یک‌شنبه 4 آذر 1403

رونمایی مجازی از مجموعه شعر «حروف نام تو» با حضور شاعران چندملیتی فارسی‌زبان

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
رونمایی مجازی از مجموعه شعر «حروف نام تو» با حضور شاعران چندملیتی فارسی‌زبان

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، آیین رونمایی مجازی از مجموعه غزلیات «حروف نام تو» اثر تازه انتشار یافته حمیده پارسافر، شامگاه جمعه 19 خرداد ماه، با حضور شاعران پارسی زبان کشورهای ایران، افغانستان، هند، پاکستان و تاجیکستان با مدیریت علیرضا قزوه و اجرای سید مسعود علوی تبار به میزبانی گروه بین‌المللی هندیران برگزار شد.

در ابتدای مراسم غلامعلی حداد عادل ضمن تبریک به خانم حمیده پارسافر به خاطر چاپ کتاب وی، اظهار کرد: آشنایی چند ساله‌ای که با شعرهای این بانوی ارجمند دارم می‌توانم بگویم که با انتشار این کتاب دفتر ارزشمند تازه‌ای بر مجموعه‌های شعری زنان انقلاب اسلامی افزوده شده است.

رضا اسماعیلی، دیگر شاعر و منتقد ادبی کشورمان در بخشی از مطالب خود اعلان داشت: اگر بخواهیم در قاب و قالب یک جمله سلوک ادبی حمیده پارسافر را توصیف کنیم، باید بگوییم که او شاعری است که با گام‌هایی آرام ولی سنجیده و به دور از وسوسه شهرت، در وادی شعر و شاعری گام بر می‌دارد.

سیدمسعود علوی تبار، شاعر و فعال فرهنگی، با اعلان اینکه کتاب «حروف نام تو»، در قطع رقعی، و با دارا بودن سی و سه غزل به تازگی توسط انتشارات شهرستان ادب به چاپ رسیده است اظهار کرد: یقیناً ویژگی شاخص غزلیات حمیده پارسافر در کتاب «حروف نام تو» درهم تنیدگی تار و پود عشقی پاک و زلال در لابه لای مضمون‌های متفاوت این اشعار است.

علوی تبار افزود: در این مجموعه غرل، با اشعاری سهل و ممتنع از شاعر روبرو هستیم که با بهره گیری از تخیل و تصویرآفرینی‌های برجسته‌ای، رسالت انتقال عشقی پاک، زلال و سیال را به دل‌های خواننده گان بر عهده دارد.

سیدمهدی طباطبایی، شاعر، پژوهشگر، و استاد دانشگاه شهیدبهشتی بیان داشت: یکی از معیارهای ارزیابی میزان موفقیت هر شاعر، تعداد ابیات و اشعاری است که در ذهن مخاطبش رسوب می‌کند و نگاه او را دوباره به سمت آن‌ها می‌برد و باید گفت که مجموعه شعر «حروف نام تو» در این زمینه موفق بوده است.

سیدحکیم بینش، شاعر افغانستانی دیگر سخنران این محفل بیان داشت: در مجموعه «حروف نام تو» در کنار نوآوری‌هایی که می‌بینیم و تصویرهای خوبی که مشاهده می‌کنیم، خواندن غزل‌های این مجموعه مخاطب را وادار به تفکر می‌کند. گاهی با ابیاتی از این دست غافلگیر می‌شویم:

چه می‌شد تک درختی می‌شدم در مسجد کوفه مرا می‌بُرد نجاری که چوب منبرش باشم

بینش ادامه داد: من با خواندن غزل‌های حروف نام تو با یک شاعر خوب و باورمند رو‌به‌رو بودم. از بیت بیت اشعار ارادت به بزرگان دینی مشهود بود و شاعر دردمندانه حرف‌هایش بیان کرده است. این باورمندی و تعهد سرمایه بزرگی است که می‌تواند چراغ راه شاعر باشد.

