سه‌شنبه 6 آذر 1403

سبک زندگی شهدا به عنوان الگو به جامعه معرفی شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
سبک زندگی شهدا به عنوان الگو به جامعه معرفی شود

تهران - ایرنا - معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: سبک زندگی شهدا باید به همه جامعه سرایت کند و امیدوار هستیم در دولت سیزدهم بتوانیم این الگوسازی را با جدیت دنبال کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا از «ایثار»، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی روز دوشنبه در مراسم رونمایی از «گنجینه‌های ماندگار» با عنوان همایش مدیران موزه‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در موزه مرکزی شهدا ضمن تشکر و قدردانی از برگزارکنندگان این همایش، اظهار کرد: فعالان فرهنگی که امروز در عرصه ایثار و شهادت فعالیت می‌کنند همان افرادی هستند که در سال‌های دفاع مقدس نقش مهمی داشتند.

معاون رئیس جمهور افزود: برای حفظ هویت فرهنگی یک جامعه مردم نقش مهمی دارند و افراد زیادی برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت داوطلب هستند و ظرفیت‌های خوبی در این حوزه وجود دارد لذا باید به فرهنگ سال‌های دفاع مقدس برای تأثیرگذاری در جامعه بیشتر توجه شود چرا که برای ملت‌سازی باید هویت‌سازی ایجاد کرد.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به زندگی سیاسی افراد ارتشی که کتاب‌های آن‌ها در این مراسم رونمایی شد، گفت: این افراد در مقابل استبداد و طاغوت ایستادند، سبک زندگی این افراد باید معرفی شود و برای استفاده در اختیار جامعه قرا گیرد.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه سبک زندگی شهدا باید به عنوان الگو به جامعه معرفی شود، گفت: هویت ملی ما در زمینه فرهنگ ایثار و شهادت باید ارتقا پیدا کند و با استفاده از ظرفیت‌های هنری و ساخت فیلم‌های فاخر این فرهنگ‌سازی تحقق می‌یابد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به دیدار با مقام معظم رهبری برای برگزاری کنگره شهدای زنجان و شهدای ایلام خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در این دیدارها فرمودند که شهادت قله است اما این قله دامنه‌ای دارد. شهادت اتفاقی نیست و اعطایی است و باید شخص به مرتبه‌ای برسد که به این مقام و جایگاه دست پیدا کند.

بیان رشادت‌های جامعه به ویژه در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت

حجت‌الاسلام والمسلمین یوسفعلی شکری، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم با اشاره به نقش آموزش برای رسیدن انسان‌ها به تکامل، گفت: آموزش نقش مهمی در روند تکاملی جامعه دارد و تجربه بشر یکی از مهم‌ترین منابع برای آموزش افراد است.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به قصه‌هایی که در تاریخ قهرمانان را معرفی می‌کنند، خاطرنشان کرد: زندگی انبیا نهادینه کردن عزم و تکامل بشر است و در سوره‌هایی مثل شعرا، نمل و مریم ذکر انبیا بیان می‌شود تا انسان کمال پیدا کند. این سوره‌ها زندگی انبیا را یادآوری می‌کند تا یک انسان چگونه در تاریخ ماندگار شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین شکری، با تأکید بر یادآوری تاریخ بشری برای افراد جامعه، گفت: اگر تاریخ بشری یادآوری نشود از گذشتگان عبرت نخواهیم گرفت. انسان شجاع باید راه را بشناسد و از تجربه دیگران نهایت استفاده را برد. برای همین باید قصه‌های واقعی را یادآوری و تکرار کرد اما این تکرار باید فرصت جدیدی را در زندگی انسان ایجاد کند و در این زمینه نوآوری شود تا به جامعه ایده آل دست پیدا کنیم.

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه برای روایت قصه‌ها و قهرمانان نباید دچار روزمرگی شد، گفت: باید رشادت‌های جامعه به ویژه در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت را واقعی و به صورت ناب و خالص بیان کرد و فضاسازی و نوآوری در این زمینه صورت گیرد.

موزه شهدا بیش از 40 سال قدمت دارد

سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم ضمن تبریک و گرامیداشت هفته بسیج با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) در مورد بسیج گفت: امام (ره) بسیج را شجره طیبه نامیدند و بسیج به معنی اندیشه و تجربه است. بسیج در سال‌های اخیر برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش مهمی داشته است و جان‌فشانی‌های بسیجی‌ها را در برون مرزها و نابودی داعش شاهد بودیم.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تقدیر و قدردانی از برگزارکنندگان مراسم گنجینه‌های ماندگار در موزه شهدا، گفت: موزه شهدا بیش از 40 سال قدمت دارد. این موزه محلی است که رنگ و بوی شهادت را دارد و گنجینه‌هایی که در این موزه قرار دارد، نقش مهمی در ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت دارد.

وجود 18 موزه و خانه موزه در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت در تهران

علی اصغر جعفری، مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در این مراسم با اشاره به وجود 18 موزه و خانه موزه در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت در تهران، گفت: هم‌افزایی و تعامل بین مدیران موزه‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منجر به بهتر دیده شدن این گنجینه‌ها خواهد شد. موزه‌ها ابزار قدرتمندی در حوزه رسانه هستند که نقش مهمی در روایتگری فرهنگ و تاریخ یک کشور دارند و باید از این ظرفیت برای انتقال روایت فرهنگ کشور که برگرفته از فرهنگ ایثار و شهادت است نهایت استفاده را برد.

در این مراسم 16 عنوان کتاب در حوزه ایثار و شهادت از جمله 6 عنوان کتاب حجت‌الاسلام و المسلمین محمدتقی عزیزی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان خراسان جنوبی و کتاب‌های «از زاویه دیگر» اثر آذر خزائی، «فرشته‌ها گریه نمی‌کنند» اثر ابوالفضل علی آبادیان، «صحیفه سلطانی» اثر محمدعلی قاسمی، «شلیک نهایی» اثر مریم فریبی، «آخرین اسکادران» اثر مهدی بابا محمودی، «پیروزی یا شکست» اثر احمد حسینیا، «دلی که جا ماند» اثر فاطمه دهکردی، «زیر تازش سیاهی» اثر محسن کمالی و دو کتاب حوزه کودک با عنوان «موزی که خوشمزه نشد!» اثر احمد عربلو و «خدا داره می‌بینه!» اثر مریم عاطفی رونمایی و از نویسندگان تقدیر شد.

رونمایی از پرتره شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و اهدای آن به دکتر امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی که توسط هنرمندان شاهد و ایثارگر تهیه شده و بازدید از موزه مرکزی شهدا و افتتاح نمایشگاه آثار هنری نخبگان شاهد و ایثارگر از بخش‌های دیگر این مراسم بود.

*س_برچسب‌ها_س*