سازمان فضایی ایران
سازمان فضایی ایران
یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با مطرح کردن ادعاهایی علیه نوع کاربری ماهواره خیام به خبرگزاری آناتولی گفت که آمریکا از پرتاب «یک ماهواره با قابلیتهای چشمگیر جاسوسی به نیابت از ایران» مطلع است.
پرتاب ماهواره خیام توسط ماهوارهبر سایوز از پایگاه فضایی بایکونور واکنش مقامهای ایالات متحده آمریکا را نیز به همراه داشت.
سفارت روسیه در تهران: ماهواره «خیام» توسط شرکت های روسی به سفارش طرف ایرانی ساخته شده بود.
ماهواره خیام روز گذشته توسط موشک روسی «سایوز» در مدار زمین قرار گرفت. این ماهواره که مالکیت آن متعلق به ایران است روز گذشته ساعت 10:20 از پایگاه پرتاب فضایی «بایکونور» در قزاقستان راهی فضا شد. طبق اعلام سازمان فضایی، ماهواره «خیام» در مدار 500کیلومتری آرام گرفت و اولین داده تلهمتری آن روزگذشته حدود سه ساعت بعد از پرتاب از ایستگاه فضایی ماهدشت دریافت شد.
سازمان فضایی ایران با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «ماهواره خیام که صبح امروز (18 مردادماه 1401) توسط ماهوارهبر سایوز از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد، با موفقیت در مدار قرار گرفت.
هر روز اخبار فراوانی در رسانه ها منتشر می شود که دنبال کردن آنها حتی برای آنان که اهل مطالعه اخبار هستند کار را دشوار میکند. بسته خبری - تحلیلی الف با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیل های صورت گرفته در این زمینه مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
ماهواره ایرانی خیام طبق برنامه کاری تعیین شده، هر 24 ساعت 4 گذر از فراز ایران خواهد داشت که در این گذرها ارسال فرمان به ماهواره و دریافت داده تلهمتری ماهواره انجام خواهد شد.
ماهواره ایرانی «خیام» در یک همکاری مشترک با کشور روسیه، از ایستگاه فضایی بایکونور قزاقستان توسط ماهوارهبر سایوز به فضا پرتاب شد که بر اساس آخرین گزارشها نخستین داده تله متری این ماهواره در ایستگاههای زمینی در پایگاههای فضایی سازمان فضایی ایران دریافت شده است.
پرتاب موفقیت آمیز ماهواره بومی «خیام» و پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در این زمینه مورد توجه رسانه های عربی منطقه و بین الملل قرار گرفت.
درحالیکه همواره رسانههای غربی دستاوردهای فضایی و ماهوارهای جمهوری اسلامی را در مرکز توجه قرار میدهند، این بار نیز بلافاصله پس از پرتاب موفقیتآمیز ماهواره 600 کیلویی کاملا بومی ایران به این دستاورد جمهوری اسلامی ایران واکنش نشان دادند که نشان از اهمیت این موضوع برای رسانه های غربی است.
آذری جهرمی وزیر سابق ارتباطاتدر کانال تلگرامی خود آورد: روزی انوری از بازار بلخ می گذشت، هنگامه ای دید، پیش رفت و سری در میان کرد، مردی دید که قصاید انوری به نام خود می خواند و مردم او را تحسین می کردند.
توییتر سفارت روسیه در ایران در توییتی در خصوص پرتاب ماهواره ایرانی خیام به فضا، از تاکید هیاتهای ایرانی و روس بر اهمیت همکاری در صنعت فضایی خبر داد.