پروفسور اخلاق آهن، شاعر دوزبانه پارسی و اردو، و استاد دانشگاه جواهرلعل نهرو دهلی‌نو اظهار کرد: بند در میان شاعران جوان معاصر «حمید پارسافر» را به عنوان شاعر توانای امروز می‌بینم که در بیان خواسته‌ها، آرزوها و احساسات شخصی و همچنین وضع اجتماعی و رنج درونی شخصی را به شیو احسن بیان می‌کند.

وی در ادامه گفت: از لحاظ ساختار ظاهری، وزن طبیعی و ساده اشعار، و همچنین سطور ساده شعری از ویژگی‌های این مجموعه شعر است، و نیز ارائه بیان تصویری و به کارگیری رمزها، سمبل‌ها و کنایه‌ها، از دیگر ویژگی‌های مجموعه غزلیات «حروف نام تو» است.

غلامرضا کافی، شاعر و استاد ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، به ویژگی‌هایی چند از کتاب «حروف نام تو» اشاره داشت و چنین گفت: غزل‌ها در دیدگاه خواننده داستانک‌هایی هستند از برش‌های زندگی شاعرانه یک عاشق، اما این روایت‌ها، طَرَفی برای گفت و گو ندارند بلکه شاعر مثل یک نظاره‌گر و دانای کل در گوشه‌ای ایستاده و روایت می‌کند. نهایت همکاری او با دیگران، نه حالت مناظره یا تخاطُب (دیالوگ) در پیشبرد حکایت یا داستان است، بلکه جمع بستن قافیه یا ردیف است تا از حالت مفرد به جمع درآید.

وی در ادامه افزود: هرچند باز همان شاعر است که روایت می‌کند. جالب این که معدود غزل‌های گرایشی و معنامندِ (متعهدانه) مجموعه هم چنین حالی دارند. به گونه‌ای که شاعر خود را در میان معرکه کربلا می‌بیند! و ارتباط عاطفه‌مندی نیز با اشخاص، وقایع و عناصر عاشورا دارد.

مصطفی محدثی خراسانی، دیگر شاعر و سخنران این محفل بیان داشت: «حروف نام تو» مجموعه غزل‌های شاعر نام آشنا «حمیده پارسافر» جریانی زلال و صمیمی است که از آبشخوری شفاف و پاک سرچشمه گرفته ودر مسیر خود با عبور از فرازو فرودها و حتی برخورد با صخره‌ها پا پس نمی‌کشد و متوقف نمی‌شود

محدثی خراسانی افزود: این جریان با تمامی لحظات متفاوتش، سرچشمه‌ای واحد دارد و همین موجب شناسنامه داشتن تمامی غزل‌ها به نام شاعر و جان و جهان اوست

محمد امین اکبری مدیر انتشارات شهرستان ادب و شاعر گفت: خانم پارسافر در امر سرایش جدی است و تمام توجه و توانش را در هرچه بهتر گفتن شعر معطوف کرده است. او به‌مانند بسیاری از شاعران معاصر غزل را برای بیان حالات شاعرانه خود برگزیده است، ولی تلاش کرده غزلش رنگ و بویی شخصی داشته باشد.

غزل عاشقانه «حروف نام تو»

حروف نام تو، جز آن که بر انگشترم باشد بر آنم تا پس از نام خدا، در دفترم باشد

غم دلتنگی‌ات با سوختن، پایان نخواهد یافت پس از من، وارث اندوه تو خاکسترم باشد

نه یک روز و دو روز است عشق، از یاد تو می‌خواهم، که فروردین و مهر و بهمن و شهریورم باشد

لب خشک و زبان لال گویا نیست! می‌دانم سخنگوی دل من باید این چشم ترم باشد

تو را هرگز نخواهم داشت، این را خوب می‌دانم نمی‌خواهم ولی غیر از تو عشقی دیگرم باشد...!

قفس باز است وچشمت بسته راه آسمانم را ندارم راه پرواز, از چه رو بال و پرم باشد

خدایا! لااقل گور مرا آنقدر وسعت بخش! که قدر آرزوهایی که باخود می‌برم، باشد

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید تازه های نشر انتشارات شهرستان ادب گروه بین الملللی هندیران این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است