یک‌شنبه 30 دی 1403

ساروی‌ها رتبه نخست درخواست فرزندخواندگی را در مازندران دارند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ساروی‌ها رتبه نخست درخواست فرزندخواندگی را در مازندران دارند

ساری - ایرنا - بر اساس تازه‌ترین گزارش بهزیستی مازندران، هم اکنون 654 زوج در این استان برای پذیرش فرزندخوانده در سامانه ویژه این کار ثبت‌نام کرده‌اند که ساروی‌ها با 137 درخواست رتبه نخست را دارند.

به گزارش ایرنا، فرزندخواندگی یا پذیرش سرپرستی فرزندان بی‌سرپرست یا بدسرپرست همواره یکی از تاکیدات نهادهای اجتماعی مسئول به خانواده‌های دارای شرایط مناسب برای قبول سرپرستی این دسته از کودکان بوده و است. پذیرش سرپرستی این دسته از کودکان علاوه بر نتایج و دستاوردهای معنوی، باعث کاهش آسیب های بالقوه اجتماعی می شود چرا که کارشناسان و مشاوران همواره این کودکان را به خاطر شرایط و بستر نامناسب مستعد درگیر شدن با آسیب ها مختلف می دانند.

ابعاد مثبت فرزندخواندگی در حالی مورد تاکید است که امروزه درخواست فرزندخواندگی حتی در میان آن دسته از زوج های جوان مازندرانی مشاهده می شود که خودشان برای فرزندآوری مشکلی ندارند.

آخرین آمار که مربوط به سال 98 است نشان می دهد که میانگین فرزندآوری خانواده در کشور 1.8 و در مازندران 1.4 است. البته بر اساس آخرین تحقیقات باید در تمام کشور نرخ تولد بیش از 2 باشد که بتوان نسل جوان را جایگزین نسل پیر کرده تا حداقل توازن و تعادل جمعیتی در کشور حفظ شود.

همچنین بررسی ها نشان می دهد که مازندران در جمع پنج استان برتر متقاضی فرزندخواندگی کشور قرار دارد و سالانه نیز این رتبه در حال ارتقا است.

سال گذشته در استان مازندران 700 زوج در نوبت دریافت فرزندخواندگی قرار داشتند که فقط 56 فرزند به زوج‌های متقاضی تحویل شد. البته با وجود 195 کودک بد سرپرست و فاقد سرپرست موثر، بهزیستی نتوانست این فرزندان را به زوج های متقاضی فرزندخواندگی بدهد.

اکنون نیز تازه‌ترین گزارش بهزیستی مازندران که به مناسبت روز جهانی فرزندخواندگی منتشر شد، نشان می دهد که در حال حاضر 654 زوج مازندرانی در انتظار دریافت فرزندخوانده هستند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی مازندران مدیرکل بهزیستی مازندران رویکرد سازمان بهزیستی در خصوص واگذاری کودکان را خانواده محور دانست و گفت: سازمان بهزیستی کشور جهت شفافیت و سهولت فرایند فرزند خواندگی، اقدام به راه اندازی سامانه ملی فرزندخواندگی نمود که با اجرایی شدن این سامانه فرایند ثبت درخواست، رسیدگی، ارجاع، معرفی کودک و پیگیری های متقاضیان به شکل الکترونیکی انجام می شود.

دکتر فرزاد گوهردهی افزود: بر همین اساس همه افراد متقاضی سرپرستی چه در داخل کشور و چه در خارج می توانند از طریق این سامانه کلیه فرآیندها را از مرحله ثبت نام تا پایان به صورت الکترونیکی دنبال کنند.

وی با بیان اینکه در استان مازندران از اواخر سال گذشته کلیه پرونده های فرزند خواندگی در این سامانه به تعداد 654 مورد در سامانه ملی فرزند خواندگی ثبت شده است، گفت: خانواده ها بعد از انجام اقدامات اولیه توسط مددکار در صورت مورد تایید بودن به کمیته استانی معرفی و در صورت تایید نهایی توسط کمیته، فرزندان به خانواده ها واگذار می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی مازندران افزود: بیشترین متقاضی مربوط به شهرستان ساری با 137 مورد و کمترین مربوط به جویبار با چهار مورد می باشد و همچنین 13 مورد از متقاضیان خانم های بدون خانواده یا مجرد هستند و 572 مورد خانواده های بدون فرزند و 69 مورد نیز خانواده های دارای فرزند می باشند

وی با بیان اینکه سازمان بهزیستی طبق نص صریح قانون اساسی متولی رسیدگی به امور کودکان بی سرپرست و فاقد سرپرست موثر و با صلاحیت می باشد، گفت: فراهم نمودن زمینه تسهیلات لازم برای نگهداری افراد که نیاز به سر پرستی و یا نگهداری دارند و همچنین زمینه بازتوانی و خود اتکایی آنان و یا زمینه فرزند پذیری آنان در خانواده های فرزند پذیر بر عهده سازمان بهزیستی است.

گوهردهی اظهار داشت: کودکانی که به علت فوت یا شناخته نشدن یا عدم صلاحیت اخلاقی پدر، مادر، جد پدری و وصی منصوب از سوی ولی قهری، توسط مرجع قضایی به سیستم مراقبتی بهزیستی معرفی می شوند و پذیرش این کودکان از مجموعه اقداماتی است که با هدف صیانت از حقوق کودک بی سرپرست و بد سرپرست معرفی شده است از سوی مراجع قضایی به سازمان بهزیستی جهت تعیین مراقبت، ارزیابی نیازها و چگونگی ارائه خدمات صورت می گیرد.

طبق گزارش اداره کل بهزیستی مازندران در ابتدای امسال 14 کودک به فرزند خواندگی و 2کودک به امین موقت سپرده شدند و در دو سال گذشته دو کودک معلول و یک کودک بیمار نیز به خانواده های فرزندپذیر واگذار شدند.

در طرف دیگر حدود 200 کودک بد سرپرست و فاقد سرپرست در مراکز شبانه روزی بهزیستی و 350 کودک نیز توسط خانواده سببی و نسبی با حمایت مالی و معنوی بهزیستی نگهداری می شوند.

*س_برچسب‌ها_س*