایمن اند نهایتا کار به وزیر کشور کشید و وزیر کشور به معاون عمرانی دستور داد فیش حقوقی مزبور را بررسی کنند.

ایران: در مطلبی با عنوان «سناریوی سوخته» چنین نوشت: مذاکرات هسته ای بنا به دلایل مشخصی که ریشه در زیاده خواهی و مطالبات فرابرجامی امریکا و طرف های اروپایی و بی توجهی به درخواست های ایران دارد، به کندی پیش می رود. مقامات امریکایی و کشورهای اروپایی نیز به خصوص در سه ماه گذشته و همزمان با اغتشاشات داخلی در کشور، چندین بار به صورت رسمی اعلام کرده اند که دیگر روی احیای توافق تمرکز ندارند. در هفته های اخیر نیز، رویکرد سلبی و منفی مقام های امریکایی نسبت به مذاکرات هسته ای با ایران و آینده توافق به شکل بی سابقه ای افزایش پیدا کرده است.

جام جم: حنیف غفاری در یادداشتی با عنوان «خودزنی اروپایی ها در استراسبورگ» این گونه نوشت: بسیاری از تحلیلگران حوزه روابط بین الملل اذعان دارند تروریسم در خلا شکل نمی گیرد. بسیاری از گروهای تروریستی اگر متکی به مصادر امنیتی و سیاسی نباشند اساسا قدرت زیست و تثبیت موقعیت منطقه ای یا بین الملل خود را از دست خواهد داد.

جوان: محمدرضا کائینی در یادداشتی با عنوان «اندر برده های و داشته های پهلوی» نوشت: اسناد می گوید رضاخان به گاه خلع و فرار از ایران، علاوه بر آنکه لقب بزرگ ترین زمین خوار کشور را از آن خود کرده بود، در بانک ملی نیز سرمایه ای هنگفت داشت. با این همه آنچه تکلیفش هرگز روشن نشد، دارایی های وی در بانک های انگلیس، امریکا و سوئیس بود، که نهایتا فرزندان نیز صدای آن را درنیاوردند! در سندی، سپرده قزاق در یکی از بانک های امریکا، 250 هزار دلار قید شده که بسا مطلعین، میزان واقعی دارایی او در بانک های آن کشور را، بیش از این مقدار و در حدود 500 هزار دلار دانستند.

جمهوری اسلامی: در تحلیل سیاسی هفته چین نوشت: هفته که روزهای پایانی آن را پشت سر می گذاریم، هفته عجیبی بود. اندکی سرما، محاسبات تامین گاز کشور را به هم ریخت، برف و بوران برخی مناطق را به زیر انجماد فرو برد و کشور هنوز از تعطیلی های ناشی از کمبود گاز بیرون نیامده بود که با بحران الودگی هوا روبرو شد و د کمای تعطیلی دیگری فرو رفت.