دوشنبه 1 بهمن 1403

ساعتی برای تسکین زخم‌های زمین

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
ساعتی برای تسکین زخم‌های زمین

بشر برای حفاظت از کره زمین به اتحاد نیاز دارد، به یادآوری اینکه یک زمین بیشتر نداریم. برای کمک به این موضوع به اقدامات خلاقانه و عمومی در سراسر جهان نیازمندیم.

تولید گازهای گلخانه ای، گرمایش جهانی، تخریب لایه اوزون، تغییر اقلیم، سیل ها و طوفان های ویرانگر و بحران آب؛ این ها فقط بخشی از نتایج استفاده بی رحمانه بشر از منابع زمین است. منابعی تجدید ناپذیر مثل زغال سنگ و نفت که روزی تمام می شود و بشر مجبور است در یک کره خشک، بی آب و بدون منابع زندگی کند.

البته تا رسیدن به آن شرایط غیر قابل زیست، سال های زیادی فاصله داریم و سال هاست که فعالان محیط زیست سعی در آگاه سازی مردم جهان در خصوص خطرات تهدید کننده کره زمین را دارند و یکی از این اقدامات که 13 سال به شکل مستمر در حال برگزاری است، "ساعت زمین" نام دارد.

در سال 2007، رویداد ساعت زمین با مشارکت بیش از 2 میلیون نفر در شهر سیدنی استرالیا برگزار شد و امروز با گذشت بیش از یک دهه از آغاز این رویداد، 180 شهر در 5 قاره جهان در حال تلاش در این حوزه می باشند.

هدف از برگزاری این رویداد در وهله اول، اختصاص یک ساعت تنفس برای کره زمین است. مشارکت کنندگان با خاموش کردن چراغ ها و وسایل برقی منازل و محل کار خود، از تولید میلیون ها مترمکعب گاز گلخانه ای جلوگیری می کنند.

اما آیا این تنها هدف ساعت زمین است؟ اگر به وبسایت رسمی ساعت زمین مراجعه کنید با پاسخ دیگری روبرو خواهید شد.

متولی این رویداد (صندوق جهانی طبیعت) معتقد است که این اقدام بسیار فراتر از خاموش کردن نمادین چراغ ها می باشد. ما اولین نسلی هستیم که متوجه شده در حال تخریب زمین است و آخرین نسلی خواهیم بود که می توانیم در این مسیر کاری کنیم.

با مشارکت در این رویداد، شما با تاثیر مثبت خود، توجهتان به محیط زیست را به سیاست گذاران نشان نشان می دهید و موجب تسریع در تصویب قوانین حامی محیط زیست می شوید.

از سوی دیگر، ساعتی گپ و گفت در خصوص محیط زیست و خطراتی که محل زندگی ما را تهدید می کند، باعث توجه هر چه بیشتر مردم و جامعه جهانی به این موضوع می گردد و با مشارکت توده مردم، زمین جای بهتری برای زندگی خواهد بود.

کرونا و ساعت زمین

اگر چه این رویداد بر پایه مشارکت فعال مردم بنیان نهاده شده، اما با شیوع ویروس کرونا در جهان، نحوه ی مشارکت در ساعت زمین نیز در سال جاری تحت تاثیر قرار گرفته است.

صندوق جهانی طبیعت در بیانیه ای اعلام کرد: حفظ سلامت همه ی مشارکت کنندگان و پرسنل ما، اولویت اصلی این نهاد است. کشورهای زیادی در جهان با شیوع ویروس جدید کرونا (بیماری کووید 19) دست و پنجه نرم می کنند و ما از این بابت و از دست رفتن جان مردم عمیقا غمگینیم.

این نهاد به همه مشارکت کنندگان توصیه می کند که تا امسال در خانه های خود به مشارکت در ساعت زمین بپردازند و از طریق فضای مجازی آن را پیگیری کنند. قطعا برای شرکت در این رویداد راه های زیادی وجود خواهد داشت.

ساعت زمین در بوشهر

در سال های اخیر، نهادهایی در استان بوشهر نیز به جمع برگزارکنندگان این رویداد پیوسته اند. خاموش کردن المان ها و میادین اصلی شهرهای مختلف استان با حضور اقشار مختلف مردم و مسئولین از اقدامات انجام شده در بندر بوشهر است.

در شهر بوشهر نیز چراغ های اماکنی چون ساختمان شهرداری، مدرسه تاریخی سعادت، میدان قدس، برج کنترل اداره بندر خاموش می شود تا همه ساله شاهد مشارکت هر چه بیشتر شهر اولین ها در این رویداد باشیم.

چطور مشارکت کنیم؟

امروز، شنبه (آخرین شنبه ماه مارس) از ساعت 20:30 تا 21:30 در هر نقطه ای از کره زمین قرار دارید با خاموش کردن حداقل یک لامپ، شما عضوی از این رویداد شده اید.

همچنین می توانید به صورت آنلاین و زنده، برگزاری این رویداد در جای جای کره زمین را پیگیری کنید.

ویروس کرونا با ادراک بیشتر این موضوع همراه بوده که گاه شرکت اجتماعات به ضرر انسان تمام می شود و این با روحیه اتحاد و همدلی و خونگرمی شرقی ها در تضاد است. اما در این برهه از تاریخ نیز مردم ایران زمین نشان دادند که با وجود تمام دوری ها دل هایشان به هم نزدیک است و به نام انسان با انسانیت همراهی می کنند.

یادمان باشد، تا به حال به این حد از همدلی و محافظت از سیاره مان نیاز نداشته ایم. پس هر جا که هستید ساعت زمین را جدی گرفته و به کره دوست داشتنی و سبزمان وقتی برای تنفس بدهیم.

انتهای پیام

ساعتی برای تسکین زخم‌های زمین 2