سازمان محیط زیست با ایجاد پایگاه اطفاء حریق غرب کشور در کرمانشاه موافقت کرد
کرمانشاه - ایرنا - سازمان حفاظت محیط زیست پس از بروز آتشسوزیهای گسترده و مستمر در جنگلهای زاگرس از جمله در منطقه حفاظت شده «بوزین و مرخیل» در پاوه و به دنبال درخواستهای نمایندگان مردم، مسوولان استانی و همچنین فعالان محیط زیست با ایجاد پایگاه اطفاء حریق غرب کشور به مرکزیت کرمانشاه موافقت کرد.
خبر موافقت راه اندازی این پایگاه را روز یکشنبه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد و گفت: در جریان سفر «کیومرث کلانتری» معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در روز جمعه به کرمانشاه و حضور در منزل بازماندگان سه تن از جانباختگان آتش سوزی منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل موضوع نیاز به پایگاه اطفای حریق در استان مطرح شد.
وی اظهار داشت که در این سفر آقای کلانتری موافقت خود را با ایجاد مرکز اطفای حریق برای استان های ایلام، کردستان و کرمانشاه به مرکزیت کرمانشاه اعلام کرد و از ما خواست پیشنهادات و نیازها برای ایجاد این پایگاه را در اختیار مرکز قرار دهیم.
وی اضافه کرد: برای ایجاد این پایگاه به ساختمانی با مساحت 120 متر دارای بخش های اداری و استراحتگاه و همچنین زمینی برای فرود بالگرد و پارکینگ خودرو نیاز است.
وی گفت: پیشنهاد اول ما برای ایجاد این پایگاه در منطقه حفاظت شده بیستون به دلیل نزدیکی به استان های کردستان و ایلام است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه گفت: برای ایجاد ساختمان نیاز به یک میلیارد و 500 میلیون تومان و برای تجهیزات و امکانات نیز به 500 میلیون تومان در مرحله اول نیاز داریم که سازمان محیط زیست کشور با اختصاص این میزان اعتبار موافقت کرده است.
یاوری در مورد خریداری بالگرد نیز افزود: در مرحله اول ما به دنبال ایجاد پایگاه و ساخت ساختمان و تجهیز آن به تجهیزات و امکانات اولیه هستیم و در گام های بعدی دیگر نیازها را با کمک مسوولان ملی و استانی تامین خواهیم کرد.
وی خواستار همکاری مسوولان ملی و استانی و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای راه اندازی سریع این پایگاه و همچنین اختصاص اعتبارات، امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای آن شد.
«آرش لهونی» نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی نیز هفته گذشته در تماس های جداگانه با روسای سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی کشور خواستار ایجاد پایگاه اطفای حریق در منطقه اورامانات شده بود.
استان کرمانشاه 2 میلیون و 499 هزار هکتار مساحت دارد که 70 درصد آن را عرصههای منابع طبیعی با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
این استان دارای سه منطقه حفاظت شده شامل منطقه حفاظت شده بیستون که 54 هزار هکتار است، بوزین و مرخیل در پاوه 23 هزار هکتار و قلاجه هم حدود 43 هزار هکتار است.
یک پناهگاه حیات وحش بیستون نیز در منطقه ورمنجه در جاده سنندج وجود دارد و در مجموع استان کرمانشاه دارای چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع به مساحت 161 هزار هکتار است.
منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل در شهرستان پاوه هشت روز در آتش سوخت و براساس برآوردهای اولیه حدود هزار و 400 هکتار از جنگل ها و مراتع آن طعمه حریق شد که پس از تلاش های فراوان پنجشنبه هفته قبل آتش آن مهار شد.
*س_برچسبها_س*