رییس سازمان هواشناسی: تنها هفت استان رادار هواشناسی دارند
بجنورد - ایرنا - رییس سازمان هواشناسی گفت: هماینک تنها هفت رادار هواشناسی در استانها فعال است که بیشتر در نیمه غربی کشور استقرار دارند.
سحر تاجبخش مسلمان روز چهارشنبه در حاشیه آغاز عملیات اجرایی مرکز تحقیقات هواشناسی کابردی خراسان شمالی در بجنورد، در جمع خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که با برنامه ریزی صورت گرفته و در صورت کاهش مشکلات کشور از نظر تحریم ها، تا پایان امسال یک رادار هواشناسی نیز در استان گلستان راه اندازی شود.
وی افزود: هم اینک با توجه به تحریم های ظالمانه دشمنان و افزایش قیمت ارز، هزینه تجهیزات هواشناسی بسیار بالا رفته به طوری که تجهیزاتی که برای یک بازه یکساله در سالهای قبل به مبلغ 50 میلیارد ریال خریداری میشد در حال حاضر بین دو تا سه برابر اعتبار می طلبد.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: اکنون با دستور وزیر راه و شهرسازی به سمت استفاده از ظرفیتها و تولید داخلی حرکت کردهایم ولی انجام این کار به ویژه در تامین تجهیزات نوین و تعهدات بینالمللی زمانبر است.
وی با تاکید بر استفاده از توان داخلی و شرکتهای استارتاپ برای تامین تجهیزات مورد نیاز هواشناسی، اظهار داشت: تلاش داریم تا این تجهیزات را در کشور بسازیم و از آن ها استفاده کنیم تا کار در کاهش هزینهها و فرآیند خرید تجهیزات برای ما آسان تر شود.
رییس سازمان هواشناسی گفت: با این وجود تا زمانی که بتوانیم این تجهیزات را در داخل کشور تولید کنیم باید همچنان مسیر قبلی را طی کنیم که شرایط سختی را پیش روی ما میگذارد.
تاجبخش، وضعیت ایستگاه های موجود هواشناسی در خراسان شمالی را مناسب خواند و گفت: مساله اساسی توسعه ایستگاه های هواشناسی است که با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم پیشبینیهای خوبی صادر کنیم به ناگزیر باید شبکه دیده بانی و پایش خوبی داشته باشیم که این امر نیز منوط به تامین اعتبارات و حمایتهای دولت است.
تاجبخش اظهار داشت: در حال حاضر تامین تجهیزات این سازمان مشمول ارزهای نیمایی و موارد مشابه نمی شود و همچنان با ارز آزاد از طریق شرکتهای نمایندگی خریداری میشود.
وی با بیان اینکه بسته به نوع تجهیزات و اعتبارات، واردات صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: هم اینک برخی تجهیزات از قبیل تجهیزات رادیویی که سالانه باید به تعداد هفت هزار خریداری شود تعهد بین المللی داریم تا بتوانیم آنها را سرپا نگه داریم زیرا حداقل باید روزی یک بار دیدبانی انجام شود.
وی افزود: با این وجود برخی از تجهیزات همانند رادار هواشناسی را، که گران بوده و معنای علمی و فنی دارد، می توان سالی چند بار نیز خریداری کرد زیرا نصب و راه اندازی و به روز رسانی آنها زمان بر است.
رییس سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت کشور در حوزه خشکسالی ها، اظهار داشت: کشور ما بیش از یک دهه دچار خشکسالی بوده و استفاده بی رویه از منابع آبهای زیرزمینی موجب شده که حتی اگر دو سال دیگر هم ترسالی داشته باشیم باز هم کاستی های این بخش جبران نشود.
تاجبخش افزود: باید بتوانیم افت آبهای زیرزمینی را جبران کنیم که به سادگی امکان پذیر نیست زیرا از نگاه هیدرولوژی و تامین آب های زیرزمینی به عنوان یکی از منابع اصلی آب شرب، کشور ما همچنان در شرایط خشکسالی قرار دارد و حتی با وجود بارش های قابل ملاحظه دو ساله اخیر، این شرایط چندان تغییر نکرده است.
خراسان شمالی دارای مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی میشود
در این آیین با حضور رییس سازمان هواشناسی کلنگ ساخت مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی خراسان شمالی به زمین زده شد.
مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی گفت: این مرکز درر زمینی به مساحت 700 متر مربع و در سه طبقه در محل سازمان هواشناسی خراسان شمالی ایجاد می شود که برای ایجاد آن حدود 30 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
مجید بیجندی، هدف از ساخت این مرکز را استانداردسازی تجهیزات و امکانات و توسعه ساختمان اداری هواشناسی استان اعلام کرد.
به گفته وی هم اینک خراسان شمالی تنها استان در کشور است که مرکز تحقیقات هواشناسی ندارد و حال آنکه این مرکز از نیازهای مهم و کاربردی منطقه است.
دیدار با استاندار خراسان شمالی، امضای تفاهم نامه توسعه همکاری بین استانداری خراسان شمالی و سازمان هواشناسی و بازدید از ایستگاه هواشناسی اسفراین از برنامههای سفر یکروزه رییس سازمان هواشناسی به استان خراسان شمالی بود.
*س_برچسبها_س*