سازمان نظام پرستاری هشدار داد: چالش جدی در برگزاری سالم انتخابات این سازمان به واسطه اقدامات غیرقانونی وزارت بهداشت
در آستانه برگزاری ششمین دوره انتخابات هیأتمدیرههای نظام پرستاری و شورایعالی نظام پرستاری، بیانیهای از سوی این سازمان درباره دخالت غیرقانونی وزارت بهداشت در انتخابات سازمان نظام پرستاری، منتشر شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در آستانه برگزاری ششمین دوره انتخابات هیئت مدیرههای نظام پرستاری و شورایعالی نظام پرستاری، بیانیهای درباره دخالت غیرقانونی وزارت بهداشت در انتخابات سازمان نظام پرستاری، از سوی این سازمان منتشر شد.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
ضمن سلام و درود بر جامعه فرهیخته پرستاری و تبریک اعیاد قربان و غدیر، لازم است در جهت روشنگری نکاتی را در خصوص عملکرد وزارت بهداشت در آستانه برگزاری ششمین دوره انتخابات هیئت مدیرههای نظام پرستاری و شورایعالی نظام پرستاری کشور بیان کنیم.
متأسفانه در این دوره شاهد اتفاقات عجیب، باور نکردنی و کاملاً غیرقانونی توسط مجری و ناظر انتخابات نظام پرستاری، یعنی وزارت بهداشت هستیم!
آنچه در هفتهها و ماههای گذشته توسط وزارت بهداشت در خصوص روند اجرای ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری صورت گرفته، یک بدعت غیرقانونیِ آشکار است که باعث میشود فرآیند صحیح انتخابات جامعه پرستاری با چالش جدی مواجه شود و موجبات نگرانی گروههای مختلف پرستاری و فعالین صنفی را ایجاد کرده است.
اصل قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اجرا نشده است / کمبود بیش از 100 هزار پرستار در کشور شائبه ایجاد تیم انتخاباتی توسط مدیران وزارت بهداشت که این روزها بسیار مطرح شده است و خبرهایی مبنی بر حمایت از این تیم و برگزاری جلسات انتخاباتی در وزارتخانه و هزینههای وزارتخانه در این راه و دخالت کارکنان وزارتخانه در ساعات اداری و استفاده از امکانات وزارتخانه برای تماس با رؤسای هیأت مدیرههای نظام پرستاری و دادن وعده، تطمیع و تهدید آنان، همگی برخلاف قانون بوده و شأن وزارتخانه را به عنوان مجری بیطرف و ناظر بر سلامت انتخابات، کاملاً خدشهدار کرده و اعتماد و اطمینان از برگزاری سالم انتخابات را با چالش جدی مواجه و نگرانیهای جدی را در ذهن پرستاران برای آینده حرفه ایجاد کرده است.در زمانی که نظام سلامت کشور با چالشهای جدی در حوزه دارو مواجه است و در زمانی که با عدم استخدام نیروهای پرستاری و سایر کارکنان درمانی و همچنین عدم توجه به مشکلات معیشتی، نارضایتیهای زیادی را برای کارکنان وزارتخانه و نظام سلامت کشور ایجاد کرده است؛ شاهد رفتار و عملکردی فراقانونی از وزارتخانه هستیم و در چنین شرایطی و بدون توجه به این مشکلات، وزارت بهداشت همت خود را برای مداخله و مهندسی انتخابات نظام پرستاری معطوف نموده و تلاش دارد سازمان صنفی و حرفهای و مردمی را در سیطره خود در بیاورد.
در این شرایط بسیاری بر این اعتقاد هستند که تأخیر در برگزاری انتخابات نظام پرستاری، تعلل در اجرای صحیح قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری یک نوع گروکشی وزارت بهداشت برای تعیین نتیجه ششمین دوره انتخابات نظام پرستاری کشور است.
سازمان نظام پرستاری به عنوان نماینده قانونی پرستاران و در جهت صیانت از حقوق حقه جامعه پرستاری و عمل به وظایف ذاتی خود و در جهت مبارزه با این رویه خطرناک و بدعتآور، لازم میداند با این ساختارشکنی غیرقانونی توسط وزارت بهداشت برخورد قانونی کند و به همین دلایل شکایت خود را بابت این قانونشکنیها به مراجع ذیصلاح در هر سه قوه اعلام کرده و خواهد کرد و از مراجع مسئول خواستار نظارت بر حُسن اجرای برگزاری فرآیند انتخابات به صورت کاملا سالم و همچنین برخورد با متخلفین در هر ردهای است. مستندات و ادله کافی در این زمینه موجود است و در صورت لزوم برای مراجع ذیصلاح ارسال خواهد شد.
به گزارش تسنیم، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در پی ادعاهای مطرح شده از سوی سازمان نظام پرستاری درباره ششمین دوره انتخابات هیأتمدیرههای نظام پرستاری و شورای عالی نظام پرستاری، بیانیهای منتشر کرد.
متن آن به شرح زیر است:
سیاست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رعایت کمال بیطرفی و قانونمداری در انتخابات های صنفی مرتبط با نظام سلامت است و اهتمام این وزارتخانه بر آن است که مراقبت شود تا در برگزاری انتخابات هایی از این دست رفتار شائبه انگیزی صورت نگیرد.
آنچه برای وزارت بهداشت اصل است، آن است که همه انتخاباتهای مرتبط، با سلامت و رقابت برگزار شود و قطعا و یقینا این وزارتخانه به عنوان ناظر انتخابات، دخالتی در امور مربوط به نامزدها و حمایت یا ایجاد محدودیت برای آنها نخواهد داشت.
در عین حال از ذینفعان نظامهای صنفی انتظار میرود ضمن التزام به مقررات و آداب رقابت صنفی و حرفهای، چنانچه تخلفی از فرد یا گروهی در فرایند مذکور مشاهده کردند، مراتب را با ارائه اسناد و مدارک به کمیته بازرسی انتخابات ارسال کنند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
بدیهی است جز راهکارهای عقلانی و قانونمدارانه فوق، بیانیه نویسی با رویکرد کلی، شعار گونه و تؤام با اتهام و افترا به نهادهای رسمی ناظر و دستگاههای اجرایی در هر انتخاباتی با فرهنگ رقابت و مشارکت ناسازگار بوده و یادآور رفتار کسانی است که پیش از انتخابات خود را بازنده و ناگزیر از برهم زدن میز رقابت میبینند.
ناگفته پیداست که در جریان انتخابات نظامهای صنفی حوزه سلامت نیز همچون هر انتخابات دیگر، افترا به هر شخص حقیقی و حقوقی از جمله ناظر انتخابات، نقض مقررات موضوعه و واجد ضمانت اجرای قانونی خواهد بود.