چهارشنبه 3 بهمن 1403

ساخت 31 نیروگاه چطور در 2 سال عمق ناترازی برق را کم کرد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ساخت 31 نیروگاه چطور در 2 سال عمق ناترازی برق را کم کرد

هنوز قطعی پیاپی برق در سال 1400 همزمان با گرمای شدید هوا در بخش های خانگی و صنعتی از یاد مردم نرفته است. زمانی که حتی برق بزرگترین واحدهای فولادسازی کشور نیز برای بازه‌های زمانی به طور کامل و بدون برنامه اعلام شده قطع می‌شد تا وضعیت شبکه پایدار باقی بماند.

بر اساس اطلاعات موجود، خاموشی ها در سال 1400 در 5 مقطع زمانی یعنی انتهای اردیبهشت ماه سال 1400، اواسط خرداد، مرداد و در نهایت شهریورماه سال 1400 به اندازه‌ای شد که حتی شاهد قطعی برق بخش خانگی به صورت 4 الی 10 ساعت در روز بودیم. با این وجود همه مردم انتظار داشتند، سال 1402 نیز مانند سال گذشته شاهد قطعی های پی در پی و طولانی مدت باشیم اما این اتفاق رقم نخورد، به نحویکه در سال 1401 هیچ گونه قطعی در بخش خانگی نداشتیم و تامین برق صنایع نیز منتهی به رکوردهای قابل توجه تولید برای این بخش شد. بر این مبنا طی سال‌های اخیر برنامه‌های متنوعی برای جلوگیری از خاموشی‌ها در دستور گار قرار گرفته که علت تامین برق در سال‌های اخیر را باید در آن جست‌وجو کرد.

* رکورد ساخت نیروگاه در سال اول دولت سیزدهم شکست

به استناد آمار موجود در آمارنامه تفضیلی صنعت برق ایران، رکورد بیشترین ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاه‌های کشور در طول یک سال تا پیش از سال 1400 در سال 1389 با اضافه شدن 4935 مگاوات به شبکه برق اختصاص دارد. این در حالی است که کمترین ظرفیت اسمی نصب شده در طول ده سال اخیر نیز با اضافه شدن 943 مگاوات در سال 94 ثبت شده است.

بر این اساس به طور میانگین طی 4 سال دولت دوازدهم، به طور میانگین تنها 2007 مگاوات به ظرفیت شبکه برق کشور اضافه شده است. دولت مردمی موفق به شکستن رکورد ساخت نیروگاه و تولید برق شد. از شهریور 1400 تا تیر 1402، 31 نیروگاه جدید در مدار تولید قرار گرفت که 5196 مگاوات تولید برق دارد.

* 31 نیروگاه تاکنون ساخته شده است

در این راستا واحدهای تولید برق واحد 2 سیکل ترکیبی هنگام، واحد 3 سیکل ترکیبی جهرم، واحد 1 سیکل ترکیبی هریس MW، واحد 3 سیکل ترکیبی ایران LNG، واحد 2 سیکل ترکیبی ارومیه کوچک میانرود، واحد 1 سیکل ترکیبی چابهار، واحد 1 سیکل ترکیبی پتروشیمی پارس جنوبی، واحد 1 سیکل ترکیبی قشم پاسارگاد، واحد 4 سیکل ترکیبی ایران LNG، واحد 2 سیکل ترکیبی آریان، واحد 1 سیکل ترکیبی آریان، واحد 5 سیکل ترکیبی ایران LNG، واحد 1 سیکل ترکیبی مهتاب کویر، واحد 1 سیکل ترکیبی غرب کارون، واحد 2 سیکل ترکیبی مهتاب کویر، واحد 3 سیکل ترکیبی شهید باکری، واحد 1 کوچک زاهدان، واحد 2 سیکل ترکیبی عسلویه، واحد 2 کوچک زاهدانMW، واحد 2سیکل ترکیبی فردوسی، واحد 1 سیکل ترکیبی فولاد بوتیا، واحد 1 الی 4 کوچک صبا دهلران، واحد 1 سیکل ترکیبی خرم آباد، واحد 1 سیکل ترکیبی تربت حیدریه، واحد 3 کوچک زاهدان، واحد 1 سیکل ترکیبی دوکوهه، واحد 2 سیکل ترکیبی سبلان، واحد 3 سیکل ترکیبی ارومیهف واحد 1سیکل ترکیبی پتروشیمی و واحد 4 سیکل ترکیبی شهید باکری از جمله واحدهای نیروگاهی است که تاکنون به مدار تولید برق آمده‌اند.

این یک رکورد بی‌سابقه در تاریخ صنعت برق به شمار می رود. البته این بخش تنها حوزه افزایش ظرفیت نیروگاهی نبوده و افزایش ظرفیت از مسیر ارتقای واحدهای موجود با روش‌های دانش‌پایه و رفع افت تولید واحدهای نیروگاهی سبب شده تا از شهریور سال 1400 تاکنون زمینه افزایش ظرفیت نیروگاهی به میزان 7 هزار و 100 مگاوات فراهم شود.

این ارتقای ظرفیت در بازه زمانی باقی‌مانده تا شروع اوج بار فصل زمستان یک اقدام بی‌سابقه در صنعت برق تلقی می‌شود و رکوردی جهانی در این حوزه به حساب می‌آید. به نحوی‌که زمان ساخت یکی از واحدهای نیروگاهی در استان سمنان به رکورد ساخت سریع‌ترین نیروگاه در دنیا حمله کرده و تا پایان تابستان به مدار تولید برق می‌آید.

یادداشت از علی رادمحر، کارشناس اقتصادی انرژی

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

مصرف برق

کارشناس اقتصادی انرژی علی رادمحر نیروگاه سازی 31 نیروگاه این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
ساخت 31 نیروگاه چطور در 2 سال عمق ناترازی برق را کم کرد 2