سه‌شنبه 6 آذر 1403

ساز و کار افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی فراهم شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ساز و کار افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی فراهم شود

خرم آباد - ایرنا - نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: عسل جز مزیت های کشور و لرستان است اما باید 2 سازو کار داخلی و خارجی برای افزایش ارزش افزوده این محصول و سایر تولیدات کشاورزی ایجاد شود.

به گزارش ایرنا آیت الله احمد مبلغی روز سه شنبه در آیین شکرگزاری عسل در روستای "کفراج" دلفان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، افزود: نباید به نحوی عمل کنیم که کشاورز دچار فرسایش انگیزشی شود بلکه بایستی با تعیین جغرافیای عسل و تجمیع مزیت های نسبی، ساز و کارهای داخلی و خارجی بازار این محصول و سایر تولیدات را تامین کرد.

وی با تاکید بر ایجاد بانک عسل لرستان افزود: راههای مقابله تقلب در عسل، شناسایی و تبیین شود چرا که تقلب در بازار این محصول به تولید کنندگان واقعی ضربه می زند بنابراین صادرات عسل نیازمند یک ساختار بازاریابی و توجه به نیاز مصرف کنندگان است که این موارد با کسب برند " حلال" تاثیر مثبتی بر اقتصاد و افزایش ارزش افزوده خواهد داشت.

فقیه مجتهد ناظر بر امور حلال با اشاره به ضرورت حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان برای تولید و عرضه کالاهای خود گفت: مسوولان نظام باید با تجمیع مزیت های نسبی کالاها، تشکیل بانک اطلاعات، ایجاد زمینه بازاریابی فعال و کمک به صادرات کالاها، در جهت تقویت بیشتر قشر مولد حرکت کنند.

آیت الله مبلغی افزود: ما نباید به گونه ای عمل کنیم که زنبورداران و یا تامین کننده محصولات کشاورزی، دچار فرسایش انگیزه ای شوند و انگیزه خود برای تولید و عرضه کالاها را از دست بدهند.

وی اصالت و عدم آسیب رسانی را 2 شاخصه مهم کالا برای صادرات ذکر کرد و گفت: برای جلوگیری از ارائه کالاهای تقلبی به جای محصولات اصیل و بررسی صحت و سلامت کالاها، نیاز به ساز وکار و ساختار خاص داریم.

آیت الله مبلغی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی با ایجادزیرساخت و بسترهای معطوف به صادرات و بازاریابی، می تواند در جهت تقویت کشاورزان، به ایفای نقش فعال تولیدکنندگان و رفع مشکل آنها برای صادرات کالا کمک کند.

وی با اشاره به ارتباط مرکز حلال با صادرات کالا گفت: مرکز حلال با ایجاد ارزش افزوده بر روی مزیت های نسبی کالاها، می تواند زمینه صدور بهتر محصول تولیدی را فراهم کند.

فقیه مجتهد ناظر بر امور حلال افزود: نهادهای حلال برخی از کشورها خواهان انعقاد تفاهم نامه و توافق هایی برای صادرات کالاها هستند که در صورت نهایی شدن این مهم و کسب رند حلال برای صادرکنندگان می توان این مهم را به صورت جدی تر دنبال کرد.

آیت الله مبلغی خطاب به برگزارکنندگان مراسم گفت: با توجه به آیین شکرگزاری، بخشی از محصول تولیدی یا درآمد خود را با کمک های مومنانه مورد تاکید رهبر معظم انقلاب در قالب هدایایی برای نیازمندان ارسال کنید.

لرستان با تولید حدود 2 هزار و 700 هزار تن، سه درصد عسل کشور را به خود اختصاص داده و در روستای کفراج شهرستان دلفان بیش از 250 زنبوردار به‌طور تخصصی فعالیت دارند.

گفتنی است مراسم شکرگزاری ازطریق نرم افزار (پرک) به صورت مستقیم پخش شد و بیش از 100 هزار بازدیدکننده داشت.

*س_برچسب‌ها_س*