شنبه 3 آذر 1403

زارعی: جلوی ورود کوهنوردان به دماوند گرفته نمی‌شود / هدف ما کاهش هزینه‌های صعود است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
زارعی: جلوی ورود کوهنوردان به دماوند گرفته نمی‌شود / هدف ما کاهش هزینه‌های صعود است

رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی در رابطه با وضعیت این روز‌های کوه دماوند توضیحاتی را بیان کرد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان، رضا زارعی رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی در رابطه با تخریب کوه دماوند اظهار داشت: از اوایل دهه 80 سازمان حفاظت از محیط زیست از ارتفاع بالای 4500 متر تا قله را ثبت محیط زیست کرد که حرکتی نمادین بود، چراکه کم‌ترین تخریب این کوه از 4500 متر به بالا است. از سال 88 سازمان میراث فرهنگی کل کوه دماوند را ثبت ملی کرد.

او ادامه داد: متاسفانه به دلایل مختلفی مانند چرای بی رویه دام ها، معدن کاوی و تخلیه زباله‌های شهرداری، این کوه در حال تخریب است. البته دوست داران محیط زیست بیش از 2 دهه برای جلوگیری از تخریب منطقه تلاش کرده اند.

رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی افزود: در کشور‌های دیگر، برای توسعه گردشگری و کمک به ارتقا وضعیت اقتصادی مردم مناطقی که در دامنه‌های کوه سکونت دارند، کوه‌هایی همانند دماوند را ثبت سازمان‌های تحت پوشش خودشان می‌کنند. در آن کشور‌ها وزارت‌های گردشگری، متولی گردشگری کوهستان و فدراسیون‌های کوهنوردی بازو‌های اجرایی آن‌ها هستند.

زارعی در پاسخ به اقدامات کشورمان در خصوص توسعه گردشگری گفت: حدود 10 سال قبل با درخواست فدراسیون کوهنوردی سازمانی زیر نظر کمیته طبیعت‌گردی سازمان میراث فرهنگی تشکیل شد، اما به دلیل مشکلات فراوان این سازمان منحل شد.

او ادامه داد: درحال حاضر سازمان‌هایی در زمینه گردشگری در کوه دماوند فعالیت می‌کنند، اما هدف آن‌ها منافع اقتصادی است. زمانی که استانداری و فدراسیون کوهنوردی فعالیت در کوه دماوند را ممنوع می‌کند، این سازمان‌ها به دلیل منافع اقتصادی خود دست از کار نمی‌کشند.

*س_سازمان‌هایی مشوق صعود کوهنوردان به دماوند در دوران ممنوعیت هستند_س*

رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی در رابطه با وضعیت کوه دماوند پس از ممنوعیت صعود از سوی بخشداری لاریجان، اظهار کرد: از نیمه تیر ماه تا اواخر مرداد حضور کوه گرد‌ها در کوه دماوند افزایش پیدا می‌کند. زمانی که بخشدار لاریجان ممنوعیت صعود به کوه دماوند را اعلام کرد بدون اطلاع به فدراسیون کوهنوردی همه مسیر‌ها بسته شد.

بیشتر بخوانید

زارعی ادامه داد: متاسفانه سازمان‌های تحت پوشش بخشداری لاریجان نه تنها جلو ورود افراد را نمی‌گیرند بلکه کوهنوردان را تشویق به حضور در منطقه می‌کنند. البته این موضوع طبیعی است چراکه در این زمان اوج درآمد زایی شهرداری و مردم منطقه است.

او در رابطه تعطیلی پناهگاه‌ها گفت: تمامی افرادی که به کوه می‌آیند چادر مسافرتی ندارند و توقع دارند در پناهگاه‌ها استراحت کنند. خوابگاه‌های همه‌ی پناهگاه‌ها تعطیل است، ولی بخش کوچکی در اختیار مردم قرار گرفته تا بتوانند بخشی از مشکلاتشان را برطرف کنند.

زارعی افزود: از بخشدار لاریجان خواهش می‌کنم همانطور که مهمانسرا‌ها و هتل‌های منطقه به مردم خدمات ارائه می‌کنند به فدراسیون هم زمانی را برای ارائه خدمات اعلام کنند تا شاهد دوگانگی در منطقه نباشیم.

*س_خواستار کاهش هزینه‌های صعود هستیم_س*

رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی درباره درآمد این فدراسیون از کوه دماوند بیان کرد: ما دوست داریم هزینه‌های صعود به این قله کاهش پیدا کند، اما اگر از جمعیتی که در منطقه حضور پیدا می‌کنند کاسته نشود، این امر ممکن نیست چراکه برای خدمات رسانی به افراد مجبور هستیم درآمد کافی را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید

زارعی درباره جاده سازی در دامنه‌های کوه دماوند گفت: در منطقه پلور و رینه شهرداری منطقه قسمتی را به منظور ساخت پارکینگ، با لودر تسطیح و تخریب کرد. این منطقه نباید ساخته می‌شد و باید کوهنوردان خودرو‌های خود را در مناطق رینه و پلور پارک می‌کردند و با خودرو‌های افراد محلی و یا قاطر به سمت کوه دماوند می‌رفتند.

*س_تنها راه جلوگیری از تولید زباله، مدیریت واحد است_س*

رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی در رابطه با جمع آوری زباله‌ها در کوه دماوند اظهار کرد: مدتی پیش شهرداری منطقه طرحی را برای جمع آوری زباله راه اندازی کرد که چندان موفق نبود. در این طرح پیش از صعود کوهنوردان از آن‌ها مبلغ 15 هزار تومان گرفته می‌شد و کیسه به آن‌ها می‌دادند و درصورتی که در زمان بازگشت زباله‌های خود را در آن کیسه تحویل می‌دادند، 5 هزار تومان از پول آن‌ها عودت داده می‌شد.

بیشتر بخوانید

او ادامه داد: فدراسیون کوهنوردی هفته‌ای یک تن زباله از دماوند جمع آوری می‌کند. به جرات می‌توانم بگویم تنها سازمانی که خدماتی برای حفظ محیط زیست ارائه می‌دهد، این فدراسیون است.

زارعی افزود: تنها راه جلوگیری از تولید زباله در کوه دماوند تشکیل یک گروه با مدیریت واحد است. باید قوانین سختی وضع شود و توسط پلیس‌ها کوهستان اجرای این قوانین رصد شود.

انتهای پیام /

زارعی: جلوی ورود کوهنوردان به دماوند گرفته نمی‌شود / هدف ما کاهش هزینه‌های صعود است 2