زیان 8 میلیارد دلاری توتال از سقوط قیمت نفت و گاز
شرکت توتال فرانسه پس از کاهش دورنمای قیمت نفت و گاز، ارزش داراییهای خود را که عمدتا پروژه های ماسه نفتی کانادا بودند، هشت میلیارد دلار کاهش داد.
به گزارش ایسنا، کاهش ارزش داراییهای انرژی توتال به دنبال اقدام مشابه سایر شرکتهای بزرگ نفت و گاز شامل رویال داچ شل و BP در هفته های اخیر و در واکنش به کاهش شدید مصرف سوخت به دلیل پاندمی ویروس کرونا صورت می گیرد.
توتال دورنمای کوتاه مدت قیمت نفت را کاهش داد که به کاهش 1.5 میلیارد دلاری ارزش داراییهای کانادایی و کاهش 800 میلیون دلاری تاسیسات گاز طبیعی مایع (LNG) استرالیایی این شرکت منجر شد.
ماسه های نفتی کانادا مستلزم فرآیند استخراج پیچیده و انرژی بری هستند که باعث آلایندگی شدید می شود. ضرر و زیان 17.5 میلیارد دلاری شرکت BP در ماه گذشته هم شامل داراییهایی در کانادا بود.
توتال که اخیرا طرحهایش برای کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانه ای را اعلام کرده بود، در پی کاهش دورنمای بلندمدت قیمت نفت، 5.5 میلیارد دلار از ارزش پروژه های ماسه نفتی فورت هیلز و سورمونت کانادایی خود را کاهش داد.
اقدام مذکور ذخایر نفت و گاز توتال را از 19 سال به 18.5 سال سطح تولید فعلی کاهش می دهد.
توتال همچنین سرمایه گذاری در پروژه های توسعه ظرفیت در ماسه های نفتی کانادایی را متوقف می کند. همچنین این شرکت فرانسوی تصمیم گرفته است از انجمن تولیدکنندگان نفت کانادا خارج شود و اعلام کرده که این انجمن منطبق با مواضع توتال نیست.
بر اساس گزارش رویترز، توتال پیش بینی قیمت نفت برای سالهای آینده را با توجه به افت قیمتها در سال 2020 مورد بازنگری قرار داد و قیمت هر بشکه نفت برنت را 35 دلار در سال 2020، 40 دلار در 2021، 50 دلار در سال 2022 و 60 دلار در سال 2023 پیش بینی کرد.
طبق برآورد توتال، میانگین قیمت هر بشکه نفت برنت در فاصله سال 2020 تا 2050 در 56 دلار و هشت سنت قرار دارد که تقریبا مشابه برآورد شرکت BP است. با این حال توتال بر این باور است که کاهش سرمایه گذاریها در بخش نفت از سال 2015 به ظرفیت ناکافی تولید جهانی تا سال 2025 منجر شده و باعث بهبود قیمتها می شود. توتال انتظار دارد پس از سال 2030 با توجه به پیشرفتهای فناوری به خصوص در حوزه حمل و نقل، تقاضا برای نفت به پیک خود می رسد و قیمت نفت برنت در محدوده 50 دلار در هر بشکه خواهد بود.
انتهای پیام