سازمان غذا و دارو
سازمان غذا و دارو
روزنامه دولت مدعی شد در کنار مصرف و تجویز بی رویه آنتی بیوتیکها و کاهش تولید شربتهای آنتی بیوتیک از سوی شرکتهای دولتی اما گزارش سازمان بازرسی حاکی از آن است که تولیدکننده باوجود داشتن مواد اولیه در انبارها، اما از تولید امتناع کرده است.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: واردات دارو در کنار تولید داخل به منظور تأمین نیاز بازار انجام میشود و به محض اینکه تولید داخل کفاف نیاز را بدهد، واردات متوقف میشود.
روزنامه ایران نوشت: التهاب در بازار داروهای آنتی بیوتیک در شرایطی رخ داده که بررسی اظهارات مسئولان و دستگاههای نظارتی نشان میدهد؛ عوامل مختلفی در موضوع کمبود دارو دخیل هستند؛ به طور مثال عواملی نظیر احتکار دارو و کاهش خط تولید.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به زودی خط تولید سرم در یکی از شرکتهای داروسازی در کشور با ظرفیت حداقل 3 میلیون عدد سرم در ماه، طی یک الی 2 ماه آینده راهاندازی میشود.
خبرآنلاین نوشت: یک مخاطب گفت: «بنده داروساز هستم، نزدیک 30 سال سابقه کار دارم، در هیچ مقطعی وضع دارو اینقدر بد نبوده. واقعا خجالت آور است که 44 سال بعد از پیروزی انقلاب وضع ما در مورد دارو اینچنین باشد. کمبود دارو امروز از داروهای شیمی درمانی و ام اس و تخصصی رسیده به آنتی بیوتیک و شربت استامینوفن و بروفن و سرمهای تزریقی و آمپولهای پرمصرف عمومی.»
یک مخاطب گفت: «بنده داروساز هستم، نزدیک 30 سال سابقه کار دارم، در هیچ مقطعی وضع دارو اینقدر بد نبوده. واقعا خجالت آور است که 44 سال بعد از پیروزی انقلاب وضع ما در مورد دارو اینچنین باشد. کمبود دارو امروز از داروهای شیمی درمانی و ام اس و تخصصی رسیده به آنتی بیوتیک و شربت استامینوفن و بروفن و سرمهای تزریقی و آمپولهای پرمصرف عمومی.»
یک شرکت دانشبنیان، محصولی با عنوان "شربت کوایران امین" تولید کرده است که از عصاره و ماده خالصه یک فلانوئید گیاهی برداشت شده است و برای سرماخوردگیهایی که عامل ویروس دارند بسیار مؤثر است. این محصول مجوز سازمان غذا و دارو و سیب سلامت را دارد.
سازمان غذا و دارو در ماههای گذشته شاهد تغییرات مدیریتی متعددی بوده است؛ تغییراتی که میتوان ریشه آن را در نبود برنامه لازم برای تولید و نظارت بر تولید داروها، بروز کمبودهای دارویی و بیتوجهی به زیرساختهای اجرای طرح دارویار دانست.
بهادری جهرمی گفت: من به عنوان سخنگوی دولت بخاطر کمبود دارو در این ایام اخیر در بیمارستانهای کشور عذر خواهی می کنم.
نماینده مجلس یازدهم گفت: کمبود دارو با توجه به اینکه تمام این داروها تولید داخل است، چرا باید در کشور اتفاق بیفتد؟ قطعا افرادی در پشت پرده این ماجرا به دنبال کسب سودهای کلان هستند.
بسته به شرایط و نیاز کشور، حدودا یک تا دو میلیون عدد هم واردات ماهیانه انجام میشود. به این ترتیب به دنبال اقدامات انجام شده، مشکل کمبود سرم رفع شده است و البته تا زمانی که سرم در بازار دارویی به وفور نرسد، واردات را ادامه میدهیم.
حجتالاسلام و المسلمین محمد جواد نیک بین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره «علت بروز بحران دارویی در کشور»، گفت: افزایش قیمت دارو بر خلاف قانون است؛ زیرا قانون اجازه نمیدهد که در این شرایط اقتصادی که مردم با آن مواجه هستند باز هم افزایش قیمت داشته باشیم.
نیک بین در تشریح پشت پرده بحران دارویی در کشور، گفت: این دستهای پشت پرده درصدد هستند که عرضه دارو را در بازار کم کنند تا بتوانند به این وسیله باعث افزایش قیمت آن شوند.