چهارشنبه 16 آبان 1403

رونمایی از اتوماسیون تخصصی پزشکی قانونی

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
رونمایی از اتوماسیون تخصصی پزشکی قانونی

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی قانونی کشور، از افتتاح 7 پروژه عمرانی و بهره برداری از فاز اول اتوماسیون تخصصی سازمان در هفته قوه قضائیه خبر داد.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان پزشکی قانونی کشور، از افتتاح 7 پروژه عمرانی و بهره برداری از فاز اول اتوماسیون تخصصی سازمان در هفته قوه قضائیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا حاج منوچهری اظهار کرد: در هفته قوه قضائیه چند پروژه عمرانی در پزشکی قانونی به بهره‌برداری خواهد رسید که از آن جمله می‌توان به افتتاح دو پروژه در استان یزد اشاره کرد.

وی تصریح کرد: پروژه‌های یزد عبارتند از مرکز تشریح و آزمایشگاه و دیگری توسعه مرکز معاینات پزشکی قانونی استان که با تجهیز و اضافه کردن ساختمان جنب مرکز معاینات فعلی در شهر یزد صورت گرفته تا ضمن خدمات رسانی بهتر به مردم و تکریم ارباب رجوع، با فراهم کردن فضای فیزیکی مناسب‌تر، پرسنل نیز در شرایط بهتری به مراجعین ارائه خدمات کنند.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان ادامه داد: علاوه بر یزد پروژه دیگری در شهرستان ایذه استان خوزستان در هفته قوه افتتاح می‌شود؛ همچنین مرکز پزشکی قانونی شهرستان درود استان لرستان مراحل پایانی ساخت را طی می‌کند که به فاصله کمی بعد از هفته قوه قضائیه به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گفته وی، در این هفته پروژه مرکز پزشکی قانونی لردگان و همچنین دو پروژه پزشکی قانونی گلستان به همت مدیران محترم استان‌های چهارمحال و بختیاری و گلستان و از محل اعتبارات استانی افتتاح می‌شود.

رونمایی از اتوماسیون تخصصی سازمان

حاج منوچهری رونمایی از فاز اول اتوماسیون تخصصی سازمان را از دیگر پروژه‌های هفته قوه قضائیه عنوان کرد و اظهار داشت: اتوماسیون تخصصی سازمان در چهار فاز طراحی شده که مهم‌ترین فاز آن در بخش معاینات بالینی هفته قوه قضائیه به طور رسمی رونمایی می‌شود.

وی افزود: اقدامات و فراهم کردن زیرساخت‌ها برای راه اندازی اتوماسیون تخصصی از ماه‌ها قبل در سازمان آغاز شده است و همکاران بخش انفورماتیک ستاد و استان‌ها مدت‌ها در تکاپوی این مسئله بودند تا زیرساخت‌ها را آماده سازی و سرورها را عملیاتی کنند. در حال حاضر کار تا حد مشخصی پیش رفته و فاز اول این نرم افزار آماده بهره‌برداری در تمام استان‌ها شده است.

معاون توسعه مدیریت سازمان خرید 112 کامپیوتر برای استان تهران و 237 کامپیوتر برای کل کشور، خرید حداقل دو اسکنر برای هر استان، بارکد ریدر، پرینتر و ارتقای سخت افزاری سیستم‌ها را از جمله اقدامات صورت گرفته برای فراهم شدن زیرساخت‌های مناسب در جهت عملیاتی کردن اتوماسیون تخصصی عنوان کرد.

حاج منوچهری با بیان اینکه پس از فراهم شدن زیرساخت‌ها و رفع برخی نواقص و ایرادات برنامه در مراحل آزمایشی، وارد فاز اجرایی شدیم، اظهار داشت: فاز اول اتوماسیون هم اکنون آماده بهره‌برداری است که در هفته قوه قضائیه به طور رسمی شروع به کار می‌کند و با به کارگیری آن تغییرات قابل توجهی در فرآیند کارکرد مجموعه ایجاد خواهد شد.

وی اتصال به سیستم ثبت احوال (کمک به بحث احراز هویت)، صرفه جویی در کاغذ، جلوگیری از جعل و تسریع رسیدگی به پرونده‌ها را از مزایای استفاده از اتوماسیون تخصصی عنوان کرد و گفت: در دنیای امروز ما به عنوان رکنی از جامعه و جهان چاره‌ای جز پیوستن به فضای الکترونیکی نداریم و باید فرایندها را از شکل دستی و سنتی به شیوه الکترونیکی تبدیل و عقب ماندگی‌ها را نیز در این مسیر جبران کنیم.

حاج منوچهری اظهار داشت: با استفاده از اتوماسیون تخصصی داشبورد مدیریتی برای مدیران ایجاد و امکان گزارش گیری به شکل‌های مختلف فراهم می‌شود ضمن آنکه پیگیر ارتباط آن با سامانه ثنا و انتقال سی ام اس و سامانه آماری سازمان نیز بر روی آن هستیم.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان با اشاره به لزوم الکترونیکی کردن ارائه خدمات تا حد ممکن ادامه داد: در این راستا پروژه‌های دیگری نیز تعریف شده که هم اکنون در فاز مطالعاتی قرار دارد به عنوان مثال به دنبال آن هستیم که فرآیند معاینه بیماران را به شکل غیرحضوری انجام دهیم و تنها یک یا دو بار حضور آنان برای دریافت خدمت کفایت کند.

