شنبه 3 آذر 1403

سبک زندگی اسلامی؛ زمینه‌ساز ازدواج آسان / تجملات مانعی بزرگ برای شروع زندگی است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
سبک زندگی اسلامی؛ زمینه‌ساز ازدواج آسان / تجملات مانعی بزرگ برای شروع زندگی است

سبک زندگی اسلامی، زمینه‌ساز ازدواج آسان است و جوانان تربیت یافته در این راستا، راحت تر زندگی مشترک را آغاز می‌کنند چرا که تجملات و تشریفات، مانعی بزرگ در آغاز زندگی محسوب می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، ازدواج شروع تشکیل خانواده و زندگی مشترک است که کوچکترین نهاد اجتماعی در یک جامعه محسوب می شود، اگر ازدواج در جامعه کم شود و یا اهمیت بالای خود را از دست بدهد جامعه نیز دچار انحرافات بزرگی می شود.

امروز جوانان به دلیل مشکلات ناشی از اشتغال و بیکاری و یا نداشتن خانه و سایر رفاهیات و امکانات گاها لاکچری، از ازدواج دوری می کنند، در گذشته ازدواج به آسانی انجام می شد و خانواده ها بدون تجملات ازدواج بین جوانان دختر و پسر را برگزار می کردند و تا زمانی که زندگی آنان رونق بگیرد از آنان حمایت می کردند ولی امروزه چشم و هم چشمی و تجملات و هزینه های سنگین برای برگزاری عروسی باعث شده جوانان کمتر به ازدواج آسان فکر کنند.

ازدواج در آموزه های دینی اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است و از طرف پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) به ازدواج تاکید شده است، جوانی که به ازدواج تن می دهد خداوند نیز راهگشای مشکلات او می باشد و در این راه هیچگاه او را تنها نخواهد گذاشت که در امر ازدواج جوانان باید کار فرهنگی صورت گیرد و الگویی هایی از خود جوانان که با ازدواج آسان زندگی آغاز کرده اند، معرفی شود.

نقش سبک زندگی اسلامی در ترویج ازدواج آسان

کسانی که بدون تجملات و با تلاش و کوشش فراوان زندگی تشکیل داده اند و موفق شده اند نیز باید به جوانان معرفی شوند، تجربه ثابت کرده خانواده هایی که گرایش های مذهبی و دینی خوبی دارند و در زندگی به خداوند متعال توکل می کنند و اعتقاد راسخ دارند که روزی رسان اصلی خداست، در امر ازدواج فرزندان خود سخت گیر نیستند و با پا نهادن در امر ازدواج برای جوانان خود آنان را در این امر مهم یاری می کنند.

در این میان نقش سبک زندگی اسلامی در ترویج ازدواج آسان بسیار حائز اهمیت است، امروز در شبکه های مجازی تبلیغات مخربی وجود دارد که اگر جوانی بخواهد ازدواج کند باید سرمایه ای میلیاردی داشته باشد، در این شبکه های مجازی که قصد دلسرد کردن جوانان از ازدواج را دارند عنوان می کنند که اگر زوج جوانی بخواهند خانه دار شوند باید تا آخر عمرشان درآمد خود را پس انداز کنند تا شاید بتوانند یک خانه داشته باشند ولی تجربیات زیادی وجود دارد که زوج های جوان بعد از چند سال کار و تلاش و توکل به خدا و کم کردن توقعات خود، پس از مدتی صاحب خانه ای کوچک شده اند.

دل نهادن به ازدواج آسان یک باور خدایی می خواهد که باید به خدا اطمینان کرد، زوج های جوانان در ابتدا باید بدون توجه به تجملات و برگزاری مراسمات ساده که برگرفته از سبک زندگی اسلامی است، زندگی ساده خود را آغاز کنند.

باورهای دینی از تجملات جلوگیری می کند

حامد پرچی جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: دیدگاه برخی از خانواده ها در مورد ازدواج بسیار سهل و آسان و دیدگاه برخی دیگر اینگونه نیست که به لحاظ اجتماعی یکی از دلایل نگاه ساده به امر ازدواج، نگاه فرد و خانواده یعنی جهان بینی فرد است.

وی افزود: یک جوان که از یک خانواده رشد کرده و در مرحله ازدواج قرار دارد برای خود اهداف و تفکرات خاصی دارد که هدف هایش تعیین کننده این است که از زندگی چه می خواهد و چه برنامه ریزی انجام داده است، البته عوامل زیادی از جمله باورها و اعتقادات ذهن افراد را شکل می دهد و مهمترین آنها آموزش است که فرد از کودکی تا جوانی می بیند که این آموزش هم می تواند توسط دستگاه های آموزشی باشد و یا از درون خانواده باشد.

جامعه شناس بیان کرد: امروز دیدگاه ازدواج آسان دیدگاهی است که بین قشر مذهبی بیشتر دیده می شود و این افراد باورهای دینی قوی تری دارند اما وقتی به ریشه ها توجه می شود می بینیم دید افرادی که اعتقاد به ازدواج آسان دارند و آموزشی که دیدند به دلیل تفکراتشان در قالب تفکرات مذهبی بوده که شکل گرفته و هدفشان از ازدواج، زندگی کردن و به رشد رسیدن و کامل شدن است.

وی خاطر نشان کرد: زوج هایی که زندگی را به دور از سایه تجملات آغاز می کنند، زندگی خود را در واقع از صفر آغاز و به مرتبه های بالاتر می رسانند و این زوج مسئولیت ها را بر عهده می گیرند، این افراد برای کامل شدن دین و توجه به سخنان پیامبر و امامان که در مورد ازدواج است برای زندگی خود را آماده می کنند.

