سایه سنگین تخصیص اعتبار بر پروژههای عمرانی / تکمیل بزرگراه زاهدان - بیرجند درگرو 2 هزار میلیارد تومان هزینه!
در حالی بیش از 12 سال از عملیات اجرایی بزرگراه زاهدان - بیرجند زمان می گذرد که تکمیل آن در گرو بیش از 2 هزار میلیارد تومان اعتبار است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، وجود جاده های دو طرفه و کمبود بزرگراه در سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور که طول شمالی ترین تا جنوبی ترین نقطه آن افزون بر هزار کیلومتر است، یکی از عمده مشکلات ترافیکی جنوب شرق کشور محسوب می شود که متاسفانه همه روزه مردم شاهد وقوع حوادث رانندگی و کشته و زخمی شدن تعدادی از هموطنان هستند.
این مهم باعث شده تا ایجاد بزرگراه در این استان مرزی سیستان و بلوچستان با هدف رشد ترانزیت از بندر چابهار، افزایش سرعت انتقال بار و مسافر، کاهش زمان سیر، کاهش مصرف سوخت و ایمنی سفر کاربران جادهای همواره از نیازهای اساسی و مطالبات به حق مردم باشد. در این بین یکی از محورهایی که منجر به کاهش تصادفات، توسعه اقتصادی و گردشگردی سیستان و بلوچستان می شود ارتقای محور زاهدان_ بیرجند به بزرگراه است چرا که این محور از محورهای پرتردد سیستان وبلوچستان است که بخشی از کریدور شمال جنوب محسوب می شود و ارتقای مشخصات این محور به بزرگراه علاوه بر کاهش تصادفات از لحاظ اقتصادی و گردشگری نیز اهمیت ویژه ای برای استان دارد. طول کل طرح 450 متر است که 211 کیلومتر آن در حوزه استحفاظی اداره کل راه و شهرسازی سیستان وبلوچستان واقع شده است. عملیات اجرایی این طرح سال 89 از زاهدان به سمت سه راهی دشتک آغاز، و از سه راهی دشتک به سمت سفیدآبه نیز از سال 92 وارد فاز اجرای شده است. مهدی پارسی، معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در این خصوص با بیان اینکه توسعه راهها همواره یکی از مطالبات به حق مردم است، بیان کرد: طول کل محور زاهدان - بیرجند 211 کیلومتر است که تاکنون 95 کیلومتر آن به بزرگراه تبدیل شده است. این مسئول ادامه داد: در حال حاضر نیز 23 کیلومتر باند دوم توسط این اداره کل در این محور در دست احداث است که پیش بینی شده در صورت تامین اعتبار مورد نیاز تا پایان سالجاری 10 کیلومتر آن به بهره برداری برسد. وی با بیان اینکه این استان در توسعه بزرگراهی رتبهای پایینتر از میانگین کشوری دارد و برای رسیدن به میانگین کشوری نیازمند تامین اعتبارات لازم است، تاکید کرد: هم اینک مطالبات تایید شده پیمانکار در این طرح 61 میلیارد تومان است. معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان با بیان اینکه 15 کارگاه حوزه عمرانی راه در مسیرهای سیستان و بلوچستان فعال است، بر لزوم جذب منابع و اعتبارات مالی برای ساخت و تکمیل طرحهای بزرگراهی تاکید کرد و افزود: جهت تبدیل 93 کیلومتر باقی مانده مسیر زاهدان_بیرجند به باند دوم همچنان 2 هزار و 100 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است. پارسی سرعت جذب اعتبارات را در سرعت بخشیدن به اجرای طرحهای بزرگراهی بسیار مهم دانست و گفت: کارگاههای حوزه عمرانی راه در مسیرهای استان فعال بوده و هیچ طرحی در حوزه عمرانی راه متوقف نیست و در صورت تخصیص بهموقع منابع مالی طرحها از شتاب بیشتری برخوردار میشوند. انتهای پیام /