رونمایی از ویراست سوم کتاب سلامت در جمهوری اسلامی ایران
ویراست سوم کتاب سلامت در جمهوری اسلامی ایران طی مراسمی روز پنجشنبه 19 اسفند ماه 1400 در جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با حضور رییس و اعضای فرهنگستان رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم دکتر سید علیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی، با بیان اینکه ویرایست اول این کتاب در سال 1377 به چاپ رسیده است، افزود: هفت سال پس از چاپ ویراست دوم کتاب، تهیه و تدوین ویرایش سوم این کتاب، به منظور مستندسازی سیاستها، برنامهها و دست آوردهای سالهای اخیر، اقدامی ضروری و ارزشمند به نظر میرسید.
دکتر باقر لاریجانی، رئیس گروه آموزش پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی، در رویداد رونمایی از این کتاب با اشاره به اهمیت اجرایی سازی بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان یکی از اسناد بالادستی و به منظور تبیین نقشه راه کشور، تنظیم کتاب سلامت در جمهوری اسلامی ایران را در این زمینه بسیار موثر دانست که به عنوان مرجع با مرور پیشینه و وضعیت کنونی نظام سلامت کشور، در زمینه چاره اندیشی مسئولان و سیاست گذاران برای رفع چالش ها مفید خواهد بود.
وی افزود: این کتاب دو جلدی فصول موضوعی تولیت، تامین منابع در نظام سلامت، نظام ارائه خدمات سلامت، آموزش و پژوهش، سلامت و فرهنگ ایرانی - اسلامی، تجربه ایران در همهگیری کووید -19 و توسعه فنآوریهای اطلاعات سلامت را پوشش میدهد.
دکتر لاریجانی یکی از مهمترین اقدامات و اصلاحات کشور برای تأمین سلامت برای همه، که در سالهای اولیهی پس از انقلاب و اندکی پس از تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اجرائی شد را برقراری نظام شبکهی مراقبتهای اولیهی سلامت دانست.
وی از دیگر اقدامات مهم اصلاحی کشور برای ارائهی بهتر و بیشتر خدمات سلامت را ادغام آموزش پزشکی و نظام ارائهی خدمات بهداشتی درمانی کشور نام برد که الگویی موفق برای توسعهی عدالت در سلامت در کل کشور بوده است.
دکتر لاریجانی اظهار کرد که ادغام آموزش پزشکی و نظام ارائهی خدمات بهداشتی درمانی کشور، خودکفایی در تربیت نیروی انسانی علوم پزشکی و توسعهی شبکهی مراقبتهای اولیهی بهداشتی درمانی در کنار دیگر برنامهها مانند سیاست خودگردانی بیمارستانها، طرح پزشک خانواده و طرح تحول نظام سلامت، با هدف حل مشکلات نظام سلامت انجام پذیرفته است.
رئیس گروه آموزش پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی بار بالای بیماریهای غیرواگیر و تهدید بروز بیماریهای نوپدید و بازپدید، محدودیت توجه به ابعاد سلامت روانی، اجتماعی و فرهنگی، سهم قابلتوجه هزینههای سلامت از پرداختی خانوارهای ایرانی، کاربردی نبودن برخی پژوهشهای سلامت، تغییرات اقلیمی، پیامدهای ناشی از همهگیری کووید -19 و آثار ناشی از تحریمهای ظالمانه علیه ایران در حوزهی سلامت را از جمله چالشهای نظام سلامت دانست که میبایست در برنامهریزیها و سیاستگذاریها مدنظر گرفته شوند.
دکتر لاریجانی ضمن تشکر از حمایتهای دکتر سعید نمکی، دکتر سید علیرضا مرندی، دکتر فریدون عزیزی و دکتر حمیدرضا جمشیدی، از تمامی اساتید و همکارانی که در تدوین و ویرایش این کتاب همکاری صمیمانه داشته اند، قدردانی کرد و اظهار امیدواری کرد که ویراست سوم این کتاب برای دست اندرکاران حوزه سلامت مفید واقع شود.
گفتنی ست این کتاب که مشتمل بر هفت فصل میباشد، با مشارکت فرهنگستان علوم پزشکی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم تنظیم و با حمایت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره منتشر شده است و دکتر سید علیرضا مرندی، دکتر فریدون عزیزی، دکتر باقر لاریجانی و دکتر حمیدرضا جمشیدی و جمع کثیری از صاحب نظران و خبرگان حوزه سلامت کشور از نویسندگان این مجموعه میباشند. محتوای این کتاب به همراه ویراست های قبلی از طریق وب سایت iranianhealthbook.ir در دسترس میباشد.
انتهای پیام