دوشنبه 1 بهمن 1403

زندگی با این رسانه شگفت‌انگیز است؟!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
زندگی با این رسانه شگفت‌انگیز است؟!

بنظر می رسد که صدا و سیما عهد بسته، پیک روزهای کرونایی را نیز با همین روال کم برنامه بگذراند تا اینکه نوبت به نوروز 99 برسد و طبق روال عادی سریال‌های نوروزی را پخش کند، که اگر چنین باشد قطعا سهم رسانه ملی در نشاندن مردم در خانه نه تنها صفر خواهد بود

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ویروس کرونا که به کشورمان رسید، تمامی متخصصان این حوزه، متفق القول این نظر را داشتند که بهترین راه برای کنترل این بیماری، قطع زنجیره انتقال آن است و این میسر نیست به جز اینکه مردم حتی الامکان در خانه‌هایشان بمانند و جز برای کارهای ضروری از منزل خارج نشوند.

بسیاری نیز از همان ابتدا این توصیه را جدی گرفته و تلاش کردند تا با ماندن در خانه، هم خود و خانواده‌شان را از این بیماری در امان نگه دارند و هم قدمی هر چند کوچک در جهت کنترل این بیماری برداشته باشند؛ اما نمی توان کتمان کرد که ماندن در آپارتمان‌های کوچک آن هم به مدت طولانی نه تنها آسان نیست، بلکه می‌تواند کلافه کننده و خسته کننده نیز باشد، مگر اینکه برای خود و افراد خانواده یک برنامه‌ریزی تفریحی درون خانه‌ای داشته باشیم؛ از خواندن کتاب و گوش دادن به موسیقی گرفته تا تماشای فیلم و انیمیشن و سریال‌های مفید.

با همین تعریف می‌توان پی به اهمیت و وظیفه تلویزیون در این ایام برد، رسانه‌ای که ملی است و باید در این مقطع بحرانی ملی، با قدرت هر چه بیشتر وارد میدان شود، این وظیفه تنها در دادن آمار و اطلاعات پزشکی و بهداشتی و اخبار خلاصه نمی شود، بلکه تهیه برنامه‌های متنوع می‌تواند کمکی باشد برای تحمل روزهای خانه‌نشینی اجباری!

همزمانی این ایام با ایام شاد ماه رجب نیز نویدبخش این موضوع بود که برای گذران این روزها جدی‌تر می‌توان بر روی این قاب جادویی حساب باز کرد، اتفاقا دقیقا در همین زمان بود که تک تک شبکه‌ها اخباری مبنی بر تغییر کنداکتورهای خود در رسانه‌ها منتشر می‌کردند، کنداکتوری که قرار بود بیش از هر چیز طنز و کمدی را در خود بگنجاند.

تا پیش از این، سریال‌های شبکه‌ها به این ترتیب بود؛ شبکه سوم سیما: روزگار، دوم سیما، از سرنوشت، سوم سیما، سرگذشت. سریال‌هایی که همگی به نوعی بیش از این که طنز باشد جدی بود آن هم از نوع غم‌انگیزش...

در این میان "از سرنوشت " به پایان رسید، و قرار شد مینی سریال طنز "زندگی شگفت انگیز است" از شبکه دوم سیما پخش شود، اما بقیه سریال‌ها طبق روال معمول از شبکه‌های مختلف سیما در حال پخش شد، البته جای شکرش باقی است، که حداقل همین دو سریال که بیشتر غم و غصه را نیز دربرمی‌گیرد، بر روی انتن رسانه ملی رفت، زیرا چیزی از پخش سریال طنز "زندگی شگفت انگیز است" نگذشت که پنج‌شنبه فرا رسید و بینندگان در خانه مانده، طبق روال عادی و همیشگی! محکوم به ندیدن سریال‌های مورد علاقه‌شان در پایان هفته شدند، آن هم نه هفته‌هایی با روال معمولی!

در واقع سریال "زندگی شگفت انگیز است" شبکه دوم سیما از روز 5 شنبه تا سه شنبه هفته بعد پخش نشد؛ یعنی دقیقا در اوج زمانی که مردم می‌توانستند با خیال راحت از کارهای ضروری هفتگی، در خانه بمانند؛ این شبکه نه تنها هیچ سریالی را پخش نکرد، بلکه با ویژه برنامه‌های تکراری و بی تنوع که با حضور چند مجری گردانده می شد، مخاطبان این ساعت خود را نیز از دست داد!

البته سریال‌های دیگر از جمله "سرگذشت" با تم داستان‌های غم انگیزش همچنان و بدون هیچ گونه تغییری از شبکه اول سیما در حال پخش است، داستان‌هایی که بیشتر برای آموزش است و عبرت و قطعا مناسب این زمان نخواهد بود.

اما مدیران بر سر حرف خود ماندند و طنزهایی که وعده داده بودند پخش شد! البته طنزهایی با تاریخ مصرف دو دهه‌ای! سریال طنز "خانه به دوش"، سریالی متعلق به سال 1383، یعنی دقیقا 16 سال پیش و یا سریال مرد هزار چهره، سریالی متعلق به سال 1387! این‌ها همگی طنزهای گنجانده شده در کنداکتور صدا و سیما بودند، طنزهایی تکراری که نه یک بار بلکه ده ها بار و از شبکه‌های مختلف پخش شده بود...

بنظر می رسد که صدا و سیما عهد بسته، پیک روزهای کرونایی را نیز با همین روال بگذراند تا اینکه نوبت به نوروز 99 برسد و طبق روال عادی سریال‌های نوروزی را پخش کند، که اگر چنین باشد قطعا سهم رسانه ملی در نشاندن مردم در خانه نه تنها صفر خواهد بود، بلکه باعث دلزدگی بیشتر از این رسانه خواهد شد، کما اینکه طبق آماری که روز گذشته ایرنا منتشر کرده است، در همین زمان شیوع کرونا، تلویزیون‌های اینترنتی توانسته‌اند گوی رقابت را از تلویزیون بربایند!

براساس این گزارش، آمار تماشاگران تلویزیون‌های اینترنتی در این برهه زمانی سه برابر افزایش داشته است. این مطلب گویای این است که مخاطبان بیش از اینکه به دنبال تماشای برنامه‌های تلویزیون باشند؛ طالب دنبال کردن تلویزیون های اینترنتی بوده‌اند، بنابراین می توان گفت که صدا و سیما مدیریت بحران را تنها در ارائه آمار و اخبار می داند و از بعد سرگرم کننده تلویزیون غافل شده است، در حالی که باید به مدیران این هشدار را داد که ادامه این روند به ریزش بیشتر مخاطبان و روی آوردن مخاطبانشان به دیگر رسانه ها از جمله ماهواره خواهد انجامید!

انتهای پیام /