ازدواج موفق انسان را به سمت رشد و کمال سوق می‌دهد

پرچی گفت: ولی ازدواج کسانی که دیدگاه آنها اعتقادات مذهبی مذهبی نیست و در مسیر سبک زندگی اسلامی حرکت نمی کنند، فرق می کند چرا که این افراد می گویند تا شرایط و رفاهیات و همه امکانات و مراسم های خاص انجام نشود، تن به ازدواج نمی دهند و اذعان دارند ازدواج باید با شرایطی که در فکر دارند امکان پذیر است به طوری که اگر هر یک از مراسم به خوبی انجام نشود یا جهیزیه آنچنانی مهیا نگردد به معنی این است که شان آنها حفظ نشده است.

جامعه شناس افزود: این افراد نگاهشان به ازدواج یک مقوله دنیایی است و براساس مقتضیات زمان می چرخد حتی از عرف اشتباه باشد. کسانی که برای اهداف بالاتر ازدواج می کنند می دانند که بسیاری از مراسم تجملاتی و دست و پا گیر هستند و هدفشان این است که ازدواجی موفق است که انسان را به سمت رشد کمال سوق دهد، حتی گاهی برخی مراسم دلیل عقلی هم ندارد ولی اصرار برای برگزاری آن دیده می شود که گاهی در مسیر زندگی دچار خلل و نقص می شود.

پرچی با بیان اینکه وقتی ازدواج براساس باور و هدف است، در مسیر سختی ها را تحمل می کنند، گفت: این دسته از زوج ها از اول پذیرفتند زندگی را آسان آغاز کنند و اگر مشکلی رخ دهد راحت تر برطرف می شود و در نتیجه عمر تاهل آنها ماندگار تر است ولی افرادی که براساس تجملات و انجام رسومات حتی غلط هم باشد در برابر کوچک ترین مشکلی زندگی آنها از هم می پاشد.

سخت گیری یکی از مهمترین موانع ازدواج آسان

روح انگیز جهان افروز کارشناس خانواده در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: اخلاق اسلامی و بهره مندی از حوزه های دینی بسیاری از معارف اسلامی را شامل می شود و رفتار و منش انسانها را با معیارهای الهی شکل می دهد و اگر دامنه اخلاق اسلامی به ازدواج کشیده شود بسیاری از مشکلات به برکت این خُلق الهی برطرف می گردد و با ازدواج اسلامی مبتنی بر تربیت دینی، به جای ایجاد مشکل، برکت رخ می دهد.

وی افزود: متاسفانه آنچه امروز در امر ازدواج شاهد هستیم این است که آثار و تبعات سستی باورها و اعتقادات دینی در جلوه های مختلف نمایان است، مانند تحصیل، شغل، مسکن، ماشین، برگزاری مراسم های لاچکری که برخی از افراد این موارد را پیش نیاز ازدواج می دانند و جوانی خود را فدای این مقدمات می کنند که همین سبب افزایش سن ازدواج می شود.

کارشناس خانواده تصریح کرد: از جمله آموزه های تربیت دینی و اخلاقی توکل به خداست که در امر ازدواج سبب می شود به جای ترس از آینده، به محکم ترین تکیه گاه متوسل شویم و به جای فکر روزی و غم اقتصادی، امید به روزی دهنده داشته باشیم.

جهان افروز بیان کرد: سخت گیری در امر ازدواج به عنوان یکی از مهمترین موانع ازدواج آسان که معمولا در موارد مهریه، مسکن، شغل و تحصیلات رخ می دهد، منشا آن بیشتر به دنیا زدگی و فراموشی فضل و رحمت خدا بازمی گردد، این رویکرد حرص و طمع دنیا را محور ارزشها و مهمترین راه کامیابی و خوشبختی جلوه می دهد و به همین جهت این افراد در ازدواج سعی می کنند با افراد متمکن ازدواج کنند.

وی خاطر نشان کرد: اساسا افرادی که دارای صفات عالیه اخلاقی مانند دنیا گریزی، قناعت و سادگی باشند، هرگز در امر ازدواج سخت گیری نمی کنند و برای این دسته از افراد مهریه بالا، ثروت زیاد و جهیزیه آنچنانی مجوز سنجش و ملاک ارزش گذاری نیست بلکه بلکه تربیت دینی، سعادت واقعی و خوشبختی را تضمین می کند.

کارشناس خانواده گفت: از جمله موانع دیگر ازدواج آسان، فخر فروشی و جو زدگی است چرا که پرورش یافتگان اخلاق اسلامی انسان هایی بصیر و محکم در برابر تندبادهای مشکلات هستند و مرعوب التهابات اجتماعی و خرافات نمی شوند و به همین جهت در امر ازدواج بدنبال مهریه سنگین و برپایی مجالس پرهزینه، ماشین، مسکن، شغل و جایگاه اجتماعی بالا نمی باشند و خود را درگیر مسابقه ای که هر روز روش هایش جدیدتر می شود که در آن آرامش خانواده دچار آسیب و تنش می شود.

انتهای پیام /

سبک زندگی اسلامی؛ زمینه‌ساز ازدواج آسان / تجملات مانعی بزرگ برای شروع زندگی است 2
سبک زندگی اسلامی؛ زمینه‌ساز ازدواج آسان / تجملات مانعی بزرگ برای شروع زندگی است 3