ستاد اجرایی امر به معروف برای آمران معروف وکیل رایگان میگیرد
ساری - ایرنا - قائم مقام ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر گفت که این ستاد تاکنون برای 471 نفر از آمران به معروف و ناهیان از منکر که در جریان انجام وظیفه امر به معروف و نهی از منکر کارشان به دستگاه قضایی کشیده شده بود، وکیل رایگان اختیار کرده است.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام روح الله میرزایی گودرزی روز یکشنبه در همایش شورای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه های دولتی، غیر دولتی، سازمان ها، نهاد ها، مراکز آموزشی و درمانی استان مازندران در ساری افزود: در 2 سال اخیر ستاد حمایت جدی از آمران به معروف و ناهیان از منکر را عملیاتی کرد و طبق یکی از مصوبات ستاد، برای هر مطالبه گر امر به معروف و نهی ار منکر یک وکیل رایگان گرفته می شود.
وی با اظهار این که وکیل رایگان برای پرونده هایی گرفته شده بود که جای شاکی و متشاکی تغییر کرده بود، گفت: 40 درصد این پرونده ها نیز مربوط به مسایل اقتصادی ادارات دولتی و نتیجه خطای مسئولان بوده است.
میرزایی با اعلام این که امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه عمومی و همگانی است، افزود: ستاد امر به معرو ف و نهی از منکر در بیشتر پرونده های بزرگ فساد اقتصادی دستگاه های اجرایی کشور نقش حمایتی در قالب مطالبه گری فرد یا گروه امر به معروف و نهی از منکر را دارد.
وی به چند نمونه از حمایت ستاد امر به معروف و نهی از منکر از آمران به معروف و ناهیان از مشکل در پرونده های قضایی اشاره کرد و گفت: ستاد از مطالبه گران مشکلات مردم غیزانیه و امیدیه در خوزستان، ویلاسازی در باستی هیلز لواسان، هفت سنگان قزوین، ماشین سازی اراک و تبریز، شرکت هپکو، آذرآب، هفت تپه، آلومینیوم هرمزگان، کنتورسازی قزوین و گروه ملی فولاد و همچنین مشکلات اجتماعی سد لفور مازندران حمایت کرده است.
قائم مقام ستاد امر به معروف و نهی از منکر به تشکیل پرونده قضایی برای فردی که کلیپ چند گردشگر نیمه برهنه داخل قایق در سد لفور شهرستان سوادکوه را منتشر کرده بود، اشاره کرد و توضیح داد: در این مشکل اخلاقی ستاد با گرفتن وکیل رایگان از این شخص که سهل انگاری های مسئولان اجرایی را در قالب منکرات گوش زده کرده است، در محکم قضایی دفاع کرد.
کلیپ چند فرد که با لباس زیر داخل قایقی وسط سد لفور بودند خرداد ماه سال 98 در فضای مجازی منتشر و با برخورد دوگانه تمجید و انتقاد در افکار عمومی مازندران رو به رو شده بود. در حالی که بخشی از مردم و رسانه ها از مسئولان بابت وجود چنین صحنه هایی انتقاد می کردند، عده دیگری هم معتقد بودند که برجسته کردن تصاویر نیمه برهنه افرادی که وسط سد داخل قایق قرار دارند نوعی اشاعه فحشاء و تحمیل حاشیه بر متن است.
قائم مقام ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر همچنین از وکیل گرفتن برای اعتراض کارگران شرکت نیشکر هفت تپه به عنوان یکی دیگر از حمایت های این ستاد یاد کرد و گفت: وظیفه ستاد در این گونه مشکلات، حمایت از کارگران است زیرا آنها آمران به معروف و ناهیان از منکر هستند.
وی افزود: کارگران این شرکت با انتخاب شعارهای درست و خودجوش سبک جدیدی از اعتراض را میان کارگران ایجاد کردند و نوع اعتراض کارگران هفت تپه نسبت به عدم پرداخت حقوق و دیگر مطالبات برای تمام کارگران کشور الگو شد چرا که کارگران مطالبات خود را در قالب ارزش ها بیان کردند.
میرزایی با اظهار این که مهم ترین حوزه امر به معروف و نهی از منکر مربوط به مسئولان است، گفت: مهم ترین مشکل امروز شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه های اجرایی کشور ترکیب این شوراها است.
وی توضیح داد: رییس و نائب رئیس بیشتر این شوراها در دستگاه های اجرایی از مسئولان و مدیران ارشد همان دستگاه هستند و طبق بررسی های صورت گرفته عمده مشکلات منکرات هم در بین خود آنان است.
او از اتخاذ سه رویکرد جدی و جدید در ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در یک سال اخیر خبر داد و گفت: این ستاد با هدف ایجاد ظرفیت و در واقع ریل گذاری برای فعالیت های شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه های اجرایی تصمیم گرفته است تا ترکیب شوراها تغییرکند.
قائم مقام ستاد اجرایی امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: با تغییر ترکیب، این شوراها در نخستین اقدام باید زمینه ای را فراهم کنند تا مردم به راحتی از دستگاه های اجرایی بخواهند امر به معروف و نهی از منکر را انجام بدهند، در دومین گام؛ شورای های امر به معروف و نهی از منکر دستگاه هایی اجرایی باید کاری کنند که کارکنان نسبت به یکدیگر امر به معروف و نهی از منکر را داشته باشند و سومین ماموریت شورای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه هایی اجرایی این است که کارکنان بتوانند به راحتی امر به معروف و نهی از منکر کردن مدیران را انجام بدهند.
وی گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک فرهنگ عمومی و برای همه حوزه ها است و باید از انحصار برخی موضوعات خارج شود. اگر امر به معروف و نهی از منکر را از انحصار درآوریم، دیگر کسی این احساس را ندارد که این فریضه فضولی کردن در امور یکدیگر و یا گیر دادن ها است.
او افزود: مسئولان بگذارند مردم حرفشان را بزنند و جوانان هم بتوانند انتقاد و امر به معرف و نهی از منکر کنند تا لذت آن در جامعه احساس شود و مسئولان به جای اینکه زبان باشند، گوش باشند و حرف های مردم را بشنوند.
میرزایی گفت: یکی از آسیب های جدی که بر این ستاد طی 2 دهه اخیر وارد شده این است که می خواستیم خودمان امر به معروف کنیم و لذا مردم از ما متوقع شدند که چرا با فلان فساد برخورد نمی کنید در حالی مقابله با بسیاری از این مفاسد بر عهده ستاد نیست و خیلی ها از منکرات گزارش می دهند و انتظار دارند ما هر گزارشی را پیگیری کرده و با آن برخورد کنیم.
*س_برچسبها_س*