روش جدید درمان تومورهای مغزی
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مرضیه ابراهیمی مدیر اداره فناوری و راهبردی پژوهش پژوهشگاه رویان و عضو هیئت علمی این پژوهشگاه درخصوص کاربرد سلول های کشنده طبیعی در درمان تومورهای مغزی گفت: سابقه این پژوهش که به یکی دو سال قبل برمی گردد همچنان هم ادامه دارد به این مفهوم که امکانی برای درمان مبتلایان به سرطان به ویژه تومورهای مغزی پیشرفته وجود دارد یا خیر.
وی افزود: این پژوهش درمورد افرادی انجام شد که جراحی کردند اما تومور آن ها درمان نشده و یا درمان های بعدی روی آن ها پاسخ نداده است و حتی بیماران مبتلا به تومورهای مغزی که امکان جراحی و برداشت تومور آن ها وجود ندارد نیز در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند.
مدیر اداره فناوری و راهبردی پژوهش پژوهشگاه رویان اظهارکرد: ما از سلول های کشنده طبیعی استفاده کردیم به این مفهوم که سلول ایمن از فرد سالم گرفته می شود و پس از فعال و تحریک شدن در داخل آزمایشگاه نهایتاً به بیمار برگردانده می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: این آزمایش روی 10 کودک در سنین 3 تا 13 ساله انجام شد و نتیجه آن نشان داد علاوه بر اینکه این سلول ها ایمن و بدون عارضه هستند باعث شده که تومورهای مغزی در چند کودک بیمار نیز رشد پیدا نکنند و حجم و اندازه تومور در برخی کودکان کم شود.
ابراهیمی گفت: ما برای اینکه به درمان رایج برسیم نیازمند اخذ مجوزها از سازمان غذا و دارو هستیم اما قبل از آن حتماً باید اثربخشی این سلول ها را در کارآزمایی های بالینی استاندارد اجرا کنیم که در حال حاضر هم در حال اجرای این کارآزمایی های بالینی هستیم.
وی اظهارکرد: امیدواریم که فاز دوم (اثربخشی درمان) را تا سال آینده به اتمام برسانیم و البته همزمان از سازمان غذا و دارو نیز مجوزها را پیگیری می کنیم اما با توجه به اینکه این درمان در دنیا در حال اجراست اگر پزشکانی در این حوزه مهارت و یا سابقه کار داشته باشند و بیماری هم درخواست کند ممکن است کار را انجام دهیم اما به هر حال گرفتن مجوز در اولویت نخست ماست.
ابراهیمی با اشاره به اینکه این درمان هم اکنون در کشورهای آلمان، چین، آمریکا و ژاپن انجام می شود و خیلی از بیماران ما برای درمان به ژاپن می رفتند گفت: هزینه درمان و هزینه اقامت در کشور خارجی متأسفانه برای بیماران بسیار سنگین است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان اظهارکرد: ما در این مسیر با محدودیت های بسیار زیاد پیش رفتیم اما امیدواریم در سال تولید دانش بنیان موانع برداشته شود و بیماران راحت تر بتوانند از این امکانات و خدمات پزشکی و درمانی استفاده کنند.
پایان پیام /