روز جهاد سازندگی
27 خرداد 1358 امام خمینی فرمان تشکیل جهاد سازندگی را صادر کرد. دانشجویان و دانش آموزان جوان روزها و ماه های نخست انقلاب که من هم یکی ازآنها بودم برای لبیک به دعوت امام و خدمت به محرومان و روستائیان و تحقق «عدالت» که از مهم ترین آرمان های انقلاب اسلامی بود وارد جهاد سازندگی شدیم.
جهاد سازندگی چهره روستاها را بکلی دگرگون کرد:
- آبرسانی
- جاده سازی
- برق رسانی
- مدرسه سازی
- حمام و بهداشت عمومی از کارهای بزرگ جهادگران در سال های اول بود.
جهاد توانست در تربیت و کادرسازی نیروی انسانی به کشور، بردن خدمات عمومی به روستاها و مناطق محروم، آموزش و توانمند سازی روستائیان و کشاورزان، افزایش مشارکت عمومی آنان در عرصه های سیاسی، اجتماعی و ارتقاء فرهنگ عمومی و دینی آنان اهتمام بایسته ای داشته باشد. بازخوانی گذشته، چرایی تشکیل آن و شرح خدمات این نهاد انقلابی و البته آسیب شناسی آن امروز که صد افسوس این نهاد پویا، انقلابی، پیشرو و کارآمد را از دست داده ایم نیاز مبرم برای مسئولان، سیاست گذاران، تصمیم گیران، برنامه ریزان است تا از رهگذر آن برای امروز و آینده کشور مورد کار بست قرار گیرد. از جمله شعارها و برنامه های دولت مردمی آیت ا... رئیسی، رئیس جمهور پر تلاش، صادق، مردمی و دلسوز کشور «احیاء جهاد سازندگی» است.
تحقق این مهم مستلزم پاسخ به این پرسش ها است:
- چرا جهاد سازندگی تشکیل شد و چرا با کشاورزی ادغام شد؟
- نقاط قوت و ضعف جهاد سازندگی چه بود؟
- چرا در جلسه هیأت دولت رأی قاطع به ادغام آن با وزارت کشاورزی دادند و نیز چرایی همین اقبال در مجلس شورای اسلامی در چه اموری نهفته بود که دولت و مجلس دیگر «جهاد سازندگی» را با آن ماهیت، ساختار و کارکرد گذشته نمی خواستند؟
- ضرورت هایی که امروزه از احیاء جهاد سازندگی سخن می گویند کدام است؟ ساز و کارهای قانونی آن چیست؟
- ...
با گرامیداشت یاد شهیدان جهاد و سنگر سازان بی سنگر 27 خرداد سالروز تشکیل جهاد سازندگی به فرمان معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) مبارک. =