پنج‌شنبه 8 آذر 1403

سایه سنگین تورم بر سر خانه به دوش‌ها / اجاره نشین‌ها حاشیه‌نشین شدند!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سایه سنگین تورم بر سر خانه به دوش‌ها / اجاره نشین‌ها حاشیه‌نشین شدند!

این روزها در کنار خدشه دار شدن کسب و کارها، ورشکستگی صاحبان مشاغل و گرانی، شوک افزایش قیمت مسکن، زمین و اجاره بها که ناشی از ضعف عملکرد دولتهای گذشته است همچنان روی بر روح و روان شهروندان سایه افکنده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، مستأجران و افرادی که از نعمت یک سرپناه محروم هستند این روزها شرایط سخت‌تری نسبت به دیگر اقشار جامعه دارند چرا که در این بحران اقتصادی و رکود بازار مسکن و به ویژه آشفتگی بازار اجاره بها این مستأجران نگون بخت با توجه به نجومی شدن نرخ‌های اجاره مبالغی را بابت اجاره و یا رهن یک خانه پرداخت می‌کنند که در سال‌های گذشته با چنین مبلغی می‌توانستند خانه‌دار شوند.

فشارهای اقتصادی یک طرف و بحران کرونا از طرفی دیگر پشت مستأجران سنندجی را خم کرده است؛ در چنین شرایطی اخیرا دولت با هدف حمایت از مستأجران اقدام به پرداخت وامی به نام «وام ودیعه مسکن» کرده است.

اجاره بها سنگین مسکن مانع از سرو سامان گرفتن زوجین میشود

رضا و رضوان احمدی یک زوج جوان کردستانی هستند که این روزها فارغ از آشفته بازار اقتصادی و کاهش آمار ازدواج، تصمیم گرفته‌اند زندگی مشترکشان را آغاز کنند.

این زوج کردستانی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشتند: با وجودی که هزینه‌های اولیه مرسوم مثل؛ جهیزیه، تالار و تشریفات و... به صورت خلاصه و باملاحظه انجام شده، به مرحله اجاره‌ای سرپناهی برای خویش در اول راه زندگیمان رسیدیم اما در شرایط کنونی خرید مسکن و اجاره منازل استیجاری به‌دلیل افزایش تورم، خلاء نظارتی، کمبود مسکن و فقدان قوانین حمایتی و نظارتی به چالشی جدی برای هر زوج تبدیل گشته است به طوری که این مشکل عظیمی سد راه هر زوج جوان شده و مانع از سرو سامان گرفتن آنها میشود.

این زوج جوان ضمن اظهار تاسف از بازار آشفته مسکن گفتند: حقیقتا برای یکی مثل ما که به سختی توانستیم زندگیمان را به اینجا برسانیم به نظر میرسد با این اوضاع جای هیچ نوع پیشرفتی نخواهیم داشت چرا که باید تمام در آمدمان را برای پرداخت اجاره ماهیانه کنار بگذاریم و با هزینه‌های بالای زندگی دیگر باید فکر خاندار شدن را به فراموشی بسپاریم.

مالک مبلغ اجاره ماهانه را چند برابر کرده است

در ادامه پای صحبت یکی دیگر از شهروندان کردستانی نشستیم که این روزها دغدغه پرداخت اجاره خانه با پنج سر عائله شیرینی روزهای زندگیش را به کامش تلخ کرده است.

وی افزود: در حالی که هنوز چند ماهی از قراردادم باقی است، باید دنبال خانه بگردم چرا که مالک مبلغ اجاره ماهانه را چند برابر کرده و این مقدار با هزینه های سر سام آور زندگی برای من مقدور نخواهد بود.

رضایی عنوان کرد: افزایش سالیانه اجاره بها کاملا قابل درک است اما ناگهان پرداخت اجاره‌ای معادل تقریبا 2 و نیم برابر قبل با درآمد هیچ کارگر و حتی کارمندی امکان‌پذیر نیست.

رضایی بیان کرد: با تعداد بالای اعضای خانواده یافتن ملک در این شرایط بد اقتصادی به معضلی برای من و سایر خانواده های که شرایط اینچنین دارند تبدیل شده است.

این شهروند کردستانی در ادامه میگوید با اینچنین شرایطی چاره ای جز اینکه در حومه شهر به دنبال خانه برگردم برایم باقی نمانده است.

نتوانسته ام خانه‌ای برای اجاره پیدا کنم

رمضانی جوان 35 ساله که حقوق ماهانه اش کمتر از سه میلیون تومان است بیان داشت: برای پیدا کردن خانه‌ای با اجاره کمتر از یک ونیم میلیون تمام شهر را زیر و رو کرده ام، اما در مناطق پایین شهر هم با این مبلغ نتوانسته ام خانه‌ای برای اجاره پیدا کنم.

در ادامه صلواتی از کارشناسان مسکن در گفتگو با خبرنگار کردتودی، نبود توازن میان عرضه و تقاضای رهن و اجاره مسکن را یکی از علل اصلی نرخ سرسام آور اجاره بها در استان اصفهان و حتی در کشور برای مستأجران دانست.