وی با اشاره به اینکه هرگونه تغییر و به کارگیری شیوه‌های جدید در ابتدا با مشکلاتی همراه خواهد بود، گفت: استفاده از اتوماسیون تخصصی ممکن است در ابتدای کار برای همکاران دشوار به نظر بیاید زیرا به کار کردن با فیزیک اسناد و به شکل سنتی عادت کرده ایم، اما از آنان می‌خواهم با سعه صدر و همراهی و تعامل در این مسیر همراه شوند تا با عنایت بیشتر این موضوع به طور کامل در سازمان اجرایی و عملیاتی شود، قطعا مزایای آن برای همکاران بعد از مدتی کوتاه آشکار و ایرادات و نواقص آن رفع خواهد شد.

وی در خصوص راه اندازی اتوماسیون تخصصی در فازهای بعدی و استفاده از آن در بخش تخصصی دیگر گفت: برنامه اتوماسیون تخصصی در بخش تشریح به اداره کل مربوط تحویل شده و کار بررسی و ارزیابی روی این نرم‌افزار در حال انجام است که به محض احصای ایرادات و رفع آن اجرایی خواهد شد. برنامه بخش کمیسیون نیز در مراحل نهایی تدوین قرار دارد و به زودی تحویل اداره کل مربوط می‌شود. در بخش آزمایشگاه نیز هنوز در ابتدای کار و مرحله مطالعاتی قرار داریم.

رونمایی از دستگاه هموژنایزر تولید داخل

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان تولید دستگاه هموژنایزر داخلی را از دیگر اقدامات سازمان در جهت تکیه بر توان داخلی برشمرد و افزود: بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری جهت استقرار شعار ما می‌توانیم، این خودباوری در افراد ایجاد شد که می‌توان در مسیرهای علمی و افزایش تولیدات داخلی حرکت کرد. به همین منظور سازمان پزشکی قانونی کشور نیز به این فکر افتاد که برخی تجهیزات مورد نیاز خود را با تکیه بر پتانسیل‌های داخلی فراهم کند.

وی افزود: در همین راستا از چندین ماه قبل با توجه به نیاز سازمان به فکر تولید دستگاه هموژنایزر تولید داخل افتادیم و به همین منظور جلسات متعدد با مسئولان مربوط برگزار شد و نتیجه آن تولید نسل یک دستگاه هموژنایزر و تحویل آن به اداره کل پزشکی قانونی استان فارس شد.

حاج منوچهری ادامه داد: در استان فارس چندین نمونه کار با این دستگاه انجام و کیفیت آن مثبت ارزیابی شد اما ایراداتی از نظر شکلی به کار وارد بود که ضمن بررسی این ایرادات در نسل دو دستگاه برطرف و قابلیت‌های آن ارتقا داده شد.

وی یادآور شد: بعد از رفع ایرادات، دستگاه در اختیار اداره کل پزشکی قانونی استان تهران قرار گرفت و ضمن بررسی عملکرد و کارایی آن، با دستگاه مشابه خارجی مورد مقایسه قرار گرفت و در نهایت نتیجه بررسی‌ها نشان داد که دستگاه تولید داخل مطلوب و از نظر کیفی قابل قبول است.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان با اشاره به اینکه دستگاه هموژنایزر تولید داخل انتظارات سازمان را برطرف می‌کند، گفت: قیمت تمام شده این دستگاه یک دهم نمونه خارجی آن است.

حاج منوچهری با بیان اینکه علاوه بر صرف هزینه کمتر، حمایت از تولید داخلی با کیفیت، جلوگیری از خروج ارز و وابسته نبودن به کشورهای دیگر برای ما بسیار مهم است، افزود: یکی از مشکلات استفاده از دستگاه‌های خارجی بحث خدمات پس از فروش آن‌ها و هزینه بالای نگهداری از این دستگاه‌ها است که قاعدتا اگر از تولید داخلی با کیفیت استفاده کنیم از خدمات پس از فروش و قابلیت دریافت خدمات بهتر با هزینه کمتر نیز برخوردار خواهیم بود.

تکمیل تجهیز مجموعه کمیسیون‌های تخصصی به سیستم ویدئوکنفرانس

وی در ادامه در خصوص اقدامات بخش رایانه در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار با هدف سرمایه گذاری در این بخش بوده، خاطرنشان کرد: در ادامه سیاست‌های سال گذشته، تجهیز کمیسیون‌ها به سیستم ویدئو کنفرانس به طور کامل انجام شد. همچنین در راستای عملیاتی نمودن برنامه‌های تحولی، با صرف هزینه و انجام اقدامات لازم، بر ظرفیت ذخیره اطلاعات در این مجموعه‌ها افزوده شده و لذا امکان ضبط جلسات به شکل صوتی و تصویری و نگهداری آن‌ها فراهم شده است.

در آزمون تکمیل ظرفیت 41 پست خالی را تکمیل می‌کنیم

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری آزمون استخدامی سال گذشته سازمان برای به کارگیری 200 نیروی جدید اظهار داشت: در این آزمون 41 پست همچنان خالی مانده که در اولین آزمون برگزار شده از سوی سازمان سنجش در سال جاری این پست‌ها را تکمیل می‌کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر آن بنیاد شهید نیز یک ظرفیت پذیرش با هماهنگی سازمان اداری استخدامی اخذ کرده و تعدادی از این ظرفیت را نیز برای پزشکی قانونی در نظر گرفته که با رایزنی‌های صورت گرفته این ظرفیت را به سه برابر آنچه مد نظر بود، افزایش دادیم. پس در این قالب نیز 150 نفر طی آزمونی که امسال برگزار می‌شود و عمدتا در بخش اداری در سازمان به کار گیری خواهند شد.