روش محاسبه قیمت دارو در سامانه تیتک اعلام شد
با توجه به افزایش قیمت شیرخشک از 70 هزار تومان به 120 هزار تومان، مردم نیاز دارند تنها 70 هزار تومان را پرداخت کنند. مابهالتفاوت، بیمه سلامت مبلغ اضافی شیرخشک را به داروخانهها پرداخت خواهد کرد.
/tags/ غذا و داروبا توجه به تصریحات مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان، طبق مصوبه سازمان غذا و دارو، هر نوزاد در ماه میتواند 10 عدد شیرخشک یارانهای با قیمت 70 هزار تومان خریداری کند. اما اگر مصرف نوزاد در ماه بیش از این تعداد باشد، او میتواند 10 عدد شیرخشک دیگر را با قیمت آزاد 120 هزار تومان تهیه کند.
سید هادی احمدی مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان در خصوص افزایش قیمت شیرخشک گفت: به دلیل مشکلاتی که در یکی دو ماه گذشته در زمینه تولید و تأمین شیر خشک پیش آمد، به سازمان غذا و دارو پیشنهاد دادیم تا ارز شیرخشک را بردارند. به دنبال این مسئله سازمان غذا و دارو از ارز شیرخشک را برداشته، آن را معادلسازی کرده و قیمت انواع شیرخشک 40 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی در ادامه در خصوص قیمت فروش شیرخشک به بیماران توضیح داد: اما این افزایش قیمت را بیمار و خریدار پرداخت نمیکند. اگر قیمت ابتدایی شیرخشک 70 هزار تومان بوده و اکنون به قیمت 120 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، بیمار باید همان 70 هزار تومان را پرداخت کند. ما به تفاوت مبلغ شیرخشک را بیمه سلامت به داروخانهها پرداخت خواهد کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر داروخانهها شیرخشکی را که به بیمار میفروشند در سامانه تیتک ثبت کرده و مشخصات بیمار را وارد میکنند. البته سامانه تیتک این مسئله را فقط برای کودکان زیر دوسال لحاظ میکند و کودکان بالای دوسال قیمت شیرخشک را آزاد پرداخت میکنند.
احمدی در خصوص روش محاسبه قیمت سامانه تیتک توضیح داد: زمانی که مشخصات کودکان زیر دوسال در سامانه تیتک وارد می شود، خود سامانه مبلغ سهم ارز را که باید بیمه پرداخت کند، جدا کرده و والدین نوزاد مبلغ شیرخشک را با همان قیمت قبل پرداخت میکنند.
وی در خصوص تعداد شیرخشکهای یارانهای توضیح داد: براساس مصوبه سازمان غذا و دارو هر نوزادی در ماه میتواند 10 عدد شیرخشک یارانهای «با قیمت 70 هزار تومان» خریداری کند. اما اگر مصرف نوزاد در ماه بیش از این تعداد باشد، 10 عدد شیرخشک دیگر با قیمت آزاد «120 هزار تومان» به او داده خواهد شد. این قانونی است که سازمان غذا و دارو ارائه کرده و داروخانهها براساس آن شیرخشک را توزیع میکنند.
وی این اقدام برخی از داروخانههای سطح کشور که به ادعای برخی از شهروندان شیرخشک را بدون ثبت در سامانه تیتک و صرفا با گرفتن کد ملی نوزاد با قیمت درج شده بر روی قوطی میفروشند را تخلف دانست و گفت: اگر داروخانهای شیرخشکی را که با قیمت جدید تولید شده بفروشد، خارج از پروتکل سازمان غذا و دارو عمل کرده و تخلف او باید مورد بررسی قرار گیرد.
دود افزایش قیمت شیرخشک در چشم داروخانهها
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان در خصوص اعتراض داروخانهها به نحوه پرداخت بیمه سلامت بیان کرد: مسئلهای که وجود دارد این است که هنوز بیمه سلامت نحوه و زمان پرداخت مطالبات داروخانهها از ما به تفاوت قیمت یارانه و آزاد شیرخشک را اعلام نکرده و داروخانهداران به این مسئله معترض هستند. زیرا داروخانهها شیرخشک را به صورت نقدی یا با فرصت 15 روزه از شرکتها خریداری میکنند؛ اما هنوز مشخص نیست که بیمه سلامت چه زمانی قرار است پول داروخانهها را بدهد.
وی در ادامه تأکید کرد: داروخانهداران گناهی نکردند که اجرای این طرح بر دوش جیب داروخانهها باشد. اگر ما به التفاوت ارزی شیرخشک بخواهد سه چهار ماهه به داروخانهدارها بازگردد ارزشی نخواهد داشت چون کل سود شیرخشک برای داروخانهها 8 درصد است و داروخانه ضرر میکند.
وی در خصوص وضعیت کمبود شیرخشک توضیح داد: در حال حاضر تولیدات انجام شده و بیش از سال گذشته در هر ماه تولید داریم و فعلاً مشکلی در زمینه تولید نداریم. اما برخی از داروخانهها به دلیل مشکلات مالی که ایجاد شده نمی توانند شیرخشک تهیه کنند. زیرا نزدیک به دو ماه است که این طرح اجرا شده و هنوز مشخص نیست که بیمه چه زمانی قرار است پول داروخانهها را پرداخت کند. هنوز بیمه سلامت ما به تفاوت ارزی ماه اول را به داروخانهها پرداخت نکرده است.