سامانه جدید ساماندهی نظام طراحی و مد لباس کشور 18 تیر رونمایی میشود
کرمانشاه - ایرنا - دبیر شورای فرهنگ عمومی با بیان اینکه نظام طراحی، تولید و توزیع لباس کشور نیاز به ساماندهی دارد، گفت: سامانه «شیما» (شناسه یکپارچه مد ایران در نظام طراحی لباس) براساس آیین نامه جدید 18 تیر ماه همزمان با جشنواره بین المللی طراحی مد لباس «طاووس زرین» در کشور رونمایی میشود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سید «مجید امامی» روز دوشنبه در کارگروه ساماندهی طراحی و مد لباس استان کرمانشاه، با اشاره به راه اندازی سامانه "شیما" در سالهای گذشته افزود:، در طول هفت، هشت سال گذشته به شاخصه های مسائل فرهنگی پیرامون مد و طراحی لباس در کشور بی توجهی و همه چیز رها شده است.
وی گفت: سامانه شیما که با آیین نامه جدید در 18 تیرماه سالجاری رونمایی می شود نه تنها به رعایت اصول و هنجار های جامعه ایرانی توجه می کند بلکه بر کیفیت تولید لباس برای دریافت کد کالا برای فروش نیز می پردازد.
امامی سامانه "شیما" را نماد و استاندارد لباس در کشور دانست و افزود: " شیما" یعنی اینکه حدقل های ظرفیت و هنجارهای فرهنگی جامعه ایرانی در دوخت و طراحی آن لباس رعایت شده و دارای کد کیو آر 11 رقمی است و هر دوزنده ای آن را بدوزد مجاز قلمداد می شود و بازرسان اتحادیه ها و اصناف نمی توانند برای فروش، تولید و توزیع آن مشکل ایجاد کنند.
این مقام مسئول همچنین یکی از مزیت های سامانه "شیما" را ساماندهی قاچاق لباس و کپی برداری از طرح طراحان مد لباس در قالب این سامانه بعد از رونمایی جدید آن خبر داد و گفت: سامانه شیما آنقدر باید قدرتمند عمل کنند که بتواند به عنوان نماد کیفیت فرهنگی کشور ایران مطرح شود.
امامی همچنین یکی از شاخص های مهم حمایت تسهیلات از نظام توزیع و تولید لباس و پوشاک کشور را ثبت در سامانه شیما اعلام کرد و گفت: از توزیع کنند باید حمایت شود که بیشترین تعداد لباس های داری کد شیما را تولید یا توزیع می کند.
وی یکی از مهمترین اهداف استقرار سامانه شیما را ارتقا نظام طراحی مد لباس و همچنین آموزش عنوان کرد و گفت: آموزش به دانش آموختگان حوزه مد، طراحی لباس باید گونه ای باشد حدقل 2 سال بعد از تحصیل بتوانند 2 طرح را در سامانه شیما ثبت کنند یعنی باید شیوه آموزش در این حوزه باید آموزش در ضمن کار باشد.
برگزیدگان جشنواره طاووس زرین سقف انتظارات کشور از حوزه طراحی مد و لباس است
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه سامانه شیما را انتظارات نظام طراحی مد لباس در کشور قلمداد کرد که حداقل های هنجارها و ارزشهای جامعه ایرانی در آن باید رعایت شده باشد و سقف آن را جشنواره طاووس رزین کشور اعلام کرد.
امامی با بیان اینکه مراسم اختتامیه جشنواره طاووس زرین کشور 24 تیرماه سالجاری است، افزود: یکی از جوایز ما در این جشنواره گرند تولید برتر است یعنی به برگزیده های طراحی برتر 200 تا 500 میلیون تومان تسهیلات چهار درصد تولیدی می پردازیم و این وام ها برای تولیدی لباس مردانه یا مانتو اعتبار کمی نیست.
وی همچنین از برگزاری جشنواره طاووس زرین در سطح استان ها در راستای ارتقا بخشی به طراحی لباس ایرانی به ویژه محلی دوزی خبر داد.
این مقام مسئول همچنین در راستای ساماندهی نظام تولید در کشور، گفت: در نظام تولید باید از تولید لباس ایران اسلامی با اختصاص تسهیلات سرمایه در گردش و کارآفرینی حمایت کنیم.
باید قدرت انتخاب مشتریان را بالا ببریم
دسترس پذیری آسان لباس زیبا، ارزان و عفیفانه یکی دیگر از برنامه های کارگروه حوزه مد لباس شورای فرهنگ عمومی کشور بود که امامی به آن اشاره کرد و گفت: با برگزاری نمایشگاههای فصلی، رویداد ها و ایجاد یک مرکز بزرگ کالای حجاب و لباس اجتماعی می توانیم به این امر دست بیابیم و نظام توزیع لباس اجتماعی و عفیفانه کشور را ساماندهی کنیم.
وی توضیح داد نظام توزیع مهمترین عنصر آن ذائقه مصرف کنندگان است و چرخ اقتصاد پوشاک براساس ذائقه مصرف کننده می چرخد؛ بنابراین باید کمک کنیم در کارگروه ساماندهی طراحی و مد لباس این ذائقه براساس هنجارهای اسلامی و ایرانی ما حفظ شود و در مقابل هجمه سازی رسانه و تهاجم فرهنگی جهانی بتوانیم سرپای خود بایستیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: 80 درصد مردم ایران به هنجار فرهنگی چادر احترام می گذارند زیرا به الگویی بنام حیا و پوشدگی در مقابل برهنگی و تن نمایی اعتقاد دارند.
امامی گفت: ما نمی توانیم به مردم بگوییم چه ببپوشند اما باید کمک کنیم قدرت انتخاب واقعی داشته باشند و یکی از راهکارهای آن ارتقا نظام طراحی مد لباس در کشور است.
وی یکی از دلایل شکاف فرهنگی بین نسلی والدین با فرزندانشان را نبود تنوع لباس متناسب با ارزش های خانواده ایرانی اعلام کرد و گفت: همیشه یکی از اعتراض هایی که به ما می شود این است که خانواده ها می گویند، نمی توانیم مانتو و چادر مناسب برای بچه هایمان پیدا کنیم و این تقصیر ما است که باید با طراحی و تولید لباس های متنوع و هنجارمند قدرت انتخاب مردم را افزایش دهیم.
سومین جشنواره هنرهای مفهومی ملی و غرفه مد و لباس عصر امروز دوشنبه با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در گالری میرزا رضاکلهر (مجتمع فرهنگی هنری شهید آوینی، واقع در میدان غدیر) شهر کرمانشاه افتتاح می شود.