زاکانی: تهران از تحول در حوزه سخت عبور کرده است
شهردار پایتخت گفت: امروز دیگر تهران از تحول در حوزه سخت عبور کرده است و کلان پروژههای اصلی شهر در زمان خود افتتاح خواهند شد.
علیرضا زاکانی شهردار پایتخت با حضور در فرهنگسرای اندیشه در نشست مدیران سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران حضور پیدا کرد.
در ابتدای این نشست زاکانی با اشاره به دستاوردهای دوره ششم مدیریت شهری گفت: در تهران 4 عامل اصلی تأثیرگذار است نخست مشکلات بر هم انباشته پایتخت مانند ترافیک، آلودگی هوا، وجود بافت فرسوده، عدم توزیع عادلانه خدمات و دوم شهروندانی که از این کاستیها رنج میبرند و انباشت مشکلات نیز باعث تغییر سبک زندگی آنها شده است به نحوی که امروز شهروندان تهرانی به جای پیوستگی با هم که بخشی از هویت ایرانی - اسلامی ما میباشد، دچار از هم گسستگی در ارتباطات شدهاند.
زاکانی تاکید کرد: رویکرد مسئولین مختلف سومین عامل تأثیرگذار بر شرایط تهران است؛ متأسفانه در دورههای مختلف شاهد عدم همراهی و همسویی مسئولین در حل مشکلات شهر بودهایم؛ مدیریت شهری نیز چهارمین عامل تأثیرگذار بر پایتخت است.
وی با اشاره به شرایط تهران در آغاز دوره ششم مدیریت شهری گفت: روزی که مسئولیت مان در شهرداری تهران آغاز شد، با مشکلات بسیاری روبهرو بودیم به همین جهت برخی از جمله شهردار پیشین تهران معتقد بودند مدیریت ما به 20 روز هم نمیرسد.
شهردار پایتخت افزود: در چهل ماه گذشته سعی کردیم هر تهدیدی را در تهران تبدیل به فرصت بکنیم تا در یک چشمانداز مشخص تهران مبدل به کلان شهر الگوی جهان اسلام شود؛ شهر تهران نماد کارآمدی ایران است و هر اتفاقی که در آن رخ میدهد به عنوان الگویی در سایر شهرهای کشور تکثیر میشود.
زاکانی تاکید کرد: عبور از مشکلات و رسیدن به اهداف جز با در پیش گرفتن رویکرد تحولی امکانپذیر نبود؛ در نتیجه این رویکرد نیز همان ابتدا مسئولیت از دو سال و نیم تنش مالی که شهرداری تهران با آن روبهرو بود عبور کردیم.
وی سپس پیرامون دستاوردهای مالی دوره ششم مدیریت شهری گفت: در سال 1400 شهرداری تهران 170 هزار میلیارد تومان به بانکها بدهی داشت که عمده آن مربوط میشود به وامهای اخذ شده؛ امروز بخش عمدهای از این بدهیها پرداخت شده است.
زاکانی تاکید کرد: درصد تحقق درآمد نسبت به بودجه در شورای چهارم 114 درصد، شورای پنجم 91 درصد و در سه ساله شورای ششم 130 درصد بوده است. این رقم در حالی است که افزایش بودجه هر ساله نسبت به سال گذشته در شورای چهارم 14 درصد با میزان تحقق 12 درصدی، شورای پنجم 15.7 با میزان تحقق 8.9 درصدی و شورای ششم 53 درصد با میزان تحقق 63.9 درصدی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دستاوردهای مالی باعث شد بسیاری از پروژههای شهر نیز فعال شود، به عنوان مثال در حوزه حمل و نقل سال 1400 در آغاز این دوره از مدیریت شهری اتوبوسهای در گردش تهران 880 دستگاه بود، اما امروز این رقم به بالغ بر 2000 دستگاه رسیده است؛ قرارداد خرید 5255 اتوبوس دیگر را نیز منعقد کردهایم که بخش عمدهای از آن تا خرداد سال آینده وارد ناوگان حمل و نقل عمومی تهران میشود.
زاکانی ادامه داد: روزی که مدیریت شهری تهران تحویل گرفتیم پایتخت 254 کیلومتر مترو داشت و این عدد امروز به 308 کیلومتر رسیده است، دستاورد در حالی رقم میخورد که هزینه ساخت هر کیلومتر مترو 3،000 میلیارد تومان است.
شهردار تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز دیگر تهران از تحول در حوزه سخت عبور کرده است و کلان پروژههای اصلی شهر در زمان خود یک به یک افتتاح خواهند شد.
وی ادامه داد: در دوره ششم مدیریت شهری شیوه جدیدی از مدیریت مشارکتی را پایه گذاری کردیم که نماد آن طرح «من شهردارم» است؛ در نخستین دوره این طرح 342 هزار شهروند تهرانی مشارکت کردند. در دوره دوم شاهد مشارکت یک میلیون و 352 هزار نفر بودیم و در دوره سوم طرح نیز آمار مشارکت کنندگان بسیار قابل توجه است.
شهردار پایتخت به آغاز فصل جدیدی از فعالیتهای مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر باید سراغ زیرساخت تحولات نرم برویم. در این فصل جدید تلاش داریم بر حوزه فرهنگی و هنری متمرکز شویم. هم بر روی موضوع منابع انسانی و همکاران شاغل در حوزههای فرهنگی و هنری و هم موضوعات زیرساختی حوزه فرهنگ و هنر کلان شهر تهران.
وی سازمان فرهنگی هنری را قلب تپنده تحول نرم افزاری شهر دانست و بیان کرد: با اراده و قوت سازمان فرهنگی و حمایتهای شهرداری تهران از سازمان فرهنگی هنری، این چشمانداز قابل دسترسی و تحقق است.
شهردار تهران ادامه داد: سازمان فرهنگی هنری به عنوان نهادی که هم قابلیتهای بسیار وسیعی دارد و هم پرسنل متخصص را دارا است، باید بتواند ضرب آهنگ حوزه فرهنگ و هنر شهر تهران را در دست بگیرد و با تعریف یک داستان مشخص و در همکاری با دیگر نهادهای تأثیرگذار، نقش محوری توسعه فرهنگی در تهران را داشته باشد.
زاکانی در پایان به تهاجمات فرهنگی دشمن اشاره کرد و افزود: ما در جنگ نابرابری هستیم و دشمن در این جنگ تلاش دارد سبک زندگی خودش را به جامعه منتقل کند و این وظیفه ما است که با ایدههای جدید و ایجاد بستر مناسب برای تحولی نرم و اثرگذار، راهبردهای خلاقانهای برای پیروز شدن در این جنگ نابرابر ارائه دهیم.
منبع: مهر