یک‌شنبه 30 دی 1403

سازمان تامین اجتماعی با متخلفان شستا برخورد کند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
سازمان تامین اجتماعی با متخلفان شستا برخورد کند

علی خضریان، رئیس هیأت تحقیق و تفحص از شستا در مجلس یازدهم در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به گزارش‌های منتشر شده در خصوص خرید بخشی سهام گروه اقتصادی مفید از سوی شستا، اظهار داشت: در ابتدای گزارش تحقیق و تفحص از شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی، یک آسیب شناسی درباره علل به وجود آمدن وضعیت امروز شستا ارائه کردیم و تأکید شده بود تحمیل اجرای پروژه‌های غیرکارشناسی، سیاسی و دستوری و نداشتن ثبات، اهداف و راهبردهای بلندمدت شرکت‌ها در جنبه‌های متعدد از جمله دلایل عدم موفقیت شستا به عنوان بنگاه سود ساز و آینده ساز بازنشستگان است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس دوازدهم ادامه داد: نکته دیگری که در این گزارش به آن اشاره شد، مدیران نالایق و دخالت‌ها و انتصابات سیاسی بود و برای برون‌رفت از وضع موجود نیز راهکارهایی از قبیل ضرورت تغییر مسیر شستا از بنگاه‌داری به سهامداری، سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های پربازده و سود ساز و شفاف‌سازی فرآیندها و اطلاعات را عنوان کردیم.

عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی تصریح کرد: متأسفانه در روزهای اخیر گزارش‌هایی مبنی بر خرید بخشی از سهام گروه اقتصادی مفید از سوی شستا با وجود منع از سوی سازمان تأمین اجتماعی به عنوان نهاد بالادستی منتشر شد که از جهات مختلفی می‌بایست از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی صیانت از اموال بازنشستگان مورد توجه قرار گیرد که آقای میدری به درستی دستور تعلیق این اقدام را صادر کرد که جای تقدیر دارد.

 نگاه سیاسی باعث آسیب شستا شد

خضریان ادامه داد: در طول ادوار گذشته نگاه سیاسی به جای تخصصی در مجموعه شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی وجود داشته که منجر به زیان به این مجموعه اقتصادی شده و عموماً با مقصرین اصلی آن برخورد نشده است؛ این روند باعث شده بازدارندگی لازم در مقابل تصمیم‌گیری‌های غیرتخصصی برای دولتمردان به وجود نیاید و برخی تصمیمات و انتصابات سیاسی اتخاذ شده که حتی منجر به کاهش سرمایه اجتماعی دولت می‌شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه علی رغم قانون برنامه هفتم مبنی بر خروج از سهام مدیریتی شرکت‌های تابعه صندوق‌های بازنشستگی، شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی بدون اخذ موافقت‌های لازم همچون ارکان تصمیم‌گیر سازمان تأمین اجتماعی و هیئت امنای صندوق‌های بازنشستگی اقدام به خرید سهام شرکت - پروژه‌هایی با ارزش سرمایه‌گذاری سه برابر ارزش فعلی شستا کرده که زمان به نتیجه رسیدن این پروژه‌ها مشخص نیست و از سوی دیگر ریسک بالایی برای بازنشستگان دارد.

رئیس هیأت تحقیق و تفحص از شستا در مجلس یازدهم تصریح کرد: سرپرست شستا که در سال 1401 مسئولیت مدیر عاملی هلدینگ بالادست گروه اقتصاد مفید را برعهده داشته، مذاکرات ناموفقی با یکی از بانک‌ها جهت واگذاری سهام پتروپالایش مروارید مکران داشته و این سؤال را به ذهن متبادر می‌کند این پروژه چه ریسک‌هایی داشته که منجر به انجام معامله نشده است. اما با تغییر موقعیت جدید خدمتی، اقدام به خرید این سهام برای بازنشستگان می‌کند.

خضریان در پایان اقدام سرپرست شستا در انجام معامله با سهام شرکت‌هایی از محل قبلی خدمت خود در کمتر از چهار ماه را مغایر با آیین نامه مدیریت تعارض منافع مصوب هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی دانست و تأکید کرد: از سازمان تأمین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتظار می‌رود تنها به تعلیق این اقدام بسنده نکرده و با متخلفین برخورد مناسب و قانونی صورت پذیرد و درس عبرتی باشد تا دیگر فردی به خود جرأت ندهد که اموال بازنشستگان را با خطر روبرو سازد. فلذا می‌بایست با مسببین این اقدام غیرقانونی برخورد قاطع کنند.