وی گفت: مستأجران با وجود صرف زمان برای یافتن خانه‌ای مناسب در نهایت به بن بست خورده و در مقابل اجاره‌های سنگینی که مالکان مطرح می‌کنند چاره‌ای جز پذیرش ندارند این در حالی است که مالکان نیز در این اوضاع نابسامان اقتصادی ملک خود را به عنوان یک منبع درآمد ماهیانه در نظر گرفته‌اند و کمبود‌ها و ناهماهنگی دخل و خرج خود را از این طریق جبران می‌کنند.

سالانه باید یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود

علیرضا زندیان نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگارکردتودی در رابطه با ضرورت اجرای صحیح قانون مالیات بر خانه‌های خالی گفت: قوانین مالیات ستانی از سوداگران و دلالان بازار مسکن تنها به عنوان یک مولفه اثر گذار بر کاهش قیمت خانه است اما علاج کار در ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا و رفع کمبودها و جبران عقب ماندگی های حوزه ساخت مسکن، است.

وی با بیان اینکه در حالی که سالانه به ساخت یک میلیون واحد مسکونی نیاز داریم سالانه تنها 300 هزار واحد مسکونی تولید می‌شود، افزود: در حال حاضر سالانه با کمبود 700 هزار واحد مسکونی مواجه هستیم که بی توجهی به آن، شرایط بازار خانه را بحرانی‌تر می‌کند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در حالی که سالانه به ساخت یک میلیون واحد مسکونی نیاز داریم سالانه تنها 300 هزار واحد مسکونی تولید می‌شود، افزود: در حال حاضر سالانه با کمبود 700 هزار واحد مسکونی مواجه هستیم که بی توجهی به آن، شرایط بازار خانه را بحرانی‌تر می‌کند.

زندیان با اشاره به افزایش افسارگسیخته اجاره مسکن، اظهار کرد: بی توجهی به مدیریت بازار مسکن، شرایط را به نحوی بحرانی کرده که هر روز شاهد افزایش قیمت اجاره بها هستیم و هیچ یک از نسخه‌های وزارت راه و شهرسازی برای این بیماری مزمن اعم از ارائه وام ودیعه مسکن و تعیین سقف 25 درصدی افزایش اجاره بها در کلانشهر‌ها، شفابخش نیست.

نماینده مردم بیجار گروس در مجلس با تاکید بر اینکه عدم نظارت بر بازار موجب جولان دلالان و واسطه گر‌ها در بازار شده است، تصریح کرد: بسیاری از دلالان با حضور در بستر خالی از نظارت، اپلیکشن‌های خرید و فروش مانند دیوار و شیپور، قیمت سازی کاذب کرده و مانع کاهش قیمت مسکن می‌شود. لذا بهترین شیوه برای کنترل کوتاه مدت این بازار آشفته، جلوگیری از فعالیت دلالان در سایت‌های خرید و فروش و اجرای دقیق و جدی قانون مالیات بر خانه‌های است.

وامی که بار مضاعف روی دوش مستاجر است

به نظر می‌رسد وام ودیعه مسکن نه تنها باری را از دوش مستأجران برنداشته که هیچ بلکه با توجه به شرایطی که برای دریافت آن در نظر گرفته شده از جمله دو ضامن و عدم همکاری خوب بانک‌های عامل برای پرداخت آن مستأجران را بر سر دوراهی قرار داده که بسیاری از مستأجران این وام را در حکم مسکنی می‌دانند که فقط اندکی از درد و مشکلات مستأجران را التیام داده است.

مصطفی رضایی معاون مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: در مرحله دوم ثبت نام وام ودیعه مسکن در سامانه جامع، تعداد 32هزار و 284 نفر ثبت نام کرده که از این تعداد 22 هزار و 682 نفر حایزشرایط می باشند.

رضایی خاطر نشان کرد: با توجه به اعتبار مصوب در مرحله دوم تنها 6 هزار و 854 نفر موفق به دریافت وام خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون 5هزار و 621 نفر متقاضی در خواست داده و تعیین شعبه نیز کرده اند تصریح کرد که از این تعداد برای 647 نفر پرونده تشکیل و تا پایان شهریور 528 نفر وام ودیعه مسکن دریافت کرده اند.

رضایی ادامه داد: طبق اعلام تعدادی از مسئولین بانک های استان عدم ابلاغ وام تخصیصی استان به بانک های عامل، دلیل کندی در پرداخت وام بوده که با رایزنی ها و مکاتباتی که انجام داده ایم امیدواریم ایم مشکل رفع و کل 171 میلیارد و 350 میلیون تومان سهمیه استان تخصیص داده شده و ابلاغ گردد.

انتهای پیام /

سایه سنگین تورم بر سر خانه به دوش‌ها / اجاره نشین‌ها حاشیه‌نشین شدند! 2
سایه سنگین تورم بر سر خانه به دوش‌ها / اجاره نشین‌ها حاشیه‌نشین شدند! 3
سایه سنگین تورم بر سر خانه به دوش‌ها / اجاره نشین‌ها حاشیه‌نشین شدند! 4
سایه سنگین تورم بر سر خانه به دوش‌ها / اجاره نشین‌ها حاشیه‌نشین شدند! 5
سایه سنگین تورم بر سر خانه به دوش‌ها / اجاره نشین‌ها حاشیه‌نشین شدند